2020. július 9. csütörtök Lukrécia

Le sem járt a moratórium, mégis rengeteg magyart lakoltattak ki


Hiába volt április 30-ig kilakoltatási moratórium, így is több mint száz ingatlan-végrehajtás történt 2019 első negyedévében, ezek felében pedig a karhatalom is szerepet játszott.

Április 30-án lejárt a kilakoltatási moratórium, amelyet követően újabb emberek kerülhetnek utcára. Ennek kapcsán az atv.hu azt akarta megtudni a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamarától, hogy 2019 első negyedévében mennyi végrehajtás történt. A portál megkeresése után az adatok is felkerültek a kamara honlapjára. Kiderült, hiába volt érvényben a kilakoltatási moratórium, amelynek érvénye alatt hivatalosan nem lehet tartozás miatt senkit sem kilakoltatni, 114 alkalommal került sor valamilyen ingatlannal kapcsolatos végrehatási cselekményre.

A statisztikák szerint a kilakoltatások így oszlottak meg:

  • lakóingatlan sikeres árverését követő birtokba adás miatt: 70,
  • lakásügyben hozott határozat végrehajtása miatt: 14,
  • a Nemzeti Eszközkezelő kérelmére elrendelt eljárás során: 10,
  • önkényesen elfoglalt lakás kiürítése miatt: 19,
  • bírósági végrehajtáson kívüli értékesítést követően: 1.

Aaz első negyedévben a 114 végrehajtás felében volt szükség a karhatalom jelenlétére - vonta le a következtetést a portál az adatsorból.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
×

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS

  Ajánlatunk