2019. július 20. szombat Illés

Le sem járt a moratórium, mégis rengeteg magyart lakoltattak ki


Hiába volt április 30-ig kilakoltatási moratórium, így is több mint száz ingatlan-végrehajtás történt 2019 első negyedévében, ezek felében pedig a karhatalom is szerepet játszott.

Április 30-án lejárt a kilakoltatási moratórium, amelyet követően újabb emberek kerülhetnek utcára. Ennek kapcsán az atv.hu azt akarta megtudni a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamarától, hogy 2019 első negyedévében mennyi végrehajtás történt. A portál megkeresése után az adatok is felkerültek a kamara honlapjára. Kiderült, hiába volt érvényben a kilakoltatási moratórium, amelynek érvénye alatt hivatalosan nem lehet tartozás miatt senkit sem kilakoltatni, 114 alkalommal került sor valamilyen ingatlannal kapcsolatos végrehatási cselekményre.

A statisztikák szerint a kilakoltatások így oszlottak meg:

  • lakóingatlan sikeres árverését követő birtokba adás miatt: 70,
  • lakásügyben hozott határozat végrehajtása miatt: 14,
  • a Nemzeti Eszközkezelő kérelmére elrendelt eljárás során: 10,
  • önkényesen elfoglalt lakás kiürítése miatt: 19,
  • bírósági végrehajtáson kívüli értékesítést követően: 1.

Aaz első negyedévben a 114 végrehajtás felében volt szükség a karhatalom jelenlétére - vonta le a következtetést a portál az adatsorból.

KIHÚZNA A BAJBÓL 400 EZER FORINT?

A Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb gyorskölcsönt. Mutatunk egy konkrét példát: kalkulátorunkban 400 ezer forintos hitelösszeget, és 48 hónapos futamidőt adtunk meg. A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 11 130 forintos törlesztőrészlettel az Erste nyújtja (THM 16,70%), de nem sokkal marad el ettől az OTP 11 958 forintos törlesztőt (THM 20,73%) ígérő ajánlata sem. Emellett érdemes még megemlíteni a MKB és a Cetelem konstrukcióját is. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum gyorskölcsön kalkulátorát. (x)

Még nincs hozzászólás - Legyél te az első!
Ezt olvastad már?
11
22
33
 Kedvelem az oldalt

A címlapról ajánljuk


Feliratkozom a hírlevélre!

 

NÉPSZERŰ
FRISS