4 °C Budapest

Autóhitellel is kombinálható a nagycsaládos autóvásárlási kedvezmény (x)

Pénzcentrum
2019. november 15. 11:45

Az olcsó hitelek és a családi támogatások korában vagyunk.

Az olcsó hitelek és a családi támogatások korában vagyunk, így olyan autó is elérhető számodra, amiről eddig csak álmodtál.

Kétségkívül vissza nem térő lehetőséget jelent a nagycsaládosoknak az állami autóvásárlási támogatás, amellyel akár 2,5 millió forintot is kaphatnak legalább hétüléses autóra azok, akik megfelelnek a feltételeknek, azaz legalább három gyermeket nevelnek a családban.

Újonnan vásárolva még a legolcsóbb modellek is 4,5 millió forintba kerülnek alapfelszereltséggel, ami eddig a használt autók irányába tolta az egyébként is idős autókat hajtó magyar nagycsaládosokat. Jelentős változást hozott viszont a gépjárműpiacon az új támogatás. Az igénylések száma október végén 16 500-nál járt és vannak olyan modellek, amelyeket már csak az igényléstől számítva egy év múlva tudják szállítani a vásárlóknak.

A Bank360 szerint nem csoda a konstrukció népszerűsége: bár limitált, hogy milyen modelleket vehetünk a vételár 50 százalékáig, de legfeljebb 2,5 millió forintig terjedő támogatással, a vásárló kombinálhatja a támogatást egy hitellel vagy lízingelheti is a gépjárművet.

Éppen ez teszi lehetővé sok, több milliós megtakarítással nem rendelkező nagycsaládosnak a vásárlást, hiszen úgy vásárolhatnak biztonságosabb, jól felszerelt családi járművet, hogy nincs szükségük jelentős önerőre, elég havonta törleszteni a vételárat. A legkedvezőbb hitelek ma szabad felhasználásúak, ami azt jelenti, hogy a támogatás után fennmaradó vételár 100 százalékát rendezhetjük az igényelt kölcsönből, sőt, akár a forgalomba állítás költségeit is.

De mit jelent ez egy átlagos magyar családnak? Mekkora törlesztőrészletet kell fizetni? A Bank360 ennek is utánajárt!

Kalkulációjukban egy olyan családdal számoltak, ahol mindkét szülő kereső és a nettó átlagbért, nagyjából 240 000 forintot visznek haza, azaz havonta összesen 480 000 forintot. A szakportál több modell esetén is elvégezte a kalkulációt:

  • Citroen Berlingo: népszerű modell a Berlingo, amelynek ára teljes ára alapfelszereltséggel nagyjából 6 millió forint, a támogatással együtt tehát 3,5 millió forintot kell kifizetni, ennyi hitelre van még szüksége a családnak. A Bank360 Autóhitel Kalkulátor összehasonlítása alapján ha vállalja a család, hogy a jövedelmét a bankhoz érkezteti - tehát nyit folyószámlát - a törlesztőrészlet 72 hónapos futamidővel számolva nagyjából havi 60 000 forint lesz.
  • Kia Sorento: támogatással együtt nagyjából 6 millió forintba kerül a Kia modellje. Ekkora hitelt 100 000 - 105 000 forintos törlesztőrészlettel vehetünk fel 72 hónapos futamidőre több pénzintézetnél is.
  • Volkswagen Sharan: magasabb árkategóriában van az állami támogatással is körülbelül 8 millió forintért elvihető Sharan. Ugyanezen feltételek mellett a család a 8 millió forintos hitelt 136 - 140 000 forintos havi törlesztőrészlet mellett veheti fel. Ha ez túl nagy kiadást jelentene, a futamidő növelésével csökkenthetünk a törlesztőn. 96 hónapos futamidővel már csak havi 110 000 forint a rendszeresen visszafizetendő összeg, de ne feledjük, hogy így drágább lesz a hitel, hiszen két évvel tovább fizetjük a kamatokat a banknak.

A Bank360 megjegyzi: az évek óta tartó alacsony kamatkörnyezet a személyi hitelek kamataira is kihatott, így már nagyon sok banknál találunk bőven 10 százalékos thm alatti kölcsönöket. A szakportál szerint akár csökkenthetjük is a szükséges hitelrészt, ha rendelkezünk valamennyi önerővel, vagy ha a meglévő autónkat eladjuk és az abból befolyt összeget is az új gépkocsira fordítjuk. A hitelt pedig akár a futamidő előtt is visszafizethetjük, ha a három éves tiltás után eladjuk az autót - bár a többség valószínűleg hosszú évekre tervez az új autóval.

(x)

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 25. 16:14
Sok hazai és külföldi szerkesztőség képviselőjét nem engedték be a CPAC 2024 konzervatív konferenciá...
Bankmonitor  |  2024. április 25. 16:14
Egy Revolut számlával remekül kiegészítheted a hazai bankszámlád szolgáltatásait. Cikkünkből megtudh...
Kiszámoló  |  2024. április 25. 11:20
Akárhányszor előjön az adózás, egykulcsos-többkulcsos adózás kérdése, úgy tűnik, hogy három emberből...
MNB Intézet  |  2024. április 25. 11:11
Ha valaki lopásra adja a fejét, akkor közgazdaságilag racionális döntés biciklikre specializálódni....
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm