20 °C Budapest
Paying money and buying online concept, couple doing internet shopping with computer, customers making secure payment on laptop via e-banking service, close up view of hand holding credit card

Áremelést jelentett be a Raiffeisen Bank: ennyivel drágul a bankolás áprilistól

MTI
2024. február 29. 19:15

A Raiffeisen Bank a bankszámlavezetéshez és bankkártyákhoz kapcsolódó díjakat - a kedvezményes ajánlatokon kívül - 17,6 százalékkal - azaz a 2023-ban mért éves infláció mértékével - emeli április 1-jével, a lakossági számlacsomagok többsége azonban továbbra is nulla forintos számlavezetési díjjal vehető igénybe - közölte a bank.

A Raiffeisennél 10 százalékkal emelik az elektronikus csatornákon beadott és teljesült eseti átutalások díját, de ez csak azokra az ügyfelekre vonatkozik, akiknek ezt számlacsomagjuk nem biztosítja ingyenesen. A közlemény szerint a leggyakrabban választott, kisvállalati "aktív" számlacsomagoknál a számlavezetési díjakra nem alkalmaz a bank díjemelést, a csomagokban meghatározott forgalom vagy tranzakció darabszám elérésénél pedig továbbra is eltekint a számlavezetési díj felszámításától.

A pénzintézet a bankkártyáknál egyes számlatermékeknél az év végéig történő igénylés esetén elengedi az első éves és/vagy a kibocsátási díjat is. Továbbá nem változnak az idén februárban bevezetett, már havi 400 000 forint nettó jövedelemtől elérhető új Premium Banking számlák díjai, ezeknél a csomagoknál átlagos szintű használatnál gyakorlatilag ingyenesek a banki tranzakciók. A fiatalok körében közkedvelt Yelloo számlánál pedig a 20 000 forint alatti, digitális csatornán indított forint tranzakciókat változatlanul díjmentesen biztosítják.

A pénzintézet korábbi tájékoztatása szerint a Raiffeisen Bank Zrt. 72,1 milliárd forint konszolidált adózás utáni nyereséggel zárta a 2022-es évet, amely közel kétszerese az előző évi 36,7 milliárdos eredménynek. A nettó kamat- és osztalékbevétel az előző évinek a kétszeresére, 139,4 milliárd forintra emelkedett 2022-ben, amit a növekvő ügyfélállománnyal, a kedvező hozamkörnyezettel, valamint a javuló portfólióminőséggel indokoltak. A nettó jutalékbevétel 27 százalékkal 73,34 milliárd forintra nőtt. 2022 végén a Raiffeisen csoport mérlegfőösszege 13 százalékos éves növekedést követően 4321 milliárd forinton állt.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 27. 10:36
Mirkóczki Ádám egri polgármester egy kiszivárgott hangfelvételen arról tárgyal a kormányközeli Rádió...
Kasza Elliott-tal  |  2024. április 26. 17:34
Na, nincs több Deutsche Bank részvényem. 2018 óta volt, abban az időben aktívan kereskedtem vele, az...
ChikansPlanet  |  2024. április 26. 11:32
Az Amazonas-medence esőerdeje fontos természeti kincsünk, amely gazdag növény- és állatvilággal, kit...
Holdblog  |  2024. április 26. 08:56
HOLD After Hours. Szabó Lászlóval helyre tesszük a szövőlepkéket, a kapitalizmust, a kapitalizmus kr...
Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem