Banknotes of the Hungarian currency -Forint, close-up. cimlapi

Megrohanták a bankfiókokat a magyarok: mindenki ilyen hitelt akar, óriási a kereslet

2021. október 29. 14:31

Kiemelten érdeklődnek a Takarékbank ügyfelei az energiahatékony lakóingatlanok építésére vagy vásárlására október elejétől igényelhető támogatott zöld jelzáloghitel iránt. A bank a takarékossági világnap alkalmából összegezte az igényléseket. A hitelintézet üzleti stratégiájának fókuszában a fenntartható fejlődés elérése és a saját, valamint az ügyfelek ökológiai lábnyomának csökkentése áll, amelyet a termékpaletta átalakításával, új szemléletű kockázatkezeléssel, az elektronikus fizetési megoldások és a digitális bankolás előtérbe helyezésével támogat.

A mai modern bankok nem csak a bankbetéteken keresztül spórolnak az ügyfeleknek. Ezért a Takarékbank sem kizárólag a betétállományok növelésében látja a megtakarítások ösztönzését, hanem új termékek és szolgáltatások biztosításával is segít az ügyfeleknek. A megtakarítás ugyanis nemcsak pénzben, hanem egyre inkább a fenntartható életvitelben, a klímatudatosságban, az ökológiai lábnyom csökkentésében mérhető.

A fenntartható működéssel időt, energiát, erőforrást takarítanak meg a vállalatok és a magánszemélyek. Az egyik leglátványosabb trend a digitális ügyintézés és az elektronikus fizetés előtérbe kerülése, amelyre a világjárványt miatt bevezetett korlátozások is ráerősítettek.

Ezt mutatják a Takarékbank ügyfeleinek változó szokásai is. Amíg az ATM-ek használata 7 százalékkal nőtt 2020 első negyedévéről az idei harmadik negyedévre, az online fizetés száma 20 százalékkal bővült, a bankkártyás és mobiltelefonos érintéses fizetések aránya pedig másfélszeresére ugrott. Az átutalási megbízások döntő többsége az elektronikus csatornákra terelődött, ötből négy tranzakciót már a netbankon vagy a mobilbankon keresztül indítanak el. A nemrég bevezetett Apple Pay mobiltelefonos fizetés is nagy népszerűségnek örvend, hónapról hónapra áltag 10-15 százalékkal növekszik a regisztrált ügyfelek száma és a tranzakciószám.

A Takarékbank a személyes ügyintézést igénylőknek is segít. Tavaly elindította a VideoBankot, így időt és energiát takarít meg az ügyfélnek azzal, hogy nem kell bemennie egy bankfiókba. A VideoBank hatékonyságát mutatja, hogy idénre 15 százalékkal nőtt a forgalma, és egy átlagos napon a VideoBank 2-3 fiók kapacitását váltja ki.

Nemcsak a szolgáltatások, hanem a termékpaletta is átalakul a fenntarthatóság előtérbe kerülésével. Ennek jó példája az októberben a jegybank támogatásával elindult zöld jelzáloghitel, amely kedvező feltételekkel biztosít kölcsönt energiahatékony új lakóingatlan vásárlására, építésére. Mivel 2022 júniusa után szinte csak olyan ingatlan kaphat használatbavételi engedélyt, amelyik megfelel a zöld hitel feltételeinek, a Takarékbank nagy érdeklődésre számít, és azzal számol, hogy a jelzáloghitel-felvételt tervező ügyfelek között ez az új termék lesz az egyik legnépszerűbb.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Szintén egyre népszerűbb a Takarék Fenntartható Számlacsomag, amely az elektronikus bankolást részesíti előnyben, és a klímaváltozásra, az ökológiai lábnyom csökkentésére érzékeny ügyfélkört célozza. A vállalkozókat pedig a Takarék Business Assistant ingyenes online számlázó programmal segíti, amely kiváltja a papíralapú számlázást.

Összhangban az egyre erősebb piaci és felügyeleti elvárásokkal, a Takarékbank átalakítja kockázatkezelési stratégiáját is, amelyben a hangsúlyos szempontok közé emeli a fenntarthatóságot, rendszeressé teszi a környezeti, társadalmi és irányítási kockázatok elemzését.

A fenntartható banki működés előtérbe helyezése a gazdaság valamennyi szereplőjének érdeke. A hitelintézetek ezáltal közvetlenül segítik a lakosságot és a vállalkozásokat a fenntartható életmód és működés elérésében. Közvetve pedig növekszik a bankok ellenállóképessége, stabilitása, így jobban tudják támogatni a gazdasági fellendülést, valamint a zöld és a digitális átállást – mondta Vida József, a Takarékbank elnök-vezérigazgatója

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Kiszámoló  |  2022. július 5. 21:26
Az eddigi relatív békeévek után tombol az infláció. Eddig az emberek lenyelték a békát, hogy semmi k...
MEDIA1  |  2022. július 5. 17:37
Ennek keretében például az ATV műsorvezetői felbukkannak az Index műsoraiban, de az Index és az ATV...
Holdblog  |  2022. július 5. 15:59
Oroszország 1918 óta először csődöl be külföldi adóssága miatt. Az orosz pénzügyminiszter szerint cs...
Összkép  |  2022. július 2. 18:20
Egy új nemzedék lép be a felnőtt világba, az 1995 és 2009 között született Z generáció. A jövő egyre...
Megdőlt a nagy videójáték-tévhit: ezt rengeteg szülő elrontja, súlyos árat fizet érte

A 6-18 éves fiatalok mintegy heti 8 órát töltenek játékkal, a magyar gyerekek pedig mintegy 76 százaléka ezzel tölti a szabadidejét.

Ezzel robbantana bankot rengeteg magyar: sokan nem is ismerik, pedig milliók múlhatnak rajta

A startolásnál a magyarok mindössze 10-15 százaléka ismerte a közösségi finanszírozás lényegét, és sokan még mindig összekeverik ezt a fajta támogatást a jótékonykodással.

5 érv amellett, hogy vásárlóként miért válaszd a közösségi finanszírozást

Békebeli személyesség, XXI. századi technológia - a közösségi finanszírozás közel sem olyan újkeletű fogalom, mint azt gondolnánk.

Csendes gyilkostól rettegnek a magyarok: van ok a félelemre, a génjeinkben lapulhat a kór

A szorongás nem alaptalan, hiszen Magyarország évek óta rosszul szerepel a rákkal kapcsolatos halálozási listákon.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. július 6. szerda
Csaba
27. hét
Július 6.
A csók világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?