21 °C Budapest
Fontos változás előtt áll a magyar bank: minden ügyfelet érint

Fontos változás előtt áll a magyar bank: minden ügyfelet érint

2018. június 25. 11:00

Már csak néhány nap maradt hátra az MKB Bank digitális rendszerének átállásáig. Az átállás ideje alatt a bank számos szolgáltatása nem lesz elérhető, többek között a bankfiókok is zárva lesznek.

Hetényi Márk vezérigazgató-helyettes elmondta, hogy a későbbiekben sokkal gyorsabban lesznek képesek új szolgáltatásokat bevezetni, az új rendszer elősegíti majd a nyílt bankolást. Az utóbbi 10 évben nem volt olyan bank Magyarországon, amely ekkora rendszerátállást hajtott volna végre.

Az átállás folyamán más, egyéb rendszereket is integrálni kell az új rendszerbe, többek között ezért is fog több napig tartani az átállás. Az új rendszernek köszönhetően akár több százezer új ügyfél kiszolgálására is képes lesz a bank. Jelenleg 175 ezer olyan lakossági ügyfele van a banknak, akik aktívan bankolnak, vállalati oldalon ez a szám jelenleg 40 ezer.

Koczka Dániel, az átállás digitális vezetője elmondta, hogy az átállás előkészületei már két és fél éve tartanak. Jelenleg arra törekednek, hogy az átállás levezénylése zökkenőmentes legyen. Az adatok migrációját egy külön auditor cég fogja ellenőrizni, felügyelni. Mostanra már a Magyar Nemzeti Bank hivatalos engedélyét is megkapták arra vonatkozóan, hogy az átállás ideje alatt bankszünnapokat tarthasson az MKB.

Kovács Larissza, a bank digitális ügyfélélmény igazgatója elmondta, hogy a bankkártyákat fogják tudni használni az ügyfelek készpénzfelvételre és vásárlásra is. Fontos azonban, hogy az átállást megelőzően az ügyfelek biztosítsák, hogy elegendő fedezet legyen a kártyán, ugyanis az átállás ideje alatt nem fognak tudni befizetéseket, beérkező átutalásokat jóváírni az ügyfelek számláin. A június 29-ig nem teljesülő megbízások csak az átállást követően fognak teljesülni.

MOST ÉRHETI MEG IGAZÁN LAKÁST, HÁZAT VENNI!

Ha tervezed, hogy ingatlant vásárolsz, akkor most jött el a Te időd! Egyrészt azért, mert a lakáspiaci mutatók szerint egyértelműen megtört az elmúlt évek brutális áremelkedése. Jelenleg leginkább stagnálnak az árak, de van, ahol már árcsökkenést is tapasztalhatunk. Mindeközben a finanszírozási költségek még rekord alacsony szinten vannak. Nem hiszed? Nos, a Pénzcentrum megújult lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,74 százalékos THM-el, és havi 81 188 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 3,03% a THM; a Budapest Banknál 3,10%; az MKB Banknál 3,12%; míg az OTP Banknál 3,23%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A kártyán kívül elérhető lesz továbbá az MKB Pay szolgáltatása is, tehát ezen keresztül is képesek lesznek vásárolni a bank ügyfelei.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?