12 °C Budapest

Sokat spórol az állam a devizahitelesek "megmentőjén"

Pénzcentrum
2013. október 15. 09:12

Kilenc hónapos működése alatt több millió forintba került az államnak Doubravszky György pénzügyi biztos hivatala. A megszűnés Varga Mihály szerint 177 millió forintos megtakarítást hoz a költségvetésnek, a funkciók nagy része a vezetővel együtt meg átkerül a Magyar Nemzeti Bankhoz, ahol októbertől ellátják a pénzügyi jogok védelmét - írja a Napi Online.

A Doubravszky György mindössze kilenc hónapig töltötte be a pénzügyi biztosi posztot, 2013. október 2-tól kinevezték a Magyar Nemzeti Bank újonnan létrehozott pénzügyi fogyasztóvédelmi központja vezetőjének. Ezzel a pénzügyi biztosi hivatalt is megszüntette a nemzetgazdasági miniszter. Doubravszky így "követte" a márciustól jegybankelnökké kinevezett Matolcsy Györgyöt az MNB-be. A hivatalos indoklás szerint eztán ott képviseli tovább a pénzügyi jogokat, így a hivatalra az MNB és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) összevonása után már nincs szükség.

Doubravszky György volt a Webbank ötletének egyik fő támogatója. A Hiteltársulának - a Facebook-oldala szerint - az egyik fő célja a Webbank nevű, civil és állami, "fapados", internetes bank létrehozása, amely kedvező forinthiteleket kínálna ügyfeleinek. A "civil tulajdon és érdekek" képviseletére, ötmillió forint jegyzett tőkével, 2011 decemberében meg is alapították a Webbank Tőketársaság Zrt.-t, amelynek vezérigazgatója 2011 decembere és 2013 januárja között Doubravszky György volt, azóta a vezérigazgatója és nyilvános tulajdonosa Medvegy Miklós - derül ki a cégadatokból. Azóta a kezdeményezés áll, és nagyon úgy tűnik, hogy a devizahiteleseknek nem ez a fapados bank lesz a legnagyobb segítség.

Doubravszky hivatali ideje alatt olyan kijelentéseket is tett, minthogy 1 hét alatt meg tudná oldani a devizahitelesek problémáját. A munkássága emlékezetes lehet az általa biztosként szervezett konferenciákról, ahol résztvevő előadó szerint a devizahitel nem is nevezhető hitelnek, így nem kell többet visszafizetni az adósnak, mint az eredeti forint tartozás.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 17. 15:09
Korábban bebizonyosodott, hogy Orbán Viktor köreiből származó pénzekből érkezett néhány évvel ezelőt...
Kiszámoló  |  2024. április 17. 11:05
Írtam négy éve a szépreményű Four Generations Property "cégről", ami azóta már több néven újra és új...
Holdblog  |  2024. április 17. 08:21
Egyelőre nem utal válsághelyzetre a GDP 73 százalékára duzzadt költségvetési hiány, de a további ela...
Bankmonitor  |  2024. április 17. 07:56
Körbejártuk, hol tart most a magyar lakosság elöregedése. Az uralkodó trendek alapján a demográfiai...
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 17. szerda
Rudolf
16. hét
Április 17.
Hemofília világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem