18 °C Budapest

Pertársaságot alakíthatnak a Provident megtévesztett ügyfelei?

Pénzcentrum
2013. június 4. 10:02

A gyorshiteleket nyújtó Providenttel szemben nemrég a GCH hozott egy 50 milliós büntetéssel járó elmarasztaló döntést. A GVH azért büntette meg a pénzügyi vállalkozást, mert félrevezette ügyfeleit. Egy akcióban azt ígérte a cég, hogy az utolsó két törlesztőrészletet elengedi azoknak, akik az összes többi törlesztést rendben befizették. A Provident viszont megtagadta a fizetést több ügyfél esetében is. A versenyhivatal nem indít közérdekű pert a céggel szemben, az ügyfelek pertársaságot alakíthatnak, akkor a per költségei megoszlanak közöttük, de az eljárás hosszabb lesz, írja a Magyar Nemzet.

A Provident azért tagadta meg az akcióban szerepló törlesztőrészlet elengedését az egyes ügyfelek esetében, mert azok akár egy forinttal is de többet fizettek a kiszámolt törlesztőrészletek helyett. Ez a Provident szerint előtörlesztésnek minősül (hiszen az esedékes törlesztőrészletnél többet fizettek). A GVH viszont azt mondja, a Provident nem figyelmeztette ügyfeleit, hogy az akcióból való kizárással jár a túlfizetés. A Provident nem ért egyet a versenyhivatallal, és azt is közölte, megvizsgálják a jogorvoslat lehetőségét, a Magyar Nemzet információi szerint azonban eddig nem támadták meg a GVH határozatát.

A GVH szóvivője a lap kérdésére elmondta, ők nem indítanak pert, azonban a hivatal határozatát magánperekben fel tudják használni az emberek a Provident ellen. Szakemberek szerint a pórul járt emberek, ha nem akarnak egyenként pereskedni, akkor jobb, ha pertársaságba tömörülnek, és együttesen lépnek fel a céggel szemben. Ekkor az eljárás költségei megoszlanak a résztvevők között, azonban az eljárás vontatottá válhat a nagy számú felperes miatt.

NEKED AJÁNLJUK
NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?