28 °C Budapest

Pertársaságot alakíthatnak a Provident megtévesztett ügyfelei?

Pénzcentrum
2013. június 4. 10:02

A gyorshiteleket nyújtó Providenttel szemben nemrég a GCH hozott egy 50 milliós büntetéssel járó elmarasztaló döntést. A GVH azért büntette meg a pénzügyi vállalkozást, mert félrevezette ügyfeleit. Egy akcióban azt ígérte a cég, hogy az utolsó két törlesztőrészletet elengedi azoknak, akik az összes többi törlesztést rendben befizették. A Provident viszont megtagadta a fizetést több ügyfél esetében is. A versenyhivatal nem indít közérdekű pert a céggel szemben, az ügyfelek pertársaságot alakíthatnak, akkor a per költségei megoszlanak közöttük, de az eljárás hosszabb lesz, írja a Magyar Nemzet.

A Provident azért tagadta meg az akcióban szerepló törlesztőrészlet elengedését az egyes ügyfelek esetében, mert azok akár egy forinttal is de többet fizettek a kiszámolt törlesztőrészletek helyett. Ez a Provident szerint előtörlesztésnek minősül (hiszen az esedékes törlesztőrészletnél többet fizettek). A GVH viszont azt mondja, a Provident nem figyelmeztette ügyfeleit, hogy az akcióból való kizárással jár a túlfizetés. A Provident nem ért egyet a versenyhivatallal, és azt is közölte, megvizsgálják a jogorvoslat lehetőségét, a Magyar Nemzet információi szerint azonban eddig nem támadták meg a GVH határozatát.

A GVH szóvivője a lap kérdésére elmondta, ők nem indítanak pert, azonban a hivatal határozatát magánperekben fel tudják használni az emberek a Provident ellen. Szakemberek szerint a pórul járt emberek, ha nem akarnak egyenként pereskedni, akkor jobb, ha pertársaságba tömörülnek, és együttesen lépnek fel a céggel szemben. Ekkor az eljárás költségei megoszlanak a résztvevők között, azonban az eljárás vontatottá válhat a nagy számú felperes miatt.

NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 16. 14:54
A szövetség elnöksége két új taggal bővült, valamint távozott Viniczai András.
Holdblog  |  2022. május 16. 12:31
Annak ellenére, hogy a stagfláció nem elkerülhetetlen folyamat, a gazdaságra nehezedő terhek hosszú...
Kasza Elliott-tal  |  2022. május 14. 20:09
Havonta ránézek egyszer azokra a papírokra, amikből előbb vagy utóbb venni szeretnék. Általában a he...
KonyhaKontrolling  |  2022. május 13. 07:35
Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy munka miatt költöznöm kell, ezért arra gondoltam, hogy le...
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 16. hétfő
Mózes, Botond
20. hét
Május 16.
A fény világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?