12 °C Budapest

Rémisztgetés folyik a bankfiókokban?

2012. december 21. 09:35

Minden harmadik devizahitelest le akarják beszélni az árfolyamrögzítésről a banki alkalmazottak - állítja a Magyar Nemzet egy saját készítésű felmérése alapján. Az adósok egyébként is bizalmatlanok az árfolyamgáttal szemben, annak ellenére, hogy minden számítás szerint több százezer forintot is nyerhetnek vele.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A csaknem hétszáz válaszolónak ugyanis több mint egyharmada érezte úgy, hogy a bank munkatársa szeretné eltántorítani az árfolyamgáttól, további egyharmada ilyen szándékkal nem találkozott, de a tájékoztatással elégedetlen volt, csupán a harmadik harmada gondolta úgy, hogy megfelelő ellátásban volt része, esetleg még bátorította is őt az ügyintéző. A pénzintézeti alkalmazottak egy részének magatartása már csak azért is kérdéseket vet fel, mert a bankok folyamatosan arra biztatják az adósokat, hogy éljenek ezzel a lehetőséggel. A lap banki forrásai szerint az elbizonytalanítás csupán annyiban állhat érdekében az ügyintézőknek, hogy ezáltal egy kifejezetten időigényes, sok munkával járó feladattól kímélhetik meg magukat - írja a Magyar Nemzet.

A Magyar Nemzet felmérése kapcsán a Magyar Bankszövetség meg is jegyezte, hogy támogatják az árfolyamgátprogramot, és azt várják, hogy a március végéig kitolt jelentkezési határidő miatt az ügyfelek többsége élni fog ezzel a védelmi lehetőséggel. A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletét szintén megkereste a lap, Binder István szóvivő pedig elmondta, hogy a hatóság panasznyilvántartása alapján az ügyfeleknek nincsenek komoly problémái az árfolyamgáttal, mivel eddig csupán tíz ezzel kapcsolatos beadvány érkezett, azok többsége is a közalkalmazotti kedvezményekre vonatkozott.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 19. kedd
Nándor
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?