BAR-listára került a magyar sztárceleb

Pénzcentrum
2012. április 29. 12:03

Felkerült a Központi Hitelinformációs Rendszerre (KHR), régi nevén BAR-listára Sarka Kata. A legutóbbi adatok szerint 910 ezren vannak  olyanok, akik számára legalább 90 napos, minimálbért meghaladó összegű folyamatos késedelem vagy visszaélés, csalás miatt gyakorlatilag lehetetlen a banki hitelhez jutás.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Hajdú Péter felesége hónapokig nem fizette a nevén lévő ezüstszínű Audi A3-as hitelét, ezért a bank elvitte azt, Sarka Kata pedig automatikusan felkerült a Központi Hitelinformációs Rendszerre (KHR), régi nevén BAR-listára - tudta meg a Blikk. Bár néhány éve éppen ezzel a kocsival karambolozott Sarka Kata, a család ismerőse azt állítja, Hajdú Péternek és nejének nem sok köze volt az autóhoz: ugyan az ő nevén van, de más vette és használta azt.

Az ismerős szerint Kata szívességből megengedte, hogy a nevére vegyék fel a hitelt. Nem is volt gond addig, amíg ez a "kedves ismerős" fizette a törlesztőrészleteket, ami körülbelül százezer forint volt havonta. Az utóbbi időben azonban elmaradt a törlesztéssel. Kata nevén volt a hitel, ezért a tartozást tőle akarta behajtani a bank. Mivel ő nem nyúlt zsebbe más nemtörődömsége miatt, a bank elvitte a kocsit, Katát pedig feltette a KHR-listára.

910 ezren a BAR-listán

A legutóbbi adatok szerint elérte a 910 ezret a Központi Hitelinformációs Rendszerben (KHR), régi nevén a BAR-listán szereplő adósok száma 2011 utolsó három hónapjában. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy ennyien vannak azok, akik számára legalább 90 napos, minimálbért meghaladó összegű folyamatos késedelem vagy visszaélés, csalás miatt gyakorlatilag lehetetlen a banki hitelhez jutás.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)


Örvendetes módon azonban a fennálló lakossági mulasztások és az élő tartozással rendelkezők számának növekedési üteme is számottevően csökkent.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 25. hétfő
Blanka, Bianka
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?