Álomhitelt kap a magyar rendőr: a kormány ajándéka a zsaruknak

2011. július 18. 04:44

Milyen kedvezmények lesznek? Állami támogatást nyújtana a kormány a rendőröknek a lakáscélú, devizaalapú hiteleik kiváltásához - áll a Pénzcentrum.hu birtokába került rendőri életpályamodell-tervezetben. Akár önrész nélkül is felvehetnének lakáshitelt a rendőrök, amelyhez az állam nyújtana kezességet. A törlesztő rész a hivatásos állományú és a házastársa együttes jövedelmének 20 százalékát nem haladhatná meg.

A hivatásos életpályamodell tervezet fontos elemei azok a kompenzációk, amelyek biztosításával az állam elismerné a hívatásos szolgálatban töltött időt. Ösztönözni kívánja a hivatásos állományba tartozókat hosszabb, egész életpályára kiterjedő szolgálatvállalásra. Ezzel több évtizedre is a szakmához kötheti a frissen végzett rendőr bakákat.

A lakhatási feltételek javítása fontos pontja a tervezetnek, több elképzelés segít a lakáshoz jutáshoz, albérlet fenntartáshoz, sőt a már meglévő devizahitel kiváltására is lehet majd lehetőség. A szolgálati helyen vagy ahhoz közeli lakhatás biztosítása. A lehetőségek függvényében ez a pénzbeli támogatások szélesítését, rugalmasabbá tételét jelenti, másfelől a lakáshoz jutás közvetlen elősegítését.

A tervezetben foglalt elképzelések:

1. Az adható munkáltatói kölcsön összegének növelése, feltételeinek rugalmasabbá tétele, nagyobb visszafizetési kedvezmények biztosítása.
2. Az állami támogatású lakáshitelek törlesztéshez a letöltött szolgálati idő arányában növekvő munkáltatói támogatás bevezetése.
3. Önrész nélküli lakásvásárlási hitel biztosítása állami kezességvállalás mellett, kedvezményes kamatozással.
4. A gyermekvállalással összefüggő kedvezmények növelése a lakáscélú hiteleknél,
5. A lakáscélú deviza alapú hitelek törlesztéshez, illetve a hitel kiváltásához állami/munkáltatói támogatás biztosítása.
6. Lakásbérléshez, albérlethez rugalmasabb és nagyobb összegű támogatás.
7. Lakáshoz jutás lízing konstrukcióban történő biztosítása munkáltatói közreműködéssel.

A nem pénzbeli lakhatási támogatások:

a. Az egyes önkormányzatokkal megállapodunk önkormányzati bérlakások szolgálati lakás céljára átengedése (bérlőkijelölési jog biztosítása) a bérlő kötelező lakáscélú előtakarékosság vállalása mellett,
b. A rendészeti szervek kezelésében levő garzonházak, albérlőházak kapacitásainak növelése,
c. Idős, rászoruló szolgálati nyugdíjasok elhelyezése kedvező térítési díjú nyugdíjas otthonokban.
d. Megteremtjük a lehetőségét annak, hogy a belügyi bérlőkijelölésű önkormányzati bérlakást az abban lakó hivatásos állományú megvehesse,
e. A 15 évnél hosszabb idejű kmb-s szolgálatból kikerülő részére a munkaköri lakás helyett másik bérlakás biztosítását meg kell oldani.

A lakáscélú hitelek támogatásánál alapvető cél és követelmény, hogy a törlesztő rész a hivatásos állományú és a házastársa együttes jövedelmének 20 százalékát ne haladja meg.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

 

 

Pénzcentrum vélemény
A 2010-es alapbéreket figyelembe véve, a 20 százalékos korlátozás egy két gyerekes (hasonló keresetű feleség) család esetén 50 - 60 ezer forintos törlesztőrészletet tehet lehetővé. Ez 20 éves futamidő esetén akár 8 millió forintos hitelt is jelenthet. A vidéki állomáshelyek közelében ez az összeg elég is lehet egy ekkora család számára. A fővárosban viszont a karrierjük elején lévőknek nagyobb segítség lehet az albérletek támogatása.

 

Miből fizetik? Rendőr fizetések.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?