11 °C Budapest

Álomhitelt kap a magyar rendőr: a kormány ajándéka a zsaruknak

2011. július 18. 04:44

Milyen kedvezmények lesznek? Állami támogatást nyújtana a kormány a rendőröknek a lakáscélú, devizaalapú hiteleik kiváltásához - áll a Pénzcentrum.hu birtokába került rendőri életpályamodell-tervezetben. Akár önrész nélkül is felvehetnének lakáshitelt a rendőrök, amelyhez az állam nyújtana kezességet. A törlesztő rész a hivatásos állományú és a házastársa együttes jövedelmének 20 százalékát nem haladhatná meg.

A hivatásos életpályamodell tervezet fontos elemei azok a kompenzációk, amelyek biztosításával az állam elismerné a hívatásos szolgálatban töltött időt. Ösztönözni kívánja a hivatásos állományba tartozókat hosszabb, egész életpályára kiterjedő szolgálatvállalásra. Ezzel több évtizedre is a szakmához kötheti a frissen végzett rendőr bakákat.

A lakhatási feltételek javítása fontos pontja a tervezetnek, több elképzelés segít a lakáshoz jutáshoz, albérlet fenntartáshoz, sőt a már meglévő devizahitel kiváltására is lehet majd lehetőség. A szolgálati helyen vagy ahhoz közeli lakhatás biztosítása. A lehetőségek függvényében ez a pénzbeli támogatások szélesítését, rugalmasabbá tételét jelenti, másfelől a lakáshoz jutás közvetlen elősegítését.

A tervezetben foglalt elképzelések:

1. Az adható munkáltatói kölcsön összegének növelése, feltételeinek rugalmasabbá tétele, nagyobb visszafizetési kedvezmények biztosítása.
2. Az állami támogatású lakáshitelek törlesztéshez a letöltött szolgálati idő arányában növekvő munkáltatói támogatás bevezetése.
3. Önrész nélküli lakásvásárlási hitel biztosítása állami kezességvállalás mellett, kedvezményes kamatozással.
4. A gyermekvállalással összefüggő kedvezmények növelése a lakáscélú hiteleknél,
5. A lakáscélú deviza alapú hitelek törlesztéshez, illetve a hitel kiváltásához állami/munkáltatói támogatás biztosítása.
6. Lakásbérléshez, albérlethez rugalmasabb és nagyobb összegű támogatás.
7. Lakáshoz jutás lízing konstrukcióban történő biztosítása munkáltatói közreműködéssel.

A nem pénzbeli lakhatási támogatások:

a. Az egyes önkormányzatokkal megállapodunk önkormányzati bérlakások szolgálati lakás céljára átengedése (bérlőkijelölési jog biztosítása) a bérlő kötelező lakáscélú előtakarékosság vállalása mellett,
b. A rendészeti szervek kezelésében levő garzonházak, albérlőházak kapacitásainak növelése,
c. Idős, rászoruló szolgálati nyugdíjasok elhelyezése kedvező térítési díjú nyugdíjas otthonokban.
d. Megteremtjük a lehetőségét annak, hogy a belügyi bérlőkijelölésű önkormányzati bérlakást az abban lakó hivatásos állományú megvehesse,
e. A 15 évnél hosszabb idejű kmb-s szolgálatból kikerülő részére a munkaköri lakás helyett másik bérlakás biztosítását meg kell oldani.

A lakáscélú hitelek támogatásánál alapvető cél és követelmény, hogy a törlesztő rész a hivatásos állományú és a házastársa együttes jövedelmének 20 százalékát ne haladja meg.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 7,78 százalékos THM-el, és havi 121 083 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,4% a THM; az MKB Banknál 8,59%; a CIB Banknál 8,63%,  a Takarékbanknál Banknál pedig 8,77%; míg az Erste Banknál 9,41%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

 

Pénzcentrum vélemény
A 2010-es alapbéreket figyelembe véve, a 20 százalékos korlátozás egy két gyerekes (hasonló keresetű feleség) család esetén 50 - 60 ezer forintos törlesztőrészletet tehet lehetővé. Ez 20 éves futamidő esetén akár 8 millió forintos hitelt is jelenthet. A vidéki állomáshelyek közelében ez az összeg elég is lehet egy ekkora család számára. A fővárosban viszont a karrierjük elején lévőknek nagyobb segítség lehet az albérletek támogatása.

 

Miből fizetik? Rendőr fizetések.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. október 7. 18:31
Kevesebb mint egy óra leforgása alatt több mint tízezren voltak kíváncsiak pénteken egy különleges,...
Kiszámoló  |  2022. október 7. 14:25
Miután orbitális módon kiszúrt a kormány a katásokkal és év közben beszántotta az egész egyszersítet...
Bankmonitor  |  2022. október 7. 09:50
Megjelent a rendelet az energiaintenzív feldolgozóipari vállalkozásokat támogató program elindításár...
KonyhaKontrolling  |  2022. október 7. 07:48
Létfontosságú, hogy komoly mozgósítható vagyonod legyen! Mondom is, hogy miért. Korábban már beszélt...
Erre kevesen számítottak: egyre kevesebben veszik a Tokaji Aszút, ez fogy helyette a hazai boltokban

Tokaj-Hegyalján például bárki örökbe fogadhat egy szőlőtőkét, és egy év után, fáradozások nélkül, akár a saját névvel ellátott borát is kézhez veheti.

Több ezer magyar szülő rontja el így a gyerekét: vigyázz, nehogy elkövesd ezt a hibát

Mi, magyarok nem vagyunk a toppon, ha pénzügyi tudatosságról van szó, pedig fontos lenne, hogy jó példával járjunk gyermekeink előtt is.

Ismét zsebbe kell nyúlnia a magyar szülőknek: súlyos kiadás vár rájuk a következő hónapokban

Az infláció miatt a szülőknek a zsebpénz politikájukat is át kell gondolniuk, hiszen minden drágul, így bizony a zsebpénzt is emelni kellene.

Ők azok, akik a válságból is profitálnak: keveseknek jön be, de nagyot kaszálnak majd

Pistyur Veronika szerint a válságban erős üzleti tervek is születhetnek, hiszen jobban figyelünk, és reagálunk, mint akkor, ha kényelem van.

NAPTÁR
Tovább
2022. október 7. péntek
Amália
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Pénzügyeink 5, 10 vagy 20 év múlva? Új konferencia ad teljes képet.
EZT OLVASTAD MÁR?