28 °C Budapest

Ha nem tanulsz, fizetsz...

2011. május 17. 09:02

Vissza kellene fizettetni az iskoláztatási költségeket azokkal a diákokkal, akik évekig járnak egy felsőoktatási intézménybe, majd nem fejezik be azt - javasolja Pokorni Zoltán, a Fidesz oktatáspolitikusa. Ezekre az esetekre speciális diákhitel-konstrukció bevezetését szorgalmazza.

Jelenleg évente 90-100 ezer diákot vesznek fel felsőoktatási intézménybe, de évente a magyar felsőoktatás csak 50-54 ezer diplomást bocsát ki. Vagyis 30-40 százalék közötti a lemorzsolódás - mondta Pokorni Zoltán, a Fidesz oktatáspolitikusa a Tv2 Mokka című műsorában.

A parlament oktatási bizottságát is vezető politikus szerint hibás az az elképzelés, hogy spórolás címén csökkenteni kell a felsőoktatásba felvett hallgatók számát, fontosabbnak tartja a pazarló tételek megszüntetését. Ilyennek látja azokat a diákokat, akik például három évig járnak az állam költségén felsőfokú intézménybe, majd nem fejezik be azt.

Pokorni szerint az említett hallgatókkal vissza kellene fizettetni az oktatás költségeit. Ilyen esetekre a diákhitel egy speciális formáját dolgozná ki a politikus.
A fideszes politikus folyamatosan kritizálja a KDNP-s Hoffman Rózsa oktatáspolitikai államtitkár oktatási koncepcióját. A KDNP korábbi üzenetére, hogy tegyen le egy fajsúlyos oktatási koncepciót, vagy fejezze be az aknamunkát, Pokorni azt mondta: úgy véli, akkor követne el hibát, ha csendben maradna, miközben rossz irányt lát.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 26. 12:15
90 éves korában érte őt a halál.
MNB Intézet  |  2022. május 26. 10:43
A közösségi média nemcsak mindennapi privát életünkre van hatással, hanem a gazdaságra is. Talán nem...
Holdblog  |  2022. május 26. 05:00
Túlnőtte magát a koronavírus-járvány alatti keresletfelfutás idején az Amazon. Az online kiskeresked...
Kasza Elliott-tal  |  2022. május 24. 20:35
Vettem ma Metát (FB) 180 dollárért, már egy ideje kinéztem magamnak. Tartani nem szeretném sokáig, s...
Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 26. csütörtök
Fülöp, Evelin
21. hét
Május 26.
A régészet napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?