Címke: oktatáspolitika (24 cikk)

Biró Attila | 2019. szeptember 11. 05:48

Ingyenes elitgimnázium képzi a jövő mérnökeit Pesten: 8-szoros a túljelentkezés

"A digitális transzformáció fejben dől el. Van, akiknek egyszerűen túl kell lépniük azon, hogy ahogy 40 éve tanítottak az ma is jó lesz" - mondta el a Pénzcentrumnak adott interjújában Lázár Tibor, a budapesti Szent István Gimnázium igazgatója. Az iskolavezető pedagógussal többek között beszélgettünk a mai magyar oktatás pozitív, negatív oldalairól; a tanárok bérezéséről, és az ebből származó feszültségekről; a menedzserszemléletű intézményvezetésről; a digitalizáció oktatásra gyakorolt hatásairól; ahogy arról is, hogy a növendékek legnagyobb része a BME-n, valamilyen mérnökképzésben folytatja tanulmányait. Interjú

Pénzcentrum | 2011. május 17. 09:02

Ha nem tanulsz, fizetsz...

Vissza kellene fizettetni az iskoláztatási költségeket azokkal a diákokkal, akik évekig járnak egy felsőoktatási intézménybe, majd nem fejezik be azt - javasolja Pokorni Zoltán, a Fidesz oktatáspolitikusa. Ezekre az esetekre speciális diákhitel-konstrukció bevezetését szorgalmazza.

Pénzcentrum | 2010. június 21. 11:32

A munkájukat féltik leginkább az európaiak

A munkaerő-piaci helyzet továbbra is a legégetőbb kérdés az európai nemzetek számára. A GfK Association felmérésében résztvevő tizenegy ország közül nyolc országban a munkanélküliségtől tartanak leginkább. Ezt követi az árak és a vásárlóerő alakulása, valamint a gazdasági stabilitás miatti aggodalom. Habár a jelenlegi gazdasági helyzetet kevésbé tartják aggasztónak, ez még mindig harmadik helyen szerepel a leggyorsabban megoldandó európai problémák listáján.

Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem