21 °C Budapest

A pénztárak nem számítanak tömeges visszalépésre

Pénzcentrum
2010. november 22. 09:32

Egyelőre kevesen érdeklődnek az állami nyugdíjba való visszalépés iránt, nagyon sok az érdektelen és a bizonytalan ügyfél. A magán-nyugdíjpénztárak éppen ezért hirdetési kampányba kezdenek, amely során részletesen tájékoztatnák a pénztári tagokat az átlépés kockázatairól - mondta Bába Julianna, a Stabilitás Pénztárszövetség új elnöke a Napi Gazdaságnak.

A visszalépési lehetőség iránt eddig elenyésző az érdeklődés, viszont aki szeretne váltani, az sem tud, mivel még nem állt fel az őket fogadni képes szervezet. A kitöltött átlépési nyilatkozatokat ezért csak a szekrényben tudják tárolni.

Az elnök asszony megerősítette, hogy több önkéntes nyugdíjpénztári tag is kivette pénzét a kasszából, mert attól tartanak, hogy az állam erre is ráteszi majd a kezét. Az embereket az sem érdekelte, hogy így adó terheli a befektetéseiket. Szerintük a kisebb összeg is jobb, mint a bizonytalan.

A váltást az állami és a magánnyugdíj rendszer között az eszközök átadásával oldanák meg technikailag. Az állami szervezet, amely tudná ezeket a tételeket fogadni, viszont még nem alakult meg.

Orosz Dániel, az AXA-csoport stratégiai elemzési igazgatója szerint a több évre lekötött eszközök feltörése értékvesztést okozhat a vagyonelemeknek, és emellett plusz költségekkel is jár. 

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Bába Julianna véleménye alapján a legnagyobb mértékben visszaváltott tételek az állampapírok lesznek, ami által csökkenni fog az államadósság.

Az előrejelzések szerint harminc százalékos visszalépési arányra számít a Szövetség, ugyanennyi a biztosan maradók száma is. A legnagyobb részt a bizonytalanok és az érdektelenek teszik ki (40 százalék).


 

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. május 28. 11:55
A holland újságírók szövetsége (NVJ) több jogvédő szervezettel és internetszolgáltatóval együtt pert...
Holdblog  |  2022. május 28. 07:01
Ilyen is régen volt. 2006-ban. A Merrill híres alapkezelői felmérése szerint most jött el az az idős...
Összkép  |  2022. május 27. 15:07
Közeledik a nyári szünet, sokan az utolsó jegyeiket szerzik ebben az új normálisban, egy világjárván...
KonyhaKontrolling  |  2022. május 27. 07:35
Aki dolgozott már valaha, egészen biztosan volt szerencséje néhány KPI-hoz. A KPI (key performance i...
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?