28 °C Budapest

Hófehérke és a hat törpe: leépítés Disneylandben

2009. február 19. 10:00

A Disney a napokban jelentette be, hogy további elbocsátásokat tervez vidámparkjaiban. A vezetők ugyanakkor nem csak a válsággal, hanem az újraszervezéssel magyarázzák a lépéseket.

A The Walt Disney Company tegnapi bejelentése alapján további elbocsátásokat tervez kiadásai csökkentése céljából. Azt azonban nem közölték, hogy mennyi dolgozót bocsátottak el eddig, és mennyit terveznek még.

A leépítéseket az óriásvállalat "Parks and Resorts" szegmensében hajtják végre. Ez az a részleg, amelyik a vidámparkok és szabadidőközpontok építéséért és működtetéséért felelős.  A Disney vezetői azzal védekeznek, hogy a leépítés nem kizárólag a gazdasági válság következménye, hanem illeszkedik cég négy éve elkezdett megújulási struktúrájába is.

Ugyanakkor a szórakoztatóipari óriásvállalat a kalandparkok tematikájában is folytatja a vérfrissítést. Ez azt is jelenti, hogy a Disney a szórakoztatóipari centrumokban is nyit az új sikerek, mint például a High School Musical, a Toy Story, illetve az új, Pixar-rajzfilmek felé.

A Disney már fél évszázada működtet vidámparkokat, a legelső ilyen az 1955-ben átadott kaliforniai Disneyland volt. Azóta nem csak az Egyesült Államokban, hanem világszerte épültek ilyen létesítmények, Tokiótól Párizson át Hong-Kong-ig. A "Parks and Resorts" üzletág a cégcsoport egyik legjövedelmezőbb része.

Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 16. kedd
Ábrahám
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?