15 °C Budapest

Szeptembertől chip hitelkártyát kapnak a Citibank ügyfelei

2009. december 7. 07:52

A kártyatársasági és SEPA előírásoknak megfelelően - miszerint 2011. január 1-jétől kizárólag chippel ellátott kártya lehet forgalomban - a Citibank 2009 szeptemberétől megkezdte a chippel ellátott hitelkártyák kibocsátását. Ezenkívül, 2009 novemberétől megkezdte a lejárt hitelkártyák lecserélését chipkártyára. A chipkártyák bevezetése és lecserélése fokozatosan, kártyatípusonként eltérő időzítés szerint történik, és 2010. végéig tart.

Chipkártya esetén a kártyára és a kártyabirtokosra vonatkozó adatokat a mágnescsík mellett a kártya előlapjába beépített chip is tartalmazza. A chip sokkal biztonságosabban tárolja az adatokat, mint a mágnescsík, így a kártyahasználat is biztonságosabbá válik, valamint a kártyával történő visszaélések jelentősen csökkenthetők.

A Citibank által alkalmazott chip a legfrissebb kártyatársasági előírásoknak megfelelő, un: DDA technológián alapszik, melynek köszönhetően a kártyát nem lehetséges másolni, ezzel tovább növeli a biztonságos kártyahasználatot. Ezen túl a Citibank kártyákon lévő chip nagyobb memóriával rendelkezik, lehetővé téve, hogy a kártya a későbbiek során a fizetésen kívűl egyéb funkciókra is használható legyen.

Az egyik legfontosabb kártyahasználati különbség a mágnescsíkos, és a chippel ellátott kártyák között, hogy a chipes kártyák esetében a PIN-kódot nemcsak készpénzfelvételkor, hanem vásárláskor is meg kell adni, aláírás helyett.

Terítettek a bankok: felforgattuk a kártyáikat

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?