1 °C Budapest

Itt az online lakáskölcsön

2009. november 20. 09:49

A pénzügyi termékek körében egyelőre csak a biztosításoknál megszokott az online kötés, de egyre keresettebbek a banki szolgáltatások is a neten.

Az NRC Piackutató és a TNS VMR kutatása szerint a 18-69 éves netezők 85 százalékának van folyószámlája, melyhez több mint 40 százalékuk online banki szolgáltatást is igénybe vesz. Ez elsősorban csak a banki tranzakciók lebonyolítását, esetleg a betétlekötést könnyítik meg, a hitelezés területén még nem nyújtanak túl sok segítséget.

A banki hitelkalkulátorok segítségével már most is rengeteg ügyfél számolja ki a várható költségeit, de a folytatás már döcögősebb. A hiteligényléshez szükséges dokumentumokat sok helyen le lehet tölteni, az online kitöltés azonban még gyerekcipőben jár. A bankok jellemzően a fedezetlen hitelek felvételéhez teszik lehetővé az online szerződést: az OTP-nél hitelkártyát, a K&H-nál és a Budapest Banknál pedig személyi kölcsönt és folyószámlahitelt lehet felvenni - írta a Világgazdaság.

A jelzálog-hitelezési piacon egyelőre csak az Aegonnál lehetséges az online kölcsönigénylés. Az ügyfelek az interneten keresztül tölthetik ki a nyomtatványokat, melyeket az igénylés véglegesítése után a hitelintézet papíron kinyomtatva aláírásra visszaküld az ügyfélnek. A végleges szerződéskötésre és a közjegyzői okirat elkészítéséhez természetesen itt is szükség van személyes találkozóra, melyre előre egyeztetett időpontban kerül sor. Az online szerződést kötő ügyfelek rendkívüli kedvezményekben részesülnek, így 1,5 százalékos kedvezményt kapnak a folyósítási díjból, számukra az értékbecslés ingyenes és a társaság magára vállalja a földhivatali ügyintézést is.

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2023. december 3. 06:36
Játsszunk el a gondolattal: ha 1978-ban amikor Charlie Munger csatlakozott Warren Buffetthez 100 dol...
Kasza Elliott-tal  |  2023. december 2. 18:51
Nem vettem és nem adtam el semmit. Van egy nyitott vételi megbízásom Altriára 39 dolláron, várom, ho...
MEDIA1  |  2023. december 2. 11:42
A meggyanúsított Kiss Dénes rágalmazási pert indít Parászka Boróka újságíró ellen.
Bankmonitor  |  2023. december 2. 09:00
Az OTP Bank által közzétett kutatás alapján a magyarok számára fontos az öngondoskodás, különösen a...
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 3. vasárnap
Ferenc, Olívia
48. hét
December 3.
Advent (2.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm