12 °C Budapest

Itt az online lakáskölcsön

2009. november 20. 09:49

A pénzügyi termékek körében egyelőre csak a biztosításoknál megszokott az online kötés, de egyre keresettebbek a banki szolgáltatások is a neten.

Az NRC Piackutató és a TNS VMR kutatása szerint a 18-69 éves netezők 85 százalékának van folyószámlája, melyhez több mint 40 százalékuk online banki szolgáltatást is igénybe vesz. Ez elsősorban csak a banki tranzakciók lebonyolítását, esetleg a betétlekötést könnyítik meg, a hitelezés területén még nem nyújtanak túl sok segítséget.

A banki hitelkalkulátorok segítségével már most is rengeteg ügyfél számolja ki a várható költségeit, de a folytatás már döcögősebb. A hiteligényléshez szükséges dokumentumokat sok helyen le lehet tölteni, az online kitöltés azonban még gyerekcipőben jár. A bankok jellemzően a fedezetlen hitelek felvételéhez teszik lehetővé az online szerződést: az OTP-nél hitelkártyát, a K&H-nál és a Budapest Banknál pedig személyi kölcsönt és folyószámlahitelt lehet felvenni - írta a Világgazdaság.

A jelzálog-hitelezési piacon egyelőre csak az Aegonnál lehetséges az online kölcsönigénylés. Az ügyfelek az interneten keresztül tölthetik ki a nyomtatványokat, melyeket az igénylés véglegesítése után a hitelintézet papíron kinyomtatva aláírásra visszaküld az ügyfélnek. A végleges szerződéskötésre és a közjegyzői okirat elkészítéséhez természetesen itt is szükség van személyes találkozóra, melyre előre egyeztetett időpontban kerül sor. Az online szerződést kötő ügyfelek rendkívüli kedvezményekben részesülnek, így 1,5 százalékos kedvezményt kapnak a folyósítási díjból, számukra az értékbecslés ingyenes és a társaság magára vállalja a földhivatali ügyintézést is.

PC BLOGGER & PODCASTER
Holdblog  |  2024. április 25. 06:51
Soft landing, azaz puha landolás. A végső kimenetel, amiben a 2021 végi, első poszt-Covid inflációs...
MEDIA1  |  2024. április 24. 23:45
Bár a több mint 20 éve működő művészeti adatbázis és hírportál csapata Facebook-posztban búcsúzott e...
Kiszámoló  |  2024. április 24. 18:32
A friss Magyar Közlönyben jelent meg a kormányrendelet, ami megváltoztatja az eddigi jótállási előír...
Bankmonitor  |  2024. április 24. 11:33
Várhatóan 2024 júniusában indul az új otthonfelújítási program. A támogatásból az 1990 előtt épült c...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm