-1 °C Budapest

Itt az online lakáskölcsön

2009. november 20. 09:49

A pénzügyi termékek körében egyelőre csak a biztosításoknál megszokott az online kötés, de egyre keresettebbek a banki szolgáltatások is a neten.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az NRC Piackutató és a TNS VMR kutatása szerint a 18-69 éves netezők 85 százalékának van folyószámlája, melyhez több mint 40 százalékuk online banki szolgáltatást is igénybe vesz. Ez elsősorban csak a banki tranzakciók lebonyolítását, esetleg a betétlekötést könnyítik meg, a hitelezés területén még nem nyújtanak túl sok segítséget.

A banki hitelkalkulátorok segítségével már most is rengeteg ügyfél számolja ki a várható költségeit, de a folytatás már döcögősebb. A hiteligényléshez szükséges dokumentumokat sok helyen le lehet tölteni, az online kitöltés azonban még gyerekcipőben jár. A bankok jellemzően a fedezetlen hitelek felvételéhez teszik lehetővé az online szerződést: az OTP-nél hitelkártyát, a K&H-nál és a Budapest Banknál pedig személyi kölcsönt és folyószámlahitelt lehet felvenni - írta a Világgazdaság.

A jelzálog-hitelezési piacon egyelőre csak az Aegonnál lehetséges az online kölcsönigénylés. Az ügyfelek az interneten keresztül tölthetik ki a nyomtatványokat, melyeket az igénylés véglegesítése után a hitelintézet papíron kinyomtatva aláírásra visszaküld az ügyfélnek. A végleges szerződéskötésre és a közjegyzői okirat elkészítéséhez természetesen itt is szükség van személyes találkozóra, melyre előre egyeztetett időpontban kerül sor. Az online szerződést kötő ügyfelek rendkívüli kedvezményekben részesülnek, így 1,5 százalékos kedvezményt kapnak a folyósítási díjból, számukra az értékbecslés ingyenes és a társaság magára vállalja a földhivatali ügyintézést is.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 25. kedd
Pál
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?