0 °C Budapest

Kár: az autósok dolgát nehezítené most meg a kormány

Pénzcentrum
2009. december 4. 10:32

Bár az eredeti javaslatok között nem szerepelt, a kormány ill. a parlament költségvetési bizottságának javaslata szerint a közúti közlekedésről szóló törvény újabb módosításával szigorodhat a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (kfgb) szabályozása.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A Napi Gazdaság azt írja, az új szabályok szerint kár esetén a gépjármű helyreállításához szükséges költségek áfával növelt összegét a károsultnak csak akkor fizetné ki a biztosító, ha a károsult által bemutatott számla a gépjármű javításához, helyreállításához szükséges szolgáltatásokat, az anyagköltséget és a munkadíjat, illetve a fizetendő áfa összegét is tartalmazza.

A károsultnak ez alapján elemi érdeke lesz, hogy a gépjárműben keletkezett károkat a szakszervizben javítsák meg, az egyéb módon történő javítást pedig elkerüljék. Ez a javaslat a biztosítók szerződött szerveihez terelné a forgalmat - írja a Napi. Közlekedésbiztonsági szempontból pedig újdonság, hogy a biztosítónak jeleznie kellene a közlekedési hatóságnak, ha a gépjármű a balesetben közlekedésre alkalmatlanná vált.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 23. vasárnap
Zelma, Rajmund
3. hét
Január 23.
Kaposvár napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. január 23. 09:09