19 °C Budapest

Kár: az autósok dolgát nehezítené most meg a kormány

Pénzcentrum
2009. december 4. 10:32

Bár az eredeti javaslatok között nem szerepelt, a kormány ill. a parlament költségvetési bizottságának javaslata szerint a közúti közlekedésről szóló törvény újabb módosításával szigorodhat a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (kfgb) szabályozása.

A Napi Gazdaság azt írja, az új szabályok szerint kár esetén a gépjármű helyreállításához szükséges költségek áfával növelt összegét a károsultnak csak akkor fizetné ki a biztosító, ha a károsult által bemutatott számla a gépjármű javításához, helyreállításához szükséges szolgáltatásokat, az anyagköltséget és a munkadíjat, illetve a fizetendő áfa összegét is tartalmazza.

A károsultnak ez alapján elemi érdeke lesz, hogy a gépjárműben keletkezett károkat a szakszervizben javítsák meg, az egyéb módon történő javítást pedig elkerüljék. Ez a javaslat a biztosítók szerződött szerveihez terelné a forgalmat - írja a Napi. Közlekedésbiztonsági szempontból pedig újdonság, hogy a biztosítónak jeleznie kellene a közlekedési hatóságnak, ha a gépjármű a balesetben közlekedésre alkalmatlanná vált.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 05:44