7 °C Budapest

Megszólalt az APEH-elnök: még reménykedhetnek a dolgozók

Pénzcentrum
2009. december 2. 10:02

A rendes jövedelmük részeként tekintenek az APEH dolgozók az év végi jutalomra, ezért fontos, hogy az adóhivatal 15 ezer munkatársa megkapja az év végi prémiumot - nyilatkozta Szikora János APEH-elnök a Magyar Hírlapnak.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A hivatal munkavállalói közül négyezren még bruttó 140 ezer forintot sem keresnek havonta, az újonnan belépők pedig a versenyszférához képest alacsonyabb fizetésért szegődtek el az adóhivatalhoz. "Az a baj, hogy ez a pénz jutalomként lett nevesítve, holott ez inkább pluszbér" - szögezte le az év végi prémiumról Szikora az interjúban.

Korábban: Mennyit keresnek az APEH dolgozói? Íme a számok

Az adóbevételek visszaesése a világgazdasági válságnak köszönhető, a jutalmazásnak pedig a 60 mutatóval mért kemény teljesítményhez kell igazodnia - mondta az elnök, és hozzátette, hogy a pénzügyminisztertől ígérete van a jutalmak kifizetésére.

A lap kérdésére, miszerint elképzelhető-e egy APEH sztrájk, Szikora elmondta, hogy a több évtizede állományban lévő munkatársakat ismerve nem számít sztrájkra, és reméli, hogy az új belépők sem nyúlnak ehhez az eszközhöz.

Korábban: Lázadás! APEH-dolgozók harca a jutalomért

Az APEH elnöke elmondta, hogy a rossz fizetések miatt a korrupció veszélye fennáll a munkatársak körében, ezért van a hivatalnak szigorú belső ellenőrzési rendszere. A hivatali dolgozók tévútra térése eddig ritkán fordult elő, és az adóhivatal vezetője bízik benne, hogy ez a jövőben is így lesz.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 28. péntek
Károly, Karola
4. hét
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?