-1 °C Budapest

Megszólalt az APEH-elnök: még reménykedhetnek a dolgozók

Pénzcentrum
2009. december 2. 10:02

A rendes jövedelmük részeként tekintenek az APEH dolgozók az év végi jutalomra, ezért fontos, hogy az adóhivatal 15 ezer munkatársa megkapja az év végi prémiumot - nyilatkozta Szikora János APEH-elnök a Magyar Hírlapnak.

A hivatal munkavállalói közül négyezren még bruttó 140 ezer forintot sem keresnek havonta, az újonnan belépők pedig a versenyszférához képest alacsonyabb fizetésért szegődtek el az adóhivatalhoz. "Az a baj, hogy ez a pénz jutalomként lett nevesítve, holott ez inkább pluszbér" - szögezte le az év végi prémiumról Szikora az interjúban.

Korábban: Mennyit keresnek az APEH dolgozói? Íme a számok

Az adóbevételek visszaesése a világgazdasági válságnak köszönhető, a jutalmazásnak pedig a 60 mutatóval mért kemény teljesítményhez kell igazodnia - mondta az elnök, és hozzátette, hogy a pénzügyminisztertől ígérete van a jutalmak kifizetésére.

A lap kérdésére, miszerint elképzelhető-e egy APEH sztrájk, Szikora elmondta, hogy a több évtizede állományban lévő munkatársakat ismerve nem számít sztrájkra, és reméli, hogy az új belépők sem nyúlnak ehhez az eszközhöz.

Korábban: Lázadás! APEH-dolgozók harca a jutalomért

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az APEH elnöke elmondta, hogy a rossz fizetések miatt a korrupció veszélye fennáll a munkatársak körében, ezért van a hivatalnak szigorú belső ellenőrzési rendszere. A hivatali dolgozók tévútra térése eddig ritkán fordult elő, és az adóhivatal vezetője bízik benne, hogy ez a jövőben is így lesz.

PC BLOGGER & PODCASTER
Kasza Elliott-tal  |  2023. december 2. 18:51
Nem vettem és nem adtam el semmit. Van egy nyitott vételi megbízásom Altriára 39 dolláron, várom, ho...
MEDIA1  |  2023. december 2. 11:42
A meggyanúsított Kiss Dénes rágalmazási pert indít Parászka Boróka újságíró ellen.
Bankmonitor  |  2023. december 2. 09:00
Az OTP Bank által közzétett kutatás alapján a magyarok számára fontos az öngondoskodás, különösen a...
Holdblog  |  2023. december 2. 07:01
A héten elstartolt az első olyan légi járat, ami használt sütőolajból és más biomasszából, szemétből...
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 2. szombat
Melinda, Vivien
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
OTTHONTEREMTÉS 2024-BEN
Jelzáloghitelek, CSOK Plusz, Babaváró és ingatlanpiaci trendek
Most nem