22 °C Budapest

Boszorkányüldözés a hitelkártyások ellen

2009. június 9. 11:02

Hiába igyekezett Barack Obama amerikai elnök törvényekkel is letörni a szarvát a hitelintézetek egyoldalú szerződésmódosításainak, a panaszok áradata csak nem akar lankadni.

Tegnap Sheldon Whitehouse, Rhode Island demokrata szenátora több hitelkártya-tulajdonos sirámait is végighallgatta, melyek horrorisztikus praktikákról számoltak be a hitelintézetek köreiben.

Az NBC beszámolója szerint egyik panaszos szerint a bank 30 százalékra emelte az üzleti hitelkártyájának éves kamatát, anélkül, hogy valaha is késedelembe estek volna a befizetéssel. Hogy hogyan történhetett ez? Hogy a bank egyszerűen leszállította a a hitelkeretet alig 2-300 dollárral magasabb szintre, mint amennyi hitele a cégnek volt. Majd egy másik ügyintéző ránézett az egyenlegre és azt mondta: "Hiszen csaknem teljesen kihasználták a hitelkeretüket!" És megemelték a kamatot.

Egy másik ügyfél arról panaszkodott, hogy spórolni akart és nem használta a hitelkártyáját, erre megszüntették. Mintha az az ügyfél, aki nem akar eladósodni, nem is menne emberszámba a cégnél.

Whitehouse szerint a bankokat felügyelő szenátusi bizottság kezében komoly hatalom van és ameddig ők nem gyakorolnak nyomást, addig nem fognak a bankok maguktól megváltozni. A szenátor javasolta, hogy a bankok fogadják el: azon állam törvényei alapján működnek, ahol a kártyatulajdonos lakik, nem pedig a bank székhelye szerinti államban. Már ez a lépés önmagában milliókkal csökkentené a hitelkártya-tulajdonosok kamatfizetési kötelezettségeit.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. május 18. 15:38
Németh S. Szilárd, az ATV vezérigazgatója nyilatkozott a Media1-nek a két élő választási tévévita ré...
Kasza Elliott-tal  |  2024. május 17. 20:28
Nemrég írtam a Solventumról, levált az MMM-ről és áprilisban a tőzsdére ment. Minden MMM részvényes...
Holdblog  |  2024. május 17. 14:35
A GDP idén 2,4 százalékkal nőhet, jövőre akár a 3 százalékot is meghaladhatja az ütem, de az idei év...
MNB Intézet  |  2024. május 17. 10:20
A pénzügyi műveltség terén kifejezetten jól állunk nemzetközi összevetésben. Az OECD legutóbbi felmé...
Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 19. vasárnap
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem