16 °C Budapest

Visszaszorul a frankhitel: előtérbe kerül az euró és a forint!

Pénzcentrum
2008. november 5. 09:15

Elemzők szerint korszakváltás előtt áll a hazai devizahitel piac, az elmúlt egy évben a svájci frank alapú hitelek szinte egyeduralkodónak számítottak, de a trend hamarosan megfordulhat. A lakossági hitelpiac átalakulását a kedvezőtlenebb kondíciók és a szűkülő hitelkínálat is befolyásolja - írja a Világgazdaság.

A hitelállomány tekintetében már októberben megállhatott a frankhitelek térhódítása a feltételrendszer kedvezőtlen változásának következtében, de a legtöbb bank csak november elején tette közzé a legfrissebb hirdetményét.

A legtöbb bank kondícióiban megfigyelhető, hogy az euró-alapú kölcsönöket alacsonyabb, vagy közel azonos THM mellett kínálják, mint a frankhiteleket. Hogy ez mennyiben változtathatja meg a lakosság devizahitel állományát az előttünk álló időszakban, azt egyelőre nehéz megjósolni.

A magasabb kamatok és a kevesebb igénylő által elérhető termékek következtében a piac várhatóan jelentős keresletszűkülés előtt áll. Az euró-hitelek mellett újra célkeresztbe kerülhetnek a forint alapú támogatott konstrukciók.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 21:06