11 °C Budapest

Drágulhatnak a hitelek!

Pénzcentrum
2008. október 8. 10:00

Drágább és kevesebb hitelt adnak ezentúl a bankok a pénzügyi válság miatt, s azt is jobban megnézik, hogy kinek kölcsönöznek. Az ügyfeleknek több önerő bevonását és magasabb törlesztőrészletet jelenthet, ugyanakkor a szigorítás véget vethet a meggondolatlan lakossági eladósodásnak - írja a Magyar Nemzet.

Bár a magyar hitelezési gyakorlat az egyre könnyebben felvehető hitelek ellenére még mindig sokkal szigorúbb, mint amilyet a tengerentúlon alkalmaztak, hazánk hitelpiacát is érinti az Egyesült Államokból indult hitelválság.

A Bankszövetség elnöke szerint a hazai pénzintézetek átértékelik mind a lakossági, mind a vállalati hitelezési folyamatokat. Az ügyfeleknek összességében mindenképpen drágulásra kell számítani. A szigorítás és a drágulás elsősorban a magas finanszírozású termékeket érintheti.

A becslések szerint csökkenhet a finanszírozás aránya, ami több önerő bevonására készteti az ügyfeleket. A bankok között rendkívül éles verseny folyik a hitelpiacon, ezért gyakran egymás alá ígérnek, ami növeli a hitelezés kockázatát.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 6. csütörtök
Ivett, Frida
18. hét
Május 6.
Jelszó világnap
EZT OLVASTAD MÁR?