13 °C Budapest

Bankkártyával izgalmas az élet

Pénzcentrum
2008. augusztus 26. 10:00

Aki Mexikóba utazik, vigyen magával készpénzt. Ha valaki nem a nagy nemzetközi luxushelyek sokcsillagos szállodáiba, üdülőfaluiba készül, akkor előfordulhat, hogy nem lesz nagy szüksége a hagyományos fizetőeszközökre, azonban ha máshová is készül, úgy nem számíthat már arra, hogy "elég egy fogkefe meg egy jó hitelkártya" - hangzik el a Napi Gazdaság tanácsa.

Mexikóban a nagyobb településeken ugyan sok helyen lehet kártyával fizetni, azonban sehol sem mehet biztosra az utazó, különösen akkor nem, ha Visa vagy Mastercard van a zsebében. Az üzletek, szállodák java része ugyanis csupán az American Expresst fogadja el. Ráadásul még akkor sem lehet biztosra menni, ha egy üzlet ajtajára ki vannak ragasztva a kártyaelfogadást jelző matricák, ugyanis helyi információk szerint még az USA határától nem messze, a gazdasági és konferenciaközpont Monterreyben is megeshet, hogy azokat csupán azért tette ki a tulaj, mert jól fest, s növeli a bolt presztízsét.

Annak sincs azonban könnyű dolga, aki készpénzfelvételre akarja használni kártyáját, mivel ATM-ek ugyan akadnak, azonban még a nagyvárosokban sem olyan sűrűségben, hogy ne kelljen keresgélni, sima utcai falban vagy önálló készülékként pedig egyáltalán nincsen, vélhetően biztonsági okokból. Az ATM bent a bankfiókban, vagy a bejárati rács mögött van, melyeket szemmel tartanak a biztonsági őrök.

A legjobb tehát, ha az utazó készpénzt visz magával, lehetőleg dollárt, azt ugyanis valószínűleg nem is nagyon kell átváltania, mivel szinte mindenhol lehet dollárral fizetni. Átváltásnál általában 1 dollár 10 pesot ér. Dollárból is a kisebb címletekkel érdemes felszerelkezni, nagyobb címleteket a hamisítástól való félelem miatt nem fogadnak el.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. március 26. 12:38
A programmal kapcsolatban amiatt merülnek fel aggályok, hogy a kínai hatóságok és titkosszolgálatok...
Buxelliott  |  2023. március 26. 10:30
Gyakran olvasom a különböző topikokban, hogy a TA szerint ennyit ér a bankpapír, vagy a TA szerint m...
Holdblog  |  2023. március 26. 07:01
Baj van a bankokkal! Honnan tudod? Honnan tudnám?! De esik az árfolyamuk. De miért esik? Mert baj va...
Kasza Elliott-tal  |  2023. március 25. 20:39
A héten háromszor is jelentette az OTP, hogy saját részvényt vásárolt. Az árfolyam nagyot emelkedett...
Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 26. vasárnap
Emánuel
12. hét
Március 26.
A Lila nap
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. március 26. 16:04