12 °C Budapest

Hitelkiváltás áll az előtörlesztések hátterében

Pénzcentrum
2008. június 26. 10:00

A kereskedelmi bankok egyre nagyobb számú előtörlesztésről számoltak be, de a visszafizetések mögött többnyire hitelkiváltás áll. A piacon rendkívüli intenzitással tapasztalható hitelkiváltási hullám annak is köszönhető, hogy több pénzintézet is induló költségek nélkül kínálja hiteltermékeit - írja a Világgazdaság.

A Kereskedelmi és Hitelbank arról számolt be, hogy jelentősen nőtt - és elérte a nyugat-európai 20 %-os szintet - az elő- és végtörlesztések száma a teljes hitelportfólióra vetítve. Az induló banki költségek jelentősen csökkentették a hitelkiváltás költségeit, más hitelintézetek akciós induló kamatot, vagy kezelési költség-mentességet kínálnak az ügyfeleknek.

A türelmi idő és a magas finanszírozási arányok bevezetése mellett az ügynöki tevékenység is élénkíti a hitelpiaci cirkulációt. Az akciókat követve a közvetítők is frissítik az ügyfeleik hitelállományát, ezzel újabb jutalékot generálva maguknak.

A bankok egyre inkább az elő- és végtörlesztési díjak megemelésével reagálnak a piaci folyamatokra, de előfordul, hogy a visszafizetési szándékkal érkező ügyfél a bank legkedvezőbb aktuális ajánlatával távozik a bankfiókból.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?