18 °C Budapest

Nyaralás személyi kölcsönből: Még éppen időben vagy!

Pénzcentrum
2008. június 9. 05:55

Bankválasztás előtt érdemes szétnézni Körbejártuk a hazai kereskedelmi bankokat, hogy a nyári szabadságolások előtt álló ügyfeleket milyen személyi kölcsön kondíciókkal várják. A karácsonyi szezon után talán a nyaralást megelőző időszakban a legmagasabb a hitelfelvételi kedv, a lakosság így próbálja pótolni a felhőtlen pihenéshez szükséges pénzeszközöket.

Manapság egyre kedvezőbb kamatozású jelzáloghitelekkel csábítják ügyfeleiket a bankok, ennek ellenére sokan mégis a személyi kölcsön felvétele mellett döntenek, mert nem szeretnék terhelni a lakásukat.

A hitelpiacon továbbra is megfigyelhető a deviza-alapú hitelek térhódítása, ezen belül a svájci frank alapú kölcsönök a legnépszerűbbek. Akik a nyaralásra szeretnének személyi kölcsönt felvenni, azok még éppen időben vannak, mert a banki ügyintézés átfutási idejével számolva lehetőségük van még a fő szezon előtt pénzhez jutni.

A nyaralás megtervezése előtt célszerű költségvetést készíteni, így nem a pihenés közben éri az embereket a legnagyobb meglepetés, ha pedig további forrásokra van szükség, akkor még el lehet indítani egy kérelmet a bankokban. Nézzük, hogy milyen ajánlatokat kínálnak a bankok így a nyár elején!

2008. június 4. és 6. között megkérdeztük a bankokat az aktuális személyi kölcsön kondíciókról, melyeket a teljes hiteldíj mutató (THM) alapján hasonlítottunk össze. A THM jobban láttatja a különbséget az egyes bankok ajánlatai között, olyan költségeket is tartalmaz, amelyek a törlesztőrészletekben nem jelennek meg.

Kérésünkre ez alkalommal az Allianz Bank, a Budapest Bank, a CIB, a Citibank, az Erste, a K&H, az OTP és az UniCredit Bank adta meg az általa ajánlott konstrukcióra vonatkozó legfontosabb adatokat.

100 ezer forint: nem indokolják a piaci igények!

A hitelintézetek szerint a piaci igények már meghaladták a százezer forintos összeget, ezért a legtöbb bank 150-200 ezer forinttól kínál személyi kölcsönt, de van olyan pénzintézet, ahol 300 ezer forintról indul a finanszírozás. A K&H százezres ajánlata csak egyedi engedélyezéssel vehető igénybe, ezért inkább csak tájékoztató adatnak minősítjük, egyébként náluk is legalább 150 ezer forintot kell igényelni. Az OTP Bank törlesztőrészlete körülbelül ötszáz forinttal magasabb, mint a többi ajánlat, de a THM-ből ítélve sokkal magasabb járulékos költségek tartoznak hozzá.

Forrás: bankok adatközlése, Pénzcentrum.hu

Az OTP Bank azoknak az ügyfeleknek kínálja a kisösszegű személyi kölcsönét, akiknek a jövedelme legalább 6 hónapja a banknál vezetett lakossági folyószámlára érkezik.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

300 ezer forint: szélesedik a kínálat!

300 ezer forintra vonatkozó ajánlatot a Citibank kivételével minden megkérdezett személyi kölcsönnel foglalkozó banktól kaptunk. A táblázatból megfigyelhető a Budapest Bank csak forint alapon nyújt személyi kölcsönt, a többi válaszadó devizában is hitelez, bár az Allianz Banknak nincs euró alapú kölcsöne.

Forrás: bankok adatközlése, Pénzcentrum.hu


* Az OTP Bank akciós törlesztőrészlete az első három hónapra vonatkozik

Az ajánlatok teljes hiteldíj mutatói 24,90 % és 31,55 % között szóródnak. A legalacsonyabb törlesztőrészletet forint alapon a CIB Bank, svájci frank esetén az Allianz Bank ügyfeleinek kell fizetni. A törlesztőrészletek között 1600 forint körüli a legnagyobb eltérés, de a THM-ek között nagyobb különbségek is vannak, ebből az valószínűsíthető, hogy az induló költségek eltérései állhatnak a háttérben.

Az Allianz Bank felhívta a figyelmünket arra, hogy ha az igénylő rendelkezik a cégüknél nyugdíjpénztári, vagy biztosítási termékkel, akkor a mindenkori kamat mértékéből 3 %-ot elengednek.

500 ezer forint: törpülő különbségek!

PC BLOGGER & PODCASTER
MNB Intézet  |  2024. március 28. 10:14
A szabadkereskedelmi konszenzus évtizedeiben a főáramú közgazdaságtan az állami beavatkozás és prote...
ChikansPlanet  |  2024. március 28. 09:40
Egy tech startup által tervezett innováció nemcsak a jövő energiaszükségletére kínál megoldást, hane...
MEDIA1  |  2024. március 28. 08:53
Üdv, Kötter hangzik a nem is oly rejtélyes elköszönés a Magyar Péterrel kapcsolatos, véletlenül kike...
Bankmonitor  |  2024. március 28. 08:06
A lakáshitel kamatok csökkenése után a személyi hitelek is olcsóbbak lettek. A Bankmonitor Erste sze...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem