14 °C Budapest

Garantáltan kedvező ajánlatok a BGHL-nél (x)

Pénzcentrum
2008. május 1. 06:00

A BG Hitel & Lízing május elején indította el új kampányát, melyben azt ígérik az ügyfeleknek, hogy meglévő jelzálogalapú hiteleiket bizonyos feltételek megléte esetén a jelenleginél biztosan kedvezőbb kondíciók mellett tudják kiváltani. Ezt az ígéretüket 10.000 forinttal szavatolják, ami akkor illeti meg az ügyfelet, ha nem tudnak a meglévőnél kedvezőbb törlesztő részletű hitelt ajánlani. Hegedűs Évával a BG Hitel és Lízing vezérigazgatójával beszélgettünk a jelzáloghitel trendekről, az ügyfél igényekről illetve a kampány mögött álló elképzelésről és számokról.

• Véleménye szerint hogyan alakulnak a hitelfelvevők bank választási preferenciái a közeljövőben?

A pénzügyi szolgáltatók közötti verseny az ügyfelek szempontjából kedvezőbb kondíciók formájában, illetve az udvarias, az ügyfél igényeihez jobban igazodó kiszolgálásban jelentkeznek. Az a tapasztalatom, hogy az ügyfelek ma már több pénzügyi szolgáltatóval "bankolnak". Hitelfelvétel esetén például, már nem csak az számít, hogy melyik bank a folyószámla vezetője, hanem az is fontossá válik, hogy ki tud a pénztárcához jobban igazodó ajánlatot tenni. Ezek a szempontok nem csak az új hitelt felvevők számára lényegesek, egyre inkább jellemző a "röghöz kötöttség" elvének feladása a meglévő hitelszerződéssel rendelkezők esetében is.

• Milyen ügyfélkört célzott meg a BG Hitel és Lízing?

A BG Hitel és Lízing elsősorban a lakossági ügyfelek ingatlan alapú hiteleinek nyújtására fókuszál. Működésünk alig két éve alatt összesen mintegy 15 Milliárd Forint összegnek megfelelő, elsősorban CHF alapú hitelt és lízinget nyújtottunk.

Ügyfeleinket döntően értékesítési partnereink közreműködésével szolgáljuk ki, és ma már több mint 100 településen érhetőek el a BG Hitel és Lízing termékei. Portfoliónkban meghatározó részesedéssel bírnak a lakásvásárlású célú hitelek, de elérhetőek a lakástakarék pénztárral kombinált, illetve a maradványértékes módozatok is. Az utóbbi időben azt tapasztaljuk, hogy termékeink iránt növekszik az érdeklődés azok között is, akik már élő jelzálog alapú hitelszerződéssel rendelkeznek. Ez inspirált minket egy olyan marketing üzenet megfogalmazására, amely kizárólag ezt a piaci szegmenst célozza meg.

Nagyon körültekintően definiáltuk azt a feltételrendszert, amely mellett kedvezőbb törlesztő részletű hitelt tudunk ajánlani az ügyfelek részére. A hirdetményünk pontosan meghatározza azokat a jellemzőket, amelyek megléte esetén jelentős megtakarítás érhető el ügyfeleink részére, ha lecserélik meglévő jelzálog alapú hitelüket a BG termékeire. A terjedelmi korlátok nem teszik lehetővé a teljes felsorolást, de a lényeget talán jól jellemzi, hogy ajánlatunk a legalább 1 éve meglévő és törlesztéseit szerződésszerűen teljesítő, legalább minimálbért igazolni tudó, nem államilag támogatott jelzáloghitellel rendelkezők részére jelent alacsonyabb törlesztő részletű hitelt Szándékunk erősségét jelzi, hogy amennyiben az előző feltétellel rendelkező ügyfeleknek mégsem tudnánk meglévő hitele helyett kedvezőbb ajánlatot tenni, 10 000 Ft-ot fizetünk részükre.

• Mi biztosítja, hogy a BG Hitel és Lízing a meglévő hiteleknél jobb ajánlatot tud adni?

A kulcs a kockázat alapú árazás. A BGHL árazása egy-egy szegmenst nagyon erősen megcélozott az ügyfél várható kockázata alapján. A jövedelem alapú hiteleink árazása például számottevően alacsonyabb, mint a tisztán fedezet alapú hiteleké, s a tényleges különbség jelenleg több százalékos eltérést is jelenthet a hazai piacon. A kampányunk keretében olyan érdeklődőknek tudunk garantáltan kedvezőbb ajánlatot nyújtani, akik legalább 12 hónapja szerződésszerűen törlesztik meglévő hitelüket, tehát alacsony kockázatú adósnak számítanak.

• Mennyivel tud jobb ajánlatot adni a BGHL a meglévő hitelekkel rendelkező érdeklődőknek?

Ezt legegyszerűbben egy konkrét példán keresztül lehet bemutatni. Tételezzük fel, hogy 2 évvel ezelőtt valaki felvett egy 5 millió Ft-os lakáskölcsönt 20 évre. Amennyiben ez az illető társaságunknál egy jelenlegi tőketartozásának megfelelő összegű és hátralévő futamidőnek megfelelő lejáratú, azaz 18 éves futamidejű hitelre cseréli korábbi lakáskölcsönét, akkor az új hitelének első hat hónapjában akár több mint 9000 Ft-ot is meg- takaríthat az alacsonyabb törlesztőrészlet révén. Az első hat havi kedvezményes kamatozású periódust követően pedig 3600 Ft-ot meghaladó a törlesztőrészlet előny, amit az ügyfél élvezhet. A BG Hitel és Lízing kedvezőbb kondícióinak köszönhetően, ennél a példánál az ügyfél a futamidő alatt több mint 300 ezer Ft-ot takaríthat meg az alacsonyabb törlesztő részleteknek köszönhetően. Ráadásul a BG Hitel és Lízing az összes felmerülő induló költséget, sőt a régi hitel lezárásával kapcsolatban felmerülő kiadásokat is meghitelezi, azaz ekkora összeggel megemeli a finanszírozási összeget, így ügyfeleink induló költségek azonnali megfizetése nélkül tudják kedvezőbbre cserélni korábbi hiteleiket.

A fenti példát az egyik piaci szereplő internetes honlapjáról letölthető kalkulátora segítségével számoltuk ki, amely a jelenleg nyújtott kondíciókat tartalmazza. Ez abból a szempontból érdekes, hogy tapasztalatunk szerint a pénzügyi szolgáltatók a korábban nyújtott hitelportfoliójukat már átárazták, kamatait megemelték, tehát egy korábban felvett hitel esetén a valóságban példánknál jelentősen nagyobb megtakarítás is elérhető. Továbbá fontosnak tartom megjegyezni, hogy a minél magasabb hitelösszegről van szó az elérhető ügyfélelőny annál nagyobb, valamint a kockázat alapú árazásunkból adódóan a magas jövedelmű prémium ügyfeleink részére kiemelkedően kedvező 4.8%-os THM mellett ajánlunk lakáshiteleket, amellyel a fenti példánkhoz képest többször nagyobb törlesztő részlet csökkenés érhető el.

• Mit gondol, hogyan fognak változni a hitelkamatok a közeljövőben?

Sajnos 2008. nem a kamatok csökkenéséről fog szólni, de remélhetőleg ez csak egy átmeneti állapot lesz...

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 20. 10:26
Rövid időn belül ez már a negyedik kormánypárti lap, amelyről bíróság mondta ki, hogy hazugságokat á...
Holdblog  |  2024. április 20. 06:03
A Bitcoin talán egyetlen nagy, saját sztorija, és a kriptovilág egyik legfontosabb eseménye játszódo...
ChikansPlanet  |  2024. április 19. 12:49
A tornádók minden évben hatalmas pusztításokat végeznek szerte a világon, a tudósok pedig aggódva fi...
Kiszámoló  |  2024. április 19. 10:08
Tavaly már mindenki temette Kínát és az új Japánnak hívták. Japán a második világháború után hatalma...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem