26 °C Budapest

Tovább hódít a lakáslízing!

Pénzcentrum
2008. április 24. 09:15

A finanszírozók szerint a lakáshitel és a lakáslízing termékek nem versenyeznek egymással, hanem éppen kiegészíti egyik a másikat. Az elmúlt hónapokban tovább nőtt az érdeklődés a lakáslízing iránt, de alacsonyabb összegű finanszírozásnál, főleg az állami támogatásokra jogosult ügyfelek még inkább a lakáshitelt választják - írja a Napi Gazdaság.

A lakáslízing üzletág térhódítása folytatódik, az Erste Ingatlanlízing növekvő, a lakáshitelek bővülését meghaladó szerződésállományt vár az év végére. Az OTP Lakáslízing tavalyi 20 milliárdos állományát a piaci előrejelzések szerint 32 milliárdra emelheti az év végére. A lízingcégek tájékoztatása alapján az átlagos finanszírozási összeg meghaladja a 20 millió forintot és a magánszemélyek mellett egyre több vállalkozás veszi igénybe ezt a pénzügyi lehetőséget.

Elsősorban azok választják a lakáslízinget, akik nem kívánják a saját forrásaikat lakáscélra fordítani, vagy nem is rendelkeznek önerővel. Már 350 beruházóval kötött együttműködési megállapodást az OTP Lakáslízing, a szerződések létrejöttét a beruházók kezdeményezése mellett egyre több alkalommal az ügyfelek kérésére hozzák létre.

A lakáslízing kérelmek bírálatakor egyszerűsített jövedelemvizsgálatot tartanak a hitelezők, bizonyos önerő befizetése esetén jövedelemigazolás nélküli finanszírozási módozatot is bevezettek. A piacon jelen lévő finanszírozók eltérő óvatossággal kezelik ezt a kérdést, az UniCredit Leasing az önerő nélküli finanszírozást csak stabil jövedelmi viszonnyal rendelkező ügyfeleknek engedélyezi.

A bankok akciókkal ösztönzik az ügyfeleket a lakáslízing igénybevételére, egyes pénzintézetek az induló költségeket, vagy azok egy részét engedik el, mások a futamidő felemelését és a lejáratkor elérhető korhatárt törölték el. A CIB a piacon elsőként bevezette a fix díjas termékét (lakáshiteleknél mások is alkalmazzák), így kiszámíthatóbbá válnak az ügyfelek részére a havi terhek.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Általános előnye a lakáslízingnek, hogy új lakás finanszírozása esetén csak a nettó összeg kamatozik, életkortól függetlenül fel lehet venni, kevésbé szigorú a jövedelemvizsgálat, mint a lakáshitelek esetében és akár maradványértékes konstrukcióban is lehet igényelni. A teljes visszafizetést követően szabad vevőkijelölési joga van az ügyfeleknek, ezzel az illetékfizetésen érhetnek el magtakarítást.

PC BLOGGER & PODCASTER
Bankmonitor  |  2022. augusztus 8. 16:46
A hitelbl való ingatlanvásárlás elengedhetetlen eleme az értékbecslés, amely során felmérik a lakás...
MEDIA1  |  2022. augusztus 8. 16:07
A kormánypárti lap még márciusban, a választási kampányban tette közzé a most helyreigazított valótl...
Holdblog  |  2022. augusztus 8. 15:45
Globalizált korunk leglényegesebb jellemzinek egyike, hogy megválaszthatjuk, hol élünk, hol éljenek...
MNB Intézet  |  2022. augusztus 8. 10:17
Idén a kriptoeszközök piacának egyik legnagyobb esését élhették át a befektetk. A kriptopiac jelenle...
Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

Közösségi finanszírozás – alternatív, kockázatmentes út az üzleti célok megvalósítása felé (x)

Nincsenek könnyű helyzetben a hazai induló vagy bővülni kívánó vállalkozások: nehezen előrejelezhető egy-egy termék vagy fejlesztés várható sikere vagy megtérülése.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 8. hétfő
László
32. hét
Augusztus 8.
Nemzetközi Macska Nap
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?