2 °C Budapest

Megújult a Budapest Internetbank

Pénzcentrum
2007. november 20. 14:58

Elindult a Budapest Internetbank 3.0. A Budapest Bank (GE Money Bank) számos újítással és a hazai e-bank piacon egyedülálló megoldással rendelkező internetbanki szolgáltatása a hónap közepétől érhető el. Turny Ákos, a bank internetes üzletágvezetője többek között erről számolt be a november 20-án megrendezett II. E-Money Symposiumon. A Budapest Bank főtámogatásával megrendezett szakmai tanácskozás résztvevői az elektronikus ügyintézés, az e-bankolás és az e-számlafizetés gazdasági és technikai érdekességeiről, tapasztalatairól és jövőjéről cseréltek eszmét. A konferenciát Mark Arnold, a Budapest Bank elnök-vezérigazgatója nyitotta meg.

A magyarországi internetezők aránya ma még alacsonynak mondható: a fiataloktól az idősekig terjedő, 15-69 éves korosztályban az internet penetráció nem haladja meg a 39-40%-ot. Különösen bizalmatlanok az emberek az internetes bankolással szemben. Annak ellenére, hogy szinte az összes bank kínál valamilyen on-line banking szolgáltatást, internetbanki szerződéssel csak az összes banki ügyfél 20%-a rendelkezik. Közülük sem sokan használják aktívan az e-bankot: 2007 második negyedévében egy lakossági internetbanki ügyfélre havonta átlagosan 0,7 db tranzakció jutott. A többség csak lekérdezésekre, számlainformációk megismerésére használja az e-bankot, tranzakciókat, igényléseket nem indítanak az interneten.

"A hazai internetezési szokások megváltoztatásában, az e-ügyintézés, e-bankolás iránti bizalom növelése érdekében a Budapest Bank az elsők között csatlakozott ahhoz a kormányzati, piaci és civil szereplőket összefogó, nagyszabású programhoz, mely az információs társadalom fejlesztését, az internet-használat bővítését tűzte ki célul. A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium által elindított Netrekész Program, összefogja a hasonló céllal indított állami kezdeményezésű programokat, valamint a piaci és civil projekteket." - minderről Mark Arnold, a Budapest Bank elnök-vezérigazgatója beszélt a hitelintézet támogatásával megrendezett II. E-Money Symposium megnyitásakor.

Internetbank 3.0 - az egyszerűségé a jövő

"Az ügyfelek igényeit felmérve és megismerve hozta létre a Budapest Bank új internetbanki szolgáltatását. A Budapest Bank Internetbank 3.0 különlegesen felhasználóbarát felületein és szolgáltatásaival valóban gyerekjáték a pénzügyek intézése." - mondta el előadásában Turny Ákos. "Az egyedülálló, könnyen értelmezhető grafikai megoldások révén, bárki könnyen átláthatja a száraz számsorokat és az eddig bonyolultnak hitt kimutatásokat."

Az internetbankolás, mobilfizetés, elektronikus ügyintézés legfrissebb trendjeivel foglalkozó tanácskozáson a Budapest Bank részéről Turny Ákos, a bank internetes üzletágának vezetője tartott előadást. Turny Ákos "Merre tovább e-money?" című előadásában az internetbankolás jelenlegi helyzetéről, jövőjéről és a Budapest Bank által bevezetett legújabb internetbanki szolgáltatásokról beszélt. Az üzletágvezető szerint az internetes bankolás alacsony népszerűségének oka, az emberek ismeretlentől való félelme és a pénzügyi kultúra viszonylag alacsony szintje. Turny Ákos úgy gondolja, hogy az új és korszerű internetbanki szolgáltatások létrehozása nem elég ahhoz, hogy az ügyfelek nagyobb arányban használják az internetbankot. Szerinte nem elsősorban a termékfejlesztők javaslatai, hanem az ügyfelek igényeinek megfelelően kell kialakítani az internetbanki szolgáltatásokat.

A Budapest Internetbank 3.0 segítségével a bank ügyfelei könnyedén, a számítógép mellett ülve kérdezhetik le folyószámlájuk adatait, indíthatnak egyedi és állandó átutalási, vagy csoportos beszedési megbízásokat, bankkártyát igényelhetnek, betétlekötést és feltörést kezdeményezhetnek, feltölthetik mobiltelefon egyenlegüket. A Budapest Internetbank egyik különleges szolgáltatása a Számlaradar, amellyel a bank ügyfelei jobban átláthatják, hogy havonta mire költik a fizetésüket. A Portfolió elemzés megmutatja, hogy a különböző banki termékek között, hogyan oszlik meg a pénzük, mennyi van betétben, hitelkártyán, folyószámlán. Azt is megnézhetik, hogy az elmúlt 3 hónap folyamán hogyan gyarapodott vagy fogyott a vagyonuk. Ügyfélbarát megoldás a Csekkbefizetés az interneten szolgáltatás is, amellyel egy postai csekk formájú űrlapon állíthatják be az ügyfelek a befizetés adatait. A Budapest Internetbank szolgáltatásai folyamatosan bővülnek. Hamarosan a hitelfelvétel és az elektronikus ügyintézés - a hiteles e-kivonatok kibocsátásával - a befektetési megbízások intézése is könnyebbé válhat az új szolgáltatás segítségével.

A Budapest Internetbankról a www.budapestbank.hu, a konferenciáról a II. E-Money Symposium honlapján (http://www.ap.hu/rendezvenyek/emoney2) találnak további információt az érdeklődők.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. november 29. 17:17
Az RTL Magyarország tájékoztatása szerint azért nem készül újabb évad A Séf meg a többiek című széri...
Kiszámoló  |  2022. november 29. 15:02
Először a kormány meghirdetett egy ingyenes napelem-telepítési pályázatot az Unió pénzéből, amit jó...
Holdblog  |  2022. november 29. 13:10
Tudják-e HOLDBLOG olvasói, hogy a városi ember tovább él, mint a vidéki? Jómagam már negyven évvel e...
MNB Intézet  |  2022. november 29. 10:14
A tudomány kérdéseinek megválaszolására sok esetben statisztikai módszereket veszünk igénybe. A stat...
Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 29. kedd
Taksony
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?