Még várnak a jennel a lízingtársaságok

Pénzcentrum
2007. október 16. 10:00

Hazánkban elsőként az autófinanszírozás terén találkozhattak az ügyfelek japán jenben denominált konstrukciókkal. Az ingatlanfinanszírozási konstrukciók terén elsőként az OTP Bank rukkolt elő jen alapú termékkel: a Világhitel nagy népszerűségnek örvend, a termék esetében az ügyfelek 90 százaléka a jen alapú finanszírozást választja.

Az OTP Lakáslízing jen alapon a Világhitelhez hasonló terméket, a Világlízinget kínál. A Napi körkérdése a többi piaci szereplő úgy nyilatkozott, hogy egyelőre nem tervezik jen alapú termék bevezetését, bár az UniCredit Leasing ingatlanüzletágának cégvezetője, Gazsi Júlia szerint a jen alapú konstrukciókat a jen újdonsága és alacsony kamata miatt előbb-utóbb be fogják vezetni a piaci szereplők.

A BG Hitel és Lízing vezérigazgatója, Hegedűs Éva, illetve a Raiffeisen Lízing ingatlanüzletágának igazgatója, Tölgyes László a konstrukció kockázataira hívta fel a figyelmet. A jen volatilitása ugyanis a törlesztőrészletek hirtelen megnövekedéséhez vezethet, a svájci frank azonban csak akkor jelenthet releváns menekülési útvonalat, ha fel tudjuk vállalni a magasabb kamatokat.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?