4 °C Budapest

Telekvásárlási hitel az Erste Banktól

Pénzcentrum
2007. szeptember 19. 14:46

Építési telek vásárlására is igénybe vehetőek szeptembertől az Erste Bank Hungary Nyrt. piaci kamatozású lakáscélú hitelei. A hitel egyaránt igényelhető forint, svájci frank és euró alapon, minimális összege 500 ezer, maximális összege pedig 30 millió forint lehet.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Sztanó Imre, az Erste Bank lakossági üzletágának vezetője elmondta: a telekvásárlási hitel főbb feltételei megegyeznek a "normál" piaci kamatozású lakáshitelekével, azaz egyaránt igényelhetőek fedezet és jövedelem alapon, türelmi idővel és többféle (forint, svájci frank és euró) devizanemben. A pénzintézet a telek későbbi beépítését sem vizsgálja, tehát az sem probléma, ha az esetleges építkezés nem azonnal, vagy nem banki forrásból valósul meg. Építési hitelek esetén pedig a telekár vételárhátraléka is a finanszírozás része lehet.

A telekvásárlási hitel finanszírozási hányadai megegyeznek a mindenkori hatályos piaci lakáscélú hitelekével. A finanszírozás feltétele, hogy a megvásárolandó építési telek a tulajdoni lap szerint belterületi, "kivett beépítetlen terület" vagy "beépítetlen terület" minősítésű, valamint per-, teher- és igénymentes legyen (ez alól kivételt jelent a helyi önkormányzat beépítési kötelezettséget biztosító visszavásárlási joga).

Az üzletágvezető hozzátette: a folyamatosan megújuló termékkínálatnak köszönhetően az Erste Bank továbbra is az egyik legkedveltebb finanszírozó a lakosság körében. A bank lakossági hitelpiaci részesedése 10,7 százalék volt július végén, a teljes hitelállomány pedig közel 572 milliárd forintra rúgott. A lakáshitelek területén piaci részesedésük a 351 milliárd forintos állománnyal elérte a 12 százalékot.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 19. kedd
Nándor
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?