16 °C Budapest

Újdonságok az OTP Életjáradéktól: 24 órás a védelem

Pénzcentrum
2007. szeptember 12. 12:55

A mai napon mutatta be a nagyközönségnek legújabb innovációit az OTP Életjáradék Ingatlanbefektető Zrt. egy sajtótájékoztató keretében. Az idei évben 200 milliárd forintnyi jelzáloghitelt folyósító OTP Bank egyik sikertermékeként értékelte az életjáradék konstrukciót a bank retail üzletágának vezérigazgató helyettese, Kovács Antal.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az OTP Életjáradék ezentúl kiegészítő szolgáltatásokat nyújt majd az alaptermék mellé, többek között az ügyfelek a Gondozási csomag adta biztonságot és az Életjáradék Kártya adta előnyöket is kiaknázhatják. Előbbi esetébe egy kedvezményesen megvásárolható készülék segítségével az időskorú ügyfelek szociális, egészségügyi és egyéb szolgáltatásokat érhetnek el az OTP Életjáradék Életvonalon keresztül.

Utóbbi pedig kedvezményes üdülési és vásárlási lehetőséget biztosít 1500 üzletben országszerte, 5-10-15 százalékig. Az üdülési lehetőségeket az Életet az Életnek nyugdíjasklub hálózatán keresztül használhatják majd ki az ügyfelek.

Az életjáradék programban továbbra is a 65 év feletti, 100 százalékos tulajdoni aránnyal rendelkező időskorúak vehetnek részt, akik az ingatlan forgalmi értékének 33 százalékáig előleget igényelhetnek, ezután pedig rendszeres, inflációkövető kifizetésekben részesülnek.

Újdonságot jelent a fent leírtak mellet az is, hogy a jelzáloghitelt kiváltó életjáradékot ezután már abban az esetben is igénybe vehetik az ügyfelek, ha a fennálló tőketartozásuk meghaladja a 33 százalékos előleget, abban az esetben, ha nem éri el az ingatlan piaci értékének 50 százalékát.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Hild Imre, az OTP Életjáradék Ingatlanbefektető Zrt. vezérigazgatója elmondta, hogy jelenleg 10 milliárdosra tehető az általuk kezelt ingatlanállomány, de annak mérete dinamikusan havonta 1 milliárd forint felett növekszik

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 21. csütörtök
Orsolya
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?