4 °C Budapest

Önként fizetnének a nagybankok: hiába titkolták a tiltott ügyleteket...

Pénzcentrum
2007. augusztus 30. 13:00

Az Egyesült Államok pénzügyi felügyeletének és igazságügyi minisztériumának szakemberei a Financial Times Deutschland értesülései szerint kiterjesztették vizsgálatukat számos európai bankra, melyek a gyanú szerint megszegték az Irán, Líbia, Kuba és Szudán elleni szankciókat és üzleteket kötöttek a szóban forgó országok bankjaival.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Hivatalosan nem lehet tudni, melyik európai bankokról van szó, a legfrissebb jelentésekből annyi azonban egyértelműen kiderült, hogy az egyértelmű visszautasítás helyett az európai pénzintézetek az amerikai féllel közös megoldáskeresés mellé tették le voksukat és többen állítólag már jelezték, hogy készek pénzbüntetést is fizetni a konfliktus feloldása érdekében.

Az Egyesült Államok korábban a holland ABN Amro ellen indított vizsgálatot, mely két éve beismerte, hogy iráni bankokkal üzletelt, ezért kész volt megfizetni a büntetést. A legfrissebb hírek szerint az USA újra erőteljes nyomás alá helyezi az európai bankokat, hogy Iránt még nehezebb helyzetbe hozhassa.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 19. kedd
Nándor
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?