12 °C Budapest

Viszik a hiteleket: inkább gyors legyen mint olcsó!

Pénzcentrum
2007. augusztus 23. 05:50

Kilenc hónapos működése során csaknem 1200 érdeklődő versenyeztette a pénzügyi tanácsadókat a Pénzszerző.hu oldalon, mely portál tapasztalatai szerint az ügyfelek érdeklődése a megszorítások érezhetővé válásával a klasszikus személyi kölcsönök felé tolódott. Az oldalon böngészők ingyenesen, néhány gombnyomással eljuttathatják ajánlatkérésüket számos független pénzügyi közvetítőhöz, majd a kapott ajánlatok alapján kiválaszthatják, ki nyerte el bizalmukat szakértelmével és az ajánlott termékkel.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az alábbi ábra tanulsága szerint a 3 kategóriára (hitel, befektetés, biztosítás) bontott oldalon a legtöbb ügyfél hitelközvetítők segítségét kéri, az ő személyre szabott ajánlataikból igyekszik kiválasztani a neki leginkább megfelelőt.


Mielőtt részletesebben belemennénk, hogy egyes kategóriákon belül mik is a slágertermékek, érdemes röviden kitérni az érdeklődők területi elhelyezkedésére. A Pénzszerző.hu-n feladott tenderek túlnyomó többsége (mintegy 48%-a) fővárosi megkeresést takar, a legkisebb arányban (nagyságrendileg 1%) a nógrádiak képviseltetik magukat a megoldást keresők között.

A hiteleken belül továbbra is a lakáscélú, illetve a jelzálog alapú konstrukciók a dominánsak, ám az 5 hónappal ezelőtt publikált statisztikákhoz képest a klasszikus, zökkenőmentesebben és gyorsabban igényelhető személyi kölcsön konstrukciók jelentős előretörést mutatnak, annak ellenére, hogy ezek az ingatlanfedezet hiánya miatt magasabban árazottak.


A biztosítási szegmensen belül, a unit-linked-et (mint befektetési célú terméket) kivéve abszolút sztár az életbiztosítás a Pénzszerző.hu adatai szerint, a kgfb minimális részaránya pedig a limitált váltási periódusnak és az oldal november végi indulásának tudható be.

INDUL A TURMIX, A PÉNZCENTRUM HETI HÍRLEVELE!

Ha a napi hírzaj nélkül szeretnéd olvasni a Pénzcentrum legjobb anyagait, IRATKOZZ FEL HETI HÍRVELEÜNKRE, A TURMIXRA. A legizgalmasabb sztorijaink, heti egyszer, egyenesen a postaládádba.


A befektetési lehetőségek iránt érdeklődők többsége egyértelműen a banki befektetési termékeket részesíti előnyben, az elmúlt hetek tapasztalatai alapján azonban dinamikusan nő a unit-linked konstrukciók kereslete is, így ezek részarányának megugrására lehet számítani rövidtávon.


Mindent összevetve továbbra is a lakáscélú hitelek a legnépszerűbbek a Pénzszerző.hu-n, ám vélhetően egyszerűségük miatt folyamatosan előre törnek a személyi kölcsönök. A tapasztalatok szerint akár most rögtön, akár évek múlva szeretne lakást vásárolni valaki, a szakértő közvetítők sok terhet levehetnek a válláról azáltal, hogy megtalálják a számára legmegfelelőbb pénzügyi konstrukciót. Ehhez a Pénzszerző esetében nem kell mást tenni, csak kitölteni egy rövid űrlapot és versenyeztetni a közvetítőket, majd kiválasztani közülük a legszimpatikusabb ajánlatot adót.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 16. szombat
Gál
41. hét
Október 16.
Élelmezési világnap
Október 16.
A kenyér világnapja
Október 16.
Blog akciónap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?