7 °C Budapest

Viszik a hiteleket: inkább gyors legyen mint olcsó!

Pénzcentrum
2007. augusztus 23. 05:50

Kilenc hónapos működése során csaknem 1200 érdeklődő versenyeztette a pénzügyi tanácsadókat a Pénzszerző.hu oldalon, mely portál tapasztalatai szerint az ügyfelek érdeklődése a megszorítások érezhetővé válásával a klasszikus személyi kölcsönök felé tolódott. Az oldalon böngészők ingyenesen, néhány gombnyomással eljuttathatják ajánlatkérésüket számos független pénzügyi közvetítőhöz, majd a kapott ajánlatok alapján kiválaszthatják, ki nyerte el bizalmukat szakértelmével és az ajánlott termékkel.

Az alábbi ábra tanulsága szerint a 3 kategóriára (hitel, befektetés, biztosítás) bontott oldalon a legtöbb ügyfél hitelközvetítők segítségét kéri, az ő személyre szabott ajánlataikból igyekszik kiválasztani a neki leginkább megfelelőt.


Mielőtt részletesebben belemennénk, hogy egyes kategóriákon belül mik is a slágertermékek, érdemes röviden kitérni az érdeklődők területi elhelyezkedésére. A Pénzszerző.hu-n feladott tenderek túlnyomó többsége (mintegy 48%-a) fővárosi megkeresést takar, a legkisebb arányban (nagyságrendileg 1%) a nógrádiak képviseltetik magukat a megoldást keresők között.

A hiteleken belül továbbra is a lakáscélú, illetve a jelzálog alapú konstrukciók a dominánsak, ám az 5 hónappal ezelőtt publikált statisztikákhoz képest a klasszikus, zökkenőmentesebben és gyorsabban igényelhető személyi kölcsön konstrukciók jelentős előretörést mutatnak, annak ellenére, hogy ezek az ingatlanfedezet hiánya miatt magasabban árazottak.


A biztosítási szegmensen belül, a unit-linked-et (mint befektetési célú terméket) kivéve abszolút sztár az életbiztosítás a Pénzszerző.hu adatai szerint, a kgfb minimális részaránya pedig a limitált váltási periódusnak és az oldal november végi indulásának tudható be.


A befektetési lehetőségek iránt érdeklődők többsége egyértelműen a banki befektetési termékeket részesíti előnyben, az elmúlt hetek tapasztalatai alapján azonban dinamikusan nő a unit-linked konstrukciók kereslete is, így ezek részarányának megugrására lehet számítani rövidtávon.


Mindent összevetve továbbra is a lakáscélú hitelek a legnépszerűbbek a Pénzszerző.hu-n, ám vélhetően egyszerűségük miatt folyamatosan előre törnek a személyi kölcsönök. A tapasztalatok szerint akár most rögtön, akár évek múlva szeretne lakást vásárolni valaki, a szakértő közvetítők sok terhet levehetnek a válláról azáltal, hogy megtalálják a számára legmegfelelőbb pénzügyi konstrukciót. Ehhez a Pénzszerző esetében nem kell mást tenni, csak kitölteni egy rövid űrlapot és versenyeztetni a közvetítőket, majd kiválasztani közülük a legszimpatikusabb ajánlatot adót.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. december 7. 10:44
December 7-én, ma, szerdán este 19.00-kor visszatér a képernyőkre Péterfi Judit egykori televíziós m...
Bankmonitor  |  2022. december 7. 10:41
Emelkedik a rövid futamidejű lakossági állampapírok kamata. Egy-két éves futamidőre már évi 9-9,5 sz...
Holdblog  |  2022. december 7. 06:03
A központi bankok idén újra ráéreztek az arany ízére: a jegybankok 2022 harmadik negyedévében globál...
Kasza Elliott-tal  |  2022. december 6. 14:36
A decemberi Top 10-es listám egyik cége. Az osztalékhozama még soha nem volt ilyen magas, 10% körül...
Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 7. szerda
Ambrus
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?