3 °C Budapest

100 milliárd felett a Fundamenta

Pénzcentrum
2007. május 10. 14:02

A megszokott ütemes növekedés az értékesítésben, egy újabb mérföldkő, a 100 milliárd összegű betétállomány átlépése, valamint három új kombinált termék kialakítása jellemezte a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. első negyedévét.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Túllépte a 100 milliárd forintot a Fundamenta-Lakáskassza betétállománya 2007. első negyedévében. A betétállomány gyarapodása folyamatos volt az elmúlt években, és növekvő ütemet mutat. A betétállomány azon részét, amelyet nem helyez ki hitelként a Fundamenta, elsősorban állampapírok vásárlására fordítja a társaság, ezzel is hozzájárulva az államadósság belső finanszírozásához.

Új kombinált hitelek

Az első negyedévben a Fundamenta három új kombinált terméket vezetett be, így mára ezen speciális hitelkonstrukciók immáron hét bank hiteltermékével kombináltan is hozzáférhetőek. (Partnerbankok: UniCredit Bank, Erste Bank, Volksbank, FHB Bank, MKB Bank, CIB Bank, Inter-Európa Bank, valamint nyolc takarékszövetkezet.)

Az élmezőnyben a lakáshitel értékesítésben

A Fundamenta Személyi Bankár hálózat tovább őrzi stabil pozícióját a lakáshitel értékesítésben. Az MNB adatai szerint az év első három hónapjában forintban, svájci frankban és euróban denominált új lakáshitel szerződések értéke mintegy 146 milliárd forint volt. A Fundamenta által közvetített kereskedelmi banki hitelek és a Fundamenta saját hitelezése összesen mintegy 13 milliárd forintot tett ki, így az első negyedévben a hazai piacon az új lakáshitel szerződések mintegy 8,9 százalékát a Fundamenta által kötött szerződések adták.

A tervek szerint halad a lakástakarék szerződések kötése

Tartja a terveket a Fundamenta-Lakáskassza a lakástakarék szerződések értékesítésében. Az első negyedévben 70 milliárd forint szerződéses értékben született üzlet, ami mintegy 17,2 százalékkal több, mint a z elmúlt év azonos időszakában elért értékesítési volumen.
Ezzel tartható az év végére kitűzött, minden eddigi eredményt felülmúló 350 milliárd forint szerződéses összeg értékű lakástakarék üzlet megkötése. A Fundamenta az elmúlt három év értékesítési tapasztalati alapján az év folyamán fokozatosan növeli az eladott szerződések értékét, s ennek nagyobb hányadát az év második felében köti meg a pénzintézet, míg az év első három hónapjában mintegy a 20 százalékát. S mert ez a mutató most teljesült, így ez is alátámasztja, hogy az éves terv teljesíthető.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Idén a tervek szerint mintegy 150 ezer darab új szerződés születik, így tovább nőhet a lakástakarék szerződések piaci lefedettsége, azaz a piaci penetráció, amely jelenleg 10 százalék körül alakul.

Hitelkártya eladások

Az elmúlt évben indított hitelkártya értékesítés a cross selling konstrukciók között valódi sikertermékké nőtte ki magát. Az értékesített kártyák száma a tavalyi első negyedéves 3907 darabról idén 5569 darabra nőtt, azaz a gyarapodás 42,5 százalék. Tavaly több, mint 25 ezer hitelkártyát adott el a Fundamenta.

A második negyedévben újabb pénzügyi konstrukciók bevezetésével a termékportfolió szélesítése, ezzel együtt az új márkastratégia kiteljesítése, újabb mérföldkövek elérése; a lakáshitel értékesítésben meghatározó piaci pozíció megtartása szerepel a Fundamenta-Lakáskassza tervei között.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 19. kedd
Nándor
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?