100 milliárd felett a Fundamenta

Pénzcentrum
2007. május 10. 14:02

A megszokott ütemes növekedés az értékesítésben, egy újabb mérföldkő, a 100 milliárd összegű betétállomány átlépése, valamint három új kombinált termék kialakítása jellemezte a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. első negyedévét.

Túllépte a 100 milliárd forintot a Fundamenta-Lakáskassza betétállománya 2007. első negyedévében. A betétállomány gyarapodása folyamatos volt az elmúlt években, és növekvő ütemet mutat. A betétállomány azon részét, amelyet nem helyez ki hitelként a Fundamenta, elsősorban állampapírok vásárlására fordítja a társaság, ezzel is hozzájárulva az államadósság belső finanszírozásához.

Új kombinált hitelek

Az első negyedévben a Fundamenta három új kombinált terméket vezetett be, így mára ezen speciális hitelkonstrukciók immáron hét bank hiteltermékével kombináltan is hozzáférhetőek. (Partnerbankok: UniCredit Bank, Erste Bank, Volksbank, FHB Bank, MKB Bank, CIB Bank, Inter-Európa Bank, valamint nyolc takarékszövetkezet.)

Az élmezőnyben a lakáshitel értékesítésben

A Fundamenta Személyi Bankár hálózat tovább őrzi stabil pozícióját a lakáshitel értékesítésben. Az MNB adatai szerint az év első három hónapjában forintban, svájci frankban és euróban denominált új lakáshitel szerződések értéke mintegy 146 milliárd forint volt. A Fundamenta által közvetített kereskedelmi banki hitelek és a Fundamenta saját hitelezése összesen mintegy 13 milliárd forintot tett ki, így az első negyedévben a hazai piacon az új lakáshitel szerződések mintegy 8,9 százalékát a Fundamenta által kötött szerződések adták.

A tervek szerint halad a lakástakarék szerződések kötése

Tartja a terveket a Fundamenta-Lakáskassza a lakástakarék szerződések értékesítésében. Az első negyedévben 70 milliárd forint szerződéses értékben született üzlet, ami mintegy 17,2 százalékkal több, mint a z elmúlt év azonos időszakában elért értékesítési volumen.
Ezzel tartható az év végére kitűzött, minden eddigi eredményt felülmúló 350 milliárd forint szerződéses összeg értékű lakástakarék üzlet megkötése. A Fundamenta az elmúlt három év értékesítési tapasztalati alapján az év folyamán fokozatosan növeli az eladott szerződések értékét, s ennek nagyobb hányadát az év második felében köti meg a pénzintézet, míg az év első három hónapjában mintegy a 20 százalékát. S mert ez a mutató most teljesült, így ez is alátámasztja, hogy az éves terv teljesíthető.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Idén a tervek szerint mintegy 150 ezer darab új szerződés születik, így tovább nőhet a lakástakarék szerződések piaci lefedettsége, azaz a piaci penetráció, amely jelenleg 10 százalék körül alakul.

Hitelkártya eladások

Az elmúlt évben indított hitelkártya értékesítés a cross selling konstrukciók között valódi sikertermékké nőtte ki magát. Az értékesített kártyák száma a tavalyi első negyedéves 3907 darabról idén 5569 darabra nőtt, azaz a gyarapodás 42,5 százalék. Tavaly több, mint 25 ezer hitelkártyát adott el a Fundamenta.

A második negyedévben újabb pénzügyi konstrukciók bevezetésével a termékportfolió szélesítése, ezzel együtt az új márkastratégia kiteljesítése, újabb mérföldkövek elérése; a lakáshitel értékesítésben meghatározó piaci pozíció megtartása szerepel a Fundamenta-Lakáskassza tervei között.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 18. 19:12
Az előző felelős szerkesztő több mint három év után távozott a népszerű YouTube-csatorna stábjának é...
Bankmonitor  |  2024. április 18. 16:39
Az ingyenes készpénzfelvételi lehetőség kiterjesztésre kerül a postára is, ez a javaslat látott napv...
Kasza Elliott-tal  |  2024. április 18. 14:37
Havonta ránézek egyszer azokra a papírokra, amikből előbb vagy utóbb venni szeretnék. Általában a he...
Holdblog  |  2024. április 18. 12:13
A MicroStrategy 2020-ban kezdett el bitcoint vásárolni. A szoftvercég eredetileg csak többletlikvidi...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm