2 °C Budapest

100 milliárd felett a Fundamenta

Pénzcentrum
2007. május 10. 14:02

A megszokott ütemes növekedés az értékesítésben, egy újabb mérföldkő, a 100 milliárd összegű betétállomány átlépése, valamint három új kombinált termék kialakítása jellemezte a Fundamenta-Lakáskassza Zrt. első negyedévét.

Túllépte a 100 milliárd forintot a Fundamenta-Lakáskassza betétállománya 2007. első negyedévében. A betétállomány gyarapodása folyamatos volt az elmúlt években, és növekvő ütemet mutat. A betétállomány azon részét, amelyet nem helyez ki hitelként a Fundamenta, elsősorban állampapírok vásárlására fordítja a társaság, ezzel is hozzájárulva az államadósság belső finanszírozásához.

Új kombinált hitelek

Az első negyedévben a Fundamenta három új kombinált terméket vezetett be, így mára ezen speciális hitelkonstrukciók immáron hét bank hiteltermékével kombináltan is hozzáférhetőek. (Partnerbankok: UniCredit Bank, Erste Bank, Volksbank, FHB Bank, MKB Bank, CIB Bank, Inter-Európa Bank, valamint nyolc takarékszövetkezet.)

Az élmezőnyben a lakáshitel értékesítésben

A Fundamenta Személyi Bankár hálózat tovább őrzi stabil pozícióját a lakáshitel értékesítésben. Az MNB adatai szerint az év első három hónapjában forintban, svájci frankban és euróban denominált új lakáshitel szerződések értéke mintegy 146 milliárd forint volt. A Fundamenta által közvetített kereskedelmi banki hitelek és a Fundamenta saját hitelezése összesen mintegy 13 milliárd forintot tett ki, így az első negyedévben a hazai piacon az új lakáshitel szerződések mintegy 8,9 százalékát a Fundamenta által kötött szerződések adták.

A tervek szerint halad a lakástakarék szerződések kötése

Tartja a terveket a Fundamenta-Lakáskassza a lakástakarék szerződések értékesítésében. Az első negyedévben 70 milliárd forint szerződéses értékben született üzlet, ami mintegy 17,2 százalékkal több, mint a z elmúlt év azonos időszakában elért értékesítési volumen.
Ezzel tartható az év végére kitűzött, minden eddigi eredményt felülmúló 350 milliárd forint szerződéses összeg értékű lakástakarék üzlet megkötése. A Fundamenta az elmúlt három év értékesítési tapasztalati alapján az év folyamán fokozatosan növeli az eladott szerződések értékét, s ennek nagyobb hányadát az év második felében köti meg a pénzintézet, míg az év első három hónapjában mintegy a 20 százalékát. S mert ez a mutató most teljesült, így ez is alátámasztja, hogy az éves terv teljesíthető.

Idén a tervek szerint mintegy 150 ezer darab új szerződés születik, így tovább nőhet a lakástakarék szerződések piaci lefedettsége, azaz a piaci penetráció, amely jelenleg 10 százalék körül alakul.

Hitelkártya eladások

Az elmúlt évben indított hitelkártya értékesítés a cross selling konstrukciók között valódi sikertermékké nőtte ki magát. Az értékesített kártyák száma a tavalyi első negyedéves 3907 darabról idén 5569 darabra nőtt, azaz a gyarapodás 42,5 százalék. Tavaly több, mint 25 ezer hitelkártyát adott el a Fundamenta.

A második negyedévben újabb pénzügyi konstrukciók bevezetésével a termékportfolió szélesítése, ezzel együtt az új márkastratégia kiteljesítése, újabb mérföldkövek elérése; a lakáshitel értékesítésben meghatározó piaci pozíció megtartása szerepel a Fundamenta-Lakáskassza tervei között.

Fedezetlen hitelezés infláció idején

Az infláció miatt nominálisan növekvő fogyasztás hozzájárulhatott a személyihitel-kihelyezés bővüléséhez, de a magasabb kamatkörnyezet keresletmérséklő hatása is egyre inkább érezhető.

PC BLOGGER & PODCASTER
Kiszámoló  |  2022. december 8. 19:07
Az egyik tanácsadást kérő ügyfél most kötött egy nyugdíjbiztosítást, a kérdés a szokásos volt, nem v...
MEDIA1  |  2022. december 8. 15:03
A Media1 megtudta, hogy még idén decemberben megújul a 90.9 Jazzy Rádió, és ezentúl egyszerűbb néven...
Holdblog  |  2022. december 8. 12:04
Mely nemzet képviselteti magát a legnagyobb létszámban a foci-világbajnokságon? Másként fogalmazva;...
MNB Intézet  |  2022. december 8. 11:10
A FIFA által rendezett futball-világbajnokság a világ második legnépszerűbb sporteseménye, több mint...
Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 9. péntek
Natália
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?