12 °C Budapest

Lakáshitel díjmentesen: pont most?

Pénzcentrum
2007. május 8. 13:00

Miközben lépten-nyomon az amerikai másodlagos jelzáloghitel piac omladozásáról és ezzel kapcsolatban a hitelezési gyakorlat szigorításáról hallhatunk, az USA második legnagyobb bankja, a Bank of America bejelentette, hogy piacra lép egy díjmentes lakáshitellel.

A bank nem szab díjat a hiteligénylés, a jóváhagyás és egyéb ügyintézés után, valamint a hitelfedezeti biztosítást is díjmentesen adja, könnyen lehet azonban, hogy ezek a tételek megjelennek majd a kamatokban. Ezzel kapcsolatban a bank illetékese csak annyit mondott, hogy a ráták versenyképesek lesznek, de semmi esetre sem a legalacsonyabbak.

A hitelfelvevőknek számolniuk kell természetesen az illetékterhekkel és a vagyonbiztosítással, valamint az értékbecsléssel, összességében azonban egy 200 ezer dolláros hitel esetén nagyságrendileg 3350 dolláros költségmegtakarítást lehet elérni a bank számításai szerint.

A Bank of America deklarált célja, hogy az új termékkel lökést adjanak a lakáshitelezésnek, mely a közelmúlt kedvezőtlen hírei és a szigorítások miatt nem robog a megszokott sebességgel. A bank tapasztalatai szerint a lakáshitel kulcsterméknek számít az ügyfélkapcsolatok kialakítása és megtartása szempontjából, egy lakáshiteles ügyfél ugyanis átlagosan 5 másik terméket is igénybe vesz a bank palettájáról.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 7. péntek
Gizella
18. hét
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?