8 °C Budapest

Olcsóbb az üzemanyag a Budapest Bank új hitelkártyájával

Pénzcentrum
2007. április 19. 13:51

A Budapest Bank új GO! Kártyájával a bank ügyfelei valamennyi hazai és külföldi benzinkútnál jelentős - az első fél év során 6 százalékos, a későbbiekben pedig 3 százalékos - kedvezményt érhetnek el tankolásaik és vásárlásaik során. A GO! Kártya birtokosai ezen felül bármely termék vagy szolgáltatás árából - a kezdeti időszakban 2 százalékos, azt követően pedig 1 százalékos - kedvezményt kapnak. A Budapest Bank ügyfelei - a kártya által biztosított akár egymillió forintos hitelkeret révén - olcsóbban vásárolhatnak élelmiszereket, ruhákat, könyveket, kozmetikai, háztartási és műszaki cikkeket, s vehetnek igénybe különféle szolgáltatásokat is. A GO! Kártyát a bank kedvezményes, 1000 forintos első éves díjjal kínálja ügyfeleinek.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

"A GO! Kártya bevezetését megelőző kutatásaink visszaigazolták, hogy az ügyfelek elsősorban azokat a hitelkártyákat részesítik előnyben, amelyek a rugalmas és biztonságos használat mellett, kézzelfogható anyagi előnyhöz juttatják őket." - mondta Paragi Zoltán, a Budapest Bank hitelkártya üzletágának vezetője. "A GO! Kártya használói a plasztiklap révén akár 45 napos kamatmentes vásárlási kerethez juthatnak, s emellett a MasterCard Standard típusú hitelkártyával hazánkban mintegy 20 ezer, míg világszerte közel 15 millió elfogadóhelyen fizethetnek és spórolhatnak is egyben" - tette hozzá.

A július 16-ig tartó promóciós időszak alatt igényelt GO! Kártyák birtokosai - a szerződéskötést követő fél év során - 6 százalékos kedvezménnyel vásárolhatnak bármely hazai és külföldi benzinkútnál, s további 2 százalékot takaríthatnak meg egyéb vásárlásaik alkalmával. Az ügyfelek ezáltal - 270 forintos üzemanyagár esetén - havi 1620 forintot takaríthatnak meg, amennyiben két alkalommal 50 liter benzint tankolnak (benzinkutaknál történő vásárlás esetén az ügyfelek havonta legfeljebb 30 ezer forint után vehetik igénybe a visszatérítést). További 1200 forint megtakarítást érhetnek el az adott hónapban, ha 60 ezer forintért vásárolnak bármilyen terméket vagy szolgáltatást. A kártyabirtokosok így az első fél év során közel 17 ezer forintot spórolhatnak a GO! Kártyával, amennyiben fennálló hiteltartozásukat minden hónapban, teljes egészében kiegyenlítik. A Budapest Bank a kedvezményeket automatikusan írja jóvá havonta egyszer, egy összegben, legfeljebb 30 nappal a vásárlási tranzakciók könyvelését követően.

A promóciós időszak lejártakor, a GO! Kártya birtokosai 3 százalékkal olcsóbban vásárolhatnak valamennyi hazai és külföldi benzinkútnál, s további 1 százalékot takaríthatnak meg egyéb vásárlásaik alkalmával. A bankkártyás vásárlások ráadásul Magyarországon és külföldön egyaránt díjmentesek.

A GO! Kártya igénybevételére jogosult minden olyan 21 és 65 év közötti magyar állampolgár, akinek havi nettó jövedelme eléri a 60 ezer forintot. A kártya hitelkerete - az ügyfél jövedelmétől függően - elérheti az egymillió forintot. A MasterCard Standard típusú hitelkártyával történő vásárlásokhoz a Budapest Bank akár 45 napig kamatmentes hitelkeretet biztosít ügyfeleinek. A kártyatulajdonosok tetszőlegesen ütemezhetik az aktuális hiteltartozás törlesztését, elegendő havonta a minimális részletet - a fennálló hiteltartozás 5 százalékát - befizetni. A kártyához kapcsolódó - a promóciós időszak során díjmentes - Mobilbank szolgáltatás, valamennyi tranzakciót követően SMS-üzenetet küld a kártyabirtokosnak, így lehetővé teszi a bankkártya még biztonságosabb használatát, és a pénzügyek naprakész nyomon követését. A hitelkártya készpénzfelvételre is használható a hitelkeret 60 százalékáig. A GO! Kártya teljes hiteldíjmutatója 40,53 százalék.*

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A Budapest Bank - amely a világ legnagyobb hitelkártya-kibocsátója, a GE Money magyarországi leányvállalata - 2003 októbere óta értékesít áruvásárlási-, és klasszikus hitelkártyákat. Az elmúlt négy év alatt, a Budapest Bank hitelkártya-portfoliója mintegy 250 ezerre bővült, melynek hitelállománya meghaladja a 18 milliárd forintot. A bank ügyfeleinek 60 százaléka rendszeresen használja hitelkártyáját, az átlagos hitelkeret-kihasználtság pedig 61 százalékos. A hitelkártyák száma alapján, a Budapest Bank piaci részesedése a hazai hitelkártya-piacon eléri a 20 százalékot. A bank 2004-től co-branded kártyákat is kínál (Cora, Euronics, T-Mobile Hitelkártya), s 2005-ben vezette be a - főként hölgyek számára kifejlesztett - Lady Hitelkártyát, amely 6 országos hálózatban biztosít 5-10 százalékos vásárlási kedvezményt.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?