2 °C Budapest

A MasterCard kétszámjegyű növekedéssel erősített 2006-ban

Pénzcentrum
2007. február 19. 11:55

A MasterCard Europe bejelenti, hogy kétszámjegyű üzleti növekedést ért el 2006-ban. Az év során a kártyatársaság jelentős lépéseket tett az Egységes Európai Fizetési Övezet, a SEPA megvalósulásának érdekében és útjára indította Európa első érintés nélküli hitelkártya programját.

2006-ban a MasterCard Europe forgalma 13,9 %-os növekedéssel (GDV) elérte a 520 milliárd dollárt Európában. A MasterCard márkájú kártyákkal kifizetett vásárlások összege 14,1 %-kal volt magasabb, mint a megelőző évben: összesen 384 milliárd dollár.

2006-ban a kártyatársaság szolgáltatásait igénybe vevő bankok 17,4 %-kal növelték kibocsátott MasterCard márkájú kártyáik számát, melyek elfogadásáról európaszerte 7,7 millió kereskedő és készpénz automata gondoskodott. Ennél valamivel kevesebb, 6,9 millió elfogadóhelyen lehetett használni a kártyatársaság Maestro® és Cirrus jelzésű plasztikjait, melyek száma 5,7%-kos emelkedéssel 287 millióra növekedett a tavalyi évben.

Az európai eredményekről szólva a MasterCard Europe elnöke, Javier Perez közölte: "2006-ban folytatódott a kártyás vásárlások népszerűségének növekedése. Az európai fogyasztók nap mint nap egyre nagyobb arányban helyettesítették a készpénzes fizetést MasterCard márkájú plasztik használatával, és örvendetes, hogy ezzel párhuzamosan a kereskedői elfogadóhelyek száma is nőtt. Az év során a MasterCard Europe az európai fizetési piac fejlődésének zászlóvivője volt, hiszen újszerű fizetési megoldásokat honosítottunk meg a prepaid kártyák és az érintés nélküli rendszerek területén."

"A MasterCard támogatja az Európai Unió azon törekvését, mely egy határokon átívelő, és a versenyképességet biztosító fizetési övezet létrehozására irányul, ezért kártyatársaságunk 2006. során lefektette az Egységes Európai Fizetési Övezetre (SEPA) vonatkozó vállalati stratégiájának alapjait: a verseny segítése, valamint a jobb átláthatóság érdekében bejelentettük, hogy a SEPA országokban forgalomban lévő Maestro® kártyákra vonatkozó tranzakciós díjakat egységesítjük, nagyobb választási lehetőséget adva ezzel mind a bankoknak, mind a kártyákat elfogadó kereskedőknek. Az idei évre vonatkozóan fő célunk, hogy egyeztetve ügyfeleinkkel és minden további érintett féllel 2008. január 1-ig működésünket a SEPA irányelveknek való megfelelés jegyében alakítsuk át" - folytatta Javier Perez.

Élen az érintés nélküli rendszerek bevezetésében

MasterCard a kontinensen elsőként vezetett be érintés nélküli fizetési rendszereket 2006-ban. Az első MasterCard PayPass™ hitelkártya program Törökországban indult olyan jelentős hálózattal rendelkező kereskedői elfogadóhelyek részvételével, mint a Burger King vagy a Starbucks. A Royal Bank of Scotland Group-pal közös erőfeszítések eredményeként ugyancsak az elmúlt év során kezdte meg működését az első érintés nélküli betéti kártya program: a MasterCard Maestro® PayPass™ rendszere. Mindemellett a társaság további két - az EMV szabvány alapján működő - érintés-nélküli program tesztjét jelentette be a Franciaországban.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. december 6. 17:38
Az RTL több műsorában is szereplő Osváth Zsolt youtuber Zshowtime nevű csatornájának nyilatkozva egy...
Kasza Elliott-tal  |  2022. december 6. 14:36
A decemberi Top 10-es listám egyik cége. Az osztalékhozama még soha nem volt ilyen magas, 10% körül...
MNB Intézet  |  2022. december 6. 11:17
A japán jen közel 30 százalékos gyengülést mutatott az elmúlt egy év során, amivel az 1988-as részvé...
Bankmonitor  |  2022. december 6. 10:52
Számtalan család élt már a Babaváró hitel kiemelkedő előnyeivel, ahogy sokan használták ki az otthon...
Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 6. kedd
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 6. 19:17