7 °C Budapest

A MasterCard kétszámjegyű növekedéssel erősített 2006-ban

Pénzcentrum
2007. február 19. 11:55

A MasterCard Europe bejelenti, hogy kétszámjegyű üzleti növekedést ért el 2006-ban. Az év során a kártyatársaság jelentős lépéseket tett az Egységes Európai Fizetési Övezet, a SEPA megvalósulásának érdekében és útjára indította Európa első érintés nélküli hitelkártya programját.

2006-ban a MasterCard Europe forgalma 13,9 %-os növekedéssel (GDV) elérte a 520 milliárd dollárt Európában. A MasterCard márkájú kártyákkal kifizetett vásárlások összege 14,1 %-kal volt magasabb, mint a megelőző évben: összesen 384 milliárd dollár.

2006-ban a kártyatársaság szolgáltatásait igénybe vevő bankok 17,4 %-kal növelték kibocsátott MasterCard márkájú kártyáik számát, melyek elfogadásáról európaszerte 7,7 millió kereskedő és készpénz automata gondoskodott. Ennél valamivel kevesebb, 6,9 millió elfogadóhelyen lehetett használni a kártyatársaság Maestro® és Cirrus jelzésű plasztikjait, melyek száma 5,7%-kos emelkedéssel 287 millióra növekedett a tavalyi évben.

Az európai eredményekről szólva a MasterCard Europe elnöke, Javier Perez közölte: "2006-ban folytatódott a kártyás vásárlások népszerűségének növekedése. Az európai fogyasztók nap mint nap egyre nagyobb arányban helyettesítették a készpénzes fizetést MasterCard márkájú plasztik használatával, és örvendetes, hogy ezzel párhuzamosan a kereskedői elfogadóhelyek száma is nőtt. Az év során a MasterCard Europe az európai fizetési piac fejlődésének zászlóvivője volt, hiszen újszerű fizetési megoldásokat honosítottunk meg a prepaid kártyák és az érintés nélküli rendszerek területén."

"A MasterCard támogatja az Európai Unió azon törekvését, mely egy határokon átívelő, és a versenyképességet biztosító fizetési övezet létrehozására irányul, ezért kártyatársaságunk 2006. során lefektette az Egységes Európai Fizetési Övezetre (SEPA) vonatkozó vállalati stratégiájának alapjait: a verseny segítése, valamint a jobb átláthatóság érdekében bejelentettük, hogy a SEPA országokban forgalomban lévő Maestro® kártyákra vonatkozó tranzakciós díjakat egységesítjük, nagyobb választási lehetőséget adva ezzel mind a bankoknak, mind a kártyákat elfogadó kereskedőknek. Az idei évre vonatkozóan fő célunk, hogy egyeztetve ügyfeleinkkel és minden további érintett féllel 2008. január 1-ig működésünket a SEPA irányelveknek való megfelelés jegyében alakítsuk át" - folytatta Javier Perez.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Élen az érintés nélküli rendszerek bevezetésében

MasterCard a kontinensen elsőként vezetett be érintés nélküli fizetési rendszereket 2006-ban. Az első MasterCard PayPass™ hitelkártya program Törökországban indult olyan jelentős hálózattal rendelkező kereskedői elfogadóhelyek részvételével, mint a Burger King vagy a Starbucks. A Royal Bank of Scotland Group-pal közös erőfeszítések eredményeként ugyancsak az elmúlt év során kezdte meg működését az első érintés nélküli betéti kártya program: a MasterCard Maestro® PayPass™ rendszere. Mindemellett a társaság további két - az EMV szabvány alapján működő - érintés-nélküli program tesztjét jelentette be a Franciaországban.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. április 23. 19:14
Vidus Gabriella, az RTL Magyarország vezérigazgatója a Siófokon jelenleg is zajló Digital-Media Hung...
Bankmonitor  |  2024. április 23. 16:07
Az MNB ma az alapkamat további csökkentéséről döntött: az irányadó kamatszint 50 bázispontos mérsékl...
Holdblog  |  2024. április 23. 12:12
A nyers kakaóbab felhasználásának és kinálatának aránya már harmadik éve deficites, és a jövő is biz...
Kiszámoló  |  2024. április 21. 14:10
A legfontosabb hír a héten az Izrael elleni, eddigi példanélküli támadás volt Irán területéről, aki...
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem