0 °C Budapest

A MasterCard kétszámjegyű növekedéssel erősített 2006-ban

Pénzcentrum
2007. február 19. 11:55

A MasterCard Europe bejelenti, hogy kétszámjegyű üzleti növekedést ért el 2006-ban. Az év során a kártyatársaság jelentős lépéseket tett az Egységes Európai Fizetési Övezet, a SEPA megvalósulásának érdekében és útjára indította Európa első érintés nélküli hitelkártya programját.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

2006-ban a MasterCard Europe forgalma 13,9 %-os növekedéssel (GDV) elérte a 520 milliárd dollárt Európában. A MasterCard márkájú kártyákkal kifizetett vásárlások összege 14,1 %-kal volt magasabb, mint a megelőző évben: összesen 384 milliárd dollár.

2006-ban a kártyatársaság szolgáltatásait igénybe vevő bankok 17,4 %-kal növelték kibocsátott MasterCard márkájú kártyáik számát, melyek elfogadásáról európaszerte 7,7 millió kereskedő és készpénz automata gondoskodott. Ennél valamivel kevesebb, 6,9 millió elfogadóhelyen lehetett használni a kártyatársaság Maestro® és Cirrus jelzésű plasztikjait, melyek száma 5,7%-kos emelkedéssel 287 millióra növekedett a tavalyi évben.

Az európai eredményekről szólva a MasterCard Europe elnöke, Javier Perez közölte: "2006-ban folytatódott a kártyás vásárlások népszerűségének növekedése. Az európai fogyasztók nap mint nap egyre nagyobb arányban helyettesítették a készpénzes fizetést MasterCard márkájú plasztik használatával, és örvendetes, hogy ezzel párhuzamosan a kereskedői elfogadóhelyek száma is nőtt. Az év során a MasterCard Europe az európai fizetési piac fejlődésének zászlóvivője volt, hiszen újszerű fizetési megoldásokat honosítottunk meg a prepaid kártyák és az érintés nélküli rendszerek területén."

"A MasterCard támogatja az Európai Unió azon törekvését, mely egy határokon átívelő, és a versenyképességet biztosító fizetési övezet létrehozására irányul, ezért kártyatársaságunk 2006. során lefektette az Egységes Európai Fizetési Övezetre (SEPA) vonatkozó vállalati stratégiájának alapjait: a verseny segítése, valamint a jobb átláthatóság érdekében bejelentettük, hogy a SEPA országokban forgalomban lévő Maestro® kártyákra vonatkozó tranzakciós díjakat egységesítjük, nagyobb választási lehetőséget adva ezzel mind a bankoknak, mind a kártyákat elfogadó kereskedőknek. Az idei évre vonatkozóan fő célunk, hogy egyeztetve ügyfeleinkkel és minden további érintett féllel 2008. január 1-ig működésünket a SEPA irányelveknek való megfelelés jegyében alakítsuk át" - folytatta Javier Perez.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Élen az érintés nélküli rendszerek bevezetésében

MasterCard a kontinensen elsőként vezetett be érintés nélküli fizetési rendszereket 2006-ban. Az első MasterCard PayPass™ hitelkártya program Törökországban indult olyan jelentős hálózattal rendelkező kereskedői elfogadóhelyek részvételével, mint a Burger King vagy a Starbucks. A Royal Bank of Scotland Group-pal közös erőfeszítések eredményeként ugyancsak az elmúlt év során kezdte meg működését az első érintés nélküli betéti kártya program: a MasterCard Maestro® PayPass™ rendszere. Mindemellett a társaság további két - az EMV szabvány alapján működő - érintés-nélküli program tesztjét jelentette be a Franciaországban.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 25. hétfő
Blanka, Bianka
43. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 24. 16:06