Pályázati forrás-kiegészítés MFB hitelből

Pénzcentrum
2007. január 31. 14:16

A Magyar Fejlesztési Bank kedvezményes kiegészítő hitelt kínál azokhoz a projektekhez, amelyek esetében a pályázók - a minimálisan előírt 25 %-os saját erő mellett - igénylik a Gazdaságfejlesztési Operatív Program (GOP) keretében ez év március elsejétől megnyíló támogatásokat. Mivel a vissza nem térítendő támogatás a projekt értékének (elszámolható költségeinek) legfeljebb 30 %-a lehet, az MFB a saját erő és támogatás együttes összegén felül még hiányzó finanszírozásra 20 milliárd forintot különített el a "Sikeres Magyarországért" Vállalkozásfejlesztési Hitelprogram keretéből.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség honlapján közzétett Gazdaságfejlesztési Operatív Program (GOP) öt új pályázata keretében március elsejétől igényelhető támogatás. Az elnyerés feltétele minimálisan 25 %-os saját erő biztosítása, de a vissza nem térítendő támogatások felső határa nem haladhatja meg a projektérték (az elszámolható költségek) 30 %-át. Ennek maximális elnyeréséhez a pályázónak előzetesen a projekt 70 %-ára kell finanszírozással rendelkeznie. Ebből a finanszírozási igényből a saját erővel le nem fedett részre, azaz a projekt értékének legfeljebb 45 %-ára a Magyar Fejlesztési Bank kedvezményes hitelt biztosít. Ezzel a tőkeszegény kis- és közepes vállalkozásokat hozzásegíti ahhoz, hogy a minimálisan előírt saját erő négyszeresét kitevő értékű projektek megvalósításába is belekezdhessenek, és maximálisan kihasználják a pályázatok keretében elnyerhető támogatást. Az MFB-s forrás a "Sikeres Magyarországért" Vállalkozásfejlesztési Hitelprogram 7. Projekt kiegészítő hitelcélja alapján áll rendelkezésre. A Bank a Vállalkozásfejlesztési Hitelprogram keretéből 20 milliárdot különített el erre a célra, amelyet az EU notifikált. Igény esetén a keret tovább bővíthető. Abban az esetben, ha egy vállalkozás a GOP-2007-2.1.1 pályázatból 5 millió Ft támogatást nyer el (ami a projekt 30 %-a), akkor 7,5 millió forint kedvezményes MFB hitelt vehet fel.

A kedvezményes hitelt forintban lehet igényelni:

· Összege: akár az 1 milliárd forintot is elérheti
· Futamideje: 15 év, 2 év türelmi idővel
· Kamata: 3 havi EURIBOR+4 % (jelenleg kb. 7,5 %).

A hitel az MFB-vel szerződött kereskedelmi bankoknál és takarékszövetkezeteknél igényelhető, de az 50 millió forintot meghaladó hitelkérelem közvetlenül az MFB Rt.-hez is benyújtható. Információért hívható a Magyar Fejlesztési Bank Részvénytársaság információs vonala a 06-40-555-555 vagy a 06-40-466-682 számokon.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 20. szerda
Vendel
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 19. 17:06