7 °C Budapest

Fittyet hányva a veszélyre döntöttek - a mérleg nyelve feléjük billent

Pénzcentrum
2007. január 26. 16:00

Megtöbbszöröződött az Internet banking szolgáltatást igénybe vevők köre az Egyesült Királyságban a Lloyds TSB által készített felmérés szerint. A végeredményből levonható konklúzió érdekessége, hogy az online banki szolgáltatások iránti bizalom pont abban az évben növekedett meg jelentős mértékben, amikor hétről hétre újabb hírek röppentek fel az online csalások megszaporodásáról.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A Lloyds 2005 fogyasztót kérdezett meg felmérésének keretében, akik több mint három negyede, 68 százaléka úgy nyilatkozott, hogy gyakorta használja az Internetet banki ügyeinek intézésére szemben a tavalyi 20 százalékos aránnyal.

A megemelkedett kockázat ellenére növekvő bizalomnál is meglepőbb lehet azonban, főként ha a magyarországi Internet felhasználói társadalom kor szerinti összetételét nézzük, hogy az Internet bankinget saját bevallása szerint leggyakrabban használó korosztályt az 50 éven felüliek alkotják, a megkérdezettek több mint 70 százaléka nyilatkozott úgy, hogy az Internet az általa leginkább kedvelt ügyintézési mód.

Ezek után már egyáltalán nem ítélhető furcsának, hogy a 25 és 36 év közöttiek között a legkisebb az online banki szolgáltatások használatát választók aránya, akik leggyakrabban telefonon vagy személyesen intézkednek ügyeikről.

Az Internet Bankinget választók 54 százaléka a folyamatos elérhetőséget emelte ki mint fő meggyőző erőt, míg majd egy negyedük a kényelmet tarja választása okának.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A Lloyds TSB Internetes részlegének vezetője szerint a tavalyi év eredményei csupán előrevetítik az ide robbanást, amelyet a vállalat már januárban is tapasztalt. A kényelem, az pénzügyi folyamatok ellenőrizhetőség és az aktualitás végül győzedelmeskedni fog az offline ügyintézés felett.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 20. szerda
Vendel
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 19. 17:06