Könnyebb bankváltás, olcsóbb számlacsomag

Pénzcentrum
2007. január 9. 09:30

A miniszterelnök felkérésére alakult banki szakértői bizottság decemberben eljuttatta javaslatait a kormányzatnak, melyekből kiderül, hogy a hitelcsődök mérséklése érdekében a bizottság is támogatja az ún. pozitív adóslista létrehozását - írja a Napi.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A szakértők kívánatosnak tartanák azt is, hogy a bankok hozzanak létre egy mindenki számára elérhető, olcsó számlacsomagot. Ez az alapszámla lehetővé tenné, hogy az állami juttatások a jövőben csak utalással legyenek teljesíthetők.

Ennél is nagyobb jelentőségű lenne a számlaszám-átirányítás feltételeinek megteremtése. Ezen a téren ugyanis nem kivitelezhető a mobilszámoknál megoldott hordozhatóság, az átirányításnak azonban nincs akadálya.

A számtalan javaslat között szerepel még, hogy a kamatok és díjak terén jelenleg érvényben lévő egyoldalú szerződésmódosítás jogi szabályozását újra kellene gondolni. Emellett érdemes lehet pontosítani a thm és az ebkm mutatók számítására és értelmezésére vonatkozó kormányrendeletet, a bankok ugyanis kijátsszák a szabályozást és tökéletesen összehasonlíthatatlan számokat tesznek közzé.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?