12 °C Budapest

Idéntől még drágább a bankolás!

Pénzcentrum
2007. január 4. 09:30

Januártól több hazai pénzintézet emelte díjait, ám sokan egyelőre várakozó állásponton vannak. A legtöbben a számlavezetési díjakat és a számlákhoz kapcsolódó egyéb szolgáltatások díjait növelték - írja a Népszabadság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az OTP Bank két körben emeli díjtételeit, mivel szeretnék, hogy a kamatnyereséget fokozatosan a díj- és jutalékbevételek váltsák ki. A legnagyobb hazai lakossági banknál a havi számlavezetés 250 helyett 270 Ft-ba kerül majd, de 25%-kal drágulnak az OTP Direkt szolgáltatásai, valamint az átutalási díjak is emelkednek.

A készpénzfelvétel 15-étől drágul az OTP-nél, ahol a saját automatákból kivett pénz értékének 0.49%-át kell majd megfizetni (az eddigi 0.45% helyett), a minimális díj pedig 35-ről 39 Ft-ra emelkedik. Mivel az idegen ATM-ből felvett pénz esetében marad az egységes 500 Ft-os díj, így 100 ezer Ft felett megéri más bank automatájához látogatni az OTP-s kártyával.

Az Erste Bank esetében az érdekesebb változások közé tartozik, hogy mostantól 20 Ft-ba kerül a bankon belüli átutalás az elektronikus számlacsomaggal rendelkező ügyfeleknek, holott ez eddig ingyen volt számukra.

A CIB elsősorban a számlacsomagjainak díjait emelte, a Raiffesien januárban még kivár, de módosított a HVB, a K&H, az MKB és az IEB sem.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 27. szerda
Szabina
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?