0 °C Budapest

Akciós hitel 13 százalékos THM-mel - Az autólízing buktatói

Pénzcentrum
2007. január 4. 11:00

Egyre népszerűbbek a fix díjas autóhitelek mind a finanszírozók, mind pedig a vásárlók körében. A svájci jegybank kamatemeléseit a piaci szereplők különböző módon érvényesítik szerződéseikben a hazai lízingcégek. Azonban a végeredmény mindig ugyanaz: a hitelfelvevő fizeti meg a különbözetet - írja a Világgazdaság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Akadnak olyan piaci szereplők akik a tavalyi svájci kamatemeléseket nem érvényesítették 2006-bana szerződéseikben, azonban ebben az évben pótolják a lemaradásukat. A különböző gyakorlatok végeredménye ugyanaz: a szerződő előbb-utóbb megfizeti a kamatemelés miatti magasabb törlesztő-részleteket.

Az elmúlt évben számos akciós ajánlattal találkozhattak az autóvásárlók, hiszen a gyártók által támogatott konstrukcióknál 0-2 százalékos THM-ekkel is lehetett találkozni. Bár a finanszírozók ajánlatai 5-6 százalékos THM-ről szólnak, az ügyfél az autókereskedőnél ennél magasabb, átlagosan 8,5 magasabb, jellemzően 10-13 százalék közötti THM-eket kap kézhez.

Egyre több ügyfél igényli a fix díjas konstrukciókat, amelyeknek a lényege az, hogy havi törlesztés összege nem, csak a futamidő változik az árfolyam és akamatok változásának megfelelően.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 25. hétfő
Blanka, Bianka
43. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 24. 16:06