29 °C Budapest

Mostantól nyugodtan alhatsz - itt Hitelőr az Erstetől...

Pénzcentrum
2006. október 30. 13:42

Új, díjmentes SMS szolgáltatást vezetett be HitelŐr néven 2006. október 20-tól az Erste Bank Hungary Nyrt. A bank által küldött SMS az ügyfeleket nemcsak az éppen esedékes, napi árfolyammal számolt törlesztőrészlet összegéről értesíti, hanem tájékoztatást ad a törlesztési számla aktuális egyenlegéről, illetve az esetleges hátralékról is.

Az új szolgáltatás jelzáloghitelek és személyi kölcsönök mellé igényelhető, azt a TeleBank hozzáféréssel rendelkező Erste Bank lakossági ügyfelek vehetik igénybe. A bank várakozása szerint az új szolgáltatás különösen nagy segítséget jelenthet a deviza hitellel rendelkező ügyfeleknek abban, hogy tájékozottak legyenek hitelük törlesztőrészletének pontos mértékét illetően. Ugyanakkor a kamatok változásából adódó módosulások miatt a forint alapú hitellel rendelkező ügyfelek számára is hasznos lehet.

A szolgáltatás nagy előnye, hogy a bank mindig a törlesztési számla devizanemében küldi ki a fizetendő összeget, ami megkíméli az ügyfeleket az árfolyam aktuális értékével kapcsolatos információgyűjtéstől és számolgatástól. Az SMS-ből az ügyfél az aktuális törlesztőrészlet mellett azt is megtudja, hogy van-e esetleg hátraléka és az milyen mértékű. Az SMS ugyanakkor nemcsak arról tájékoztat, hogy mennyi a törlesztés, hanem küldése önmagában jelzés arra vonatkozóan, hogy törlesztési nap van. Ráadásul az SMS-t az esedékesség délelőttjén küldi az Erste Bank, míg a törlesztés csak napzáráskor kerül levonásra, így a fedezethiánnyal rendelkező ügyfelek a nap folyamán még pótolhatják elmaradásukat.

Az új HitelŐr SMS szolgáltatás nagyon jól használható az Erste Bank által februárban bevezetett, akár önerő és kiegészítő ingatlanfedezet nélkül igényelhető lakáscélú jelzáloghitelhez, mely iránt a bevezetés óta igen nagy az érdeklődés. Ma már a lakáshitelek negyede ebben a konstrukcióban valósul meg. A minimális önerővel felvett lakáshiteleknél a bank a hitelbiztosítéki érték 100 százalékát is megfinanszírozza. A minimális önerős hitel akár 5 év türelmi idővel is igényelhető, így a kezdeti törlesztőrészletek jelentősen csökkennek. A türelmi idő lehetőségét az Erste Bank először a lakáscélú hiteleknél vezette be, de jelenleg már ─ a tisztán fedezet alapú konstrukció kivételével ─ minden jelzáloghitelhez választható. A türelmi idő alatt az ügyfél nem törleszt tőkét, csak kamatot és kezelési költséget fizet. Így a kezdeti törlesztőrészlet akár 40 százalékkal is alacsonyabb lehet az annuitásos hitel törlesztőrészleténél.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. július 19. 18:49
A The Wall Street Journal (WSJ) tudósítója most olyan szigorított fegyházba kerül, amilyenben Aleksz...
ChikansPlanet  |  2024. július 19. 13:20
Lassan hozzászokunk, hogy már nemcsak Brazília és Kalifornia szerepel visszatérően a hírekben pusztí...
Kiszámoló  |  2024. július 19. 12:13
Már tíz éve is már hatalmas gond volt a külföldről, leginkább Kínából érkező csomagok nagy száma. A...
Bankmonitor  |  2024. július 19. 10:32
Sajnos ez nem azt jelenti, hogy az infláiciókövető állampapír kamata növekedne, hanem a 2029/N BMÁP...
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 20. szombat
Illés
29. hét
Július 20.
A Hold napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm