Mostantól nyugodtan alhatsz - itt Hitelőr az Erstetől...

Pénzcentrum
2006. október 30. 13:42

Új, díjmentes SMS szolgáltatást vezetett be HitelŐr néven 2006. október 20-tól az Erste Bank Hungary Nyrt. A bank által küldött SMS az ügyfeleket nemcsak az éppen esedékes, napi árfolyammal számolt törlesztőrészlet összegéről értesíti, hanem tájékoztatást ad a törlesztési számla aktuális egyenlegéről, illetve az esetleges hátralékról is.

Az új szolgáltatás jelzáloghitelek és személyi kölcsönök mellé igényelhető, azt a TeleBank hozzáféréssel rendelkező Erste Bank lakossági ügyfelek vehetik igénybe. A bank várakozása szerint az új szolgáltatás különösen nagy segítséget jelenthet a deviza hitellel rendelkező ügyfeleknek abban, hogy tájékozottak legyenek hitelük törlesztőrészletének pontos mértékét illetően. Ugyanakkor a kamatok változásából adódó módosulások miatt a forint alapú hitellel rendelkező ügyfelek számára is hasznos lehet.

A szolgáltatás nagy előnye, hogy a bank mindig a törlesztési számla devizanemében küldi ki a fizetendő összeget, ami megkíméli az ügyfeleket az árfolyam aktuális értékével kapcsolatos információgyűjtéstől és számolgatástól. Az SMS-ből az ügyfél az aktuális törlesztőrészlet mellett azt is megtudja, hogy van-e esetleg hátraléka és az milyen mértékű. Az SMS ugyanakkor nemcsak arról tájékoztat, hogy mennyi a törlesztés, hanem küldése önmagában jelzés arra vonatkozóan, hogy törlesztési nap van. Ráadásul az SMS-t az esedékesség délelőttjén küldi az Erste Bank, míg a törlesztés csak napzáráskor kerül levonásra, így a fedezethiánnyal rendelkező ügyfelek a nap folyamán még pótolhatják elmaradásukat.

Az új HitelŐr SMS szolgáltatás nagyon jól használható az Erste Bank által februárban bevezetett, akár önerő és kiegészítő ingatlanfedezet nélkül igényelhető lakáscélú jelzáloghitelhez, mely iránt a bevezetés óta igen nagy az érdeklődés. Ma már a lakáshitelek negyede ebben a konstrukcióban valósul meg. A minimális önerővel felvett lakáshiteleknél a bank a hitelbiztosítéki érték 100 százalékát is megfinanszírozza. A minimális önerős hitel akár 5 év türelmi idővel is igényelhető, így a kezdeti törlesztőrészletek jelentősen csökkennek. A türelmi idő lehetőségét az Erste Bank először a lakáscélú hiteleknél vezette be, de jelenleg már ─ a tisztán fedezet alapú konstrukció kivételével ─ minden jelzáloghitelhez választható. A türelmi idő alatt az ügyfél nem törleszt tőkét, csak kamatot és kezelési költséget fizet. Így a kezdeti törlesztőrészlet akár 40 százalékkal is alacsonyabb lehet az annuitásos hitel törlesztőrészleténél.

PC BLOGGER & PODCASTER
Összkép  |  2023. május 30. 17:59
Születésnapi gondolatok a magazin szerkesztőitől. Az elmúlt egy évben tíz írás készült, ebből hat a...
Holdblog  |  2023. május 30. 16:54
A vállalatoknak és az országoknak akkor sem szabad túlköltekezni, ha épp profitot termelnek hangzott...
MEDIA1  |  2023. május 30. 16:50
A Nemzeti Filmintézet (NFI) három alkalommal is visszautasította Buda Flóra Anna 27 című animációs f...
Kiszámoló  |  2023. május 30. 10:05
Hitelügyintézős Gáborunk ígéretéhez híven folytatja az előző írását, most a vállalkozói hitelek bírá...
Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. május 30. kedd
Janka, Zsanett
22. hét
Május 30.
Nemzetközi tejnap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?