2 °C Budapest

Mostantól nyugodtan alhatsz - itt Hitelőr az Erstetől...

Pénzcentrum
2006. október 30. 13:42

Új, díjmentes SMS szolgáltatást vezetett be HitelŐr néven 2006. október 20-tól az Erste Bank Hungary Nyrt. A bank által küldött SMS az ügyfeleket nemcsak az éppen esedékes, napi árfolyammal számolt törlesztőrészlet összegéről értesíti, hanem tájékoztatást ad a törlesztési számla aktuális egyenlegéről, illetve az esetleges hátralékról is.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az új szolgáltatás jelzáloghitelek és személyi kölcsönök mellé igényelhető, azt a TeleBank hozzáféréssel rendelkező Erste Bank lakossági ügyfelek vehetik igénybe. A bank várakozása szerint az új szolgáltatás különösen nagy segítséget jelenthet a deviza hitellel rendelkező ügyfeleknek abban, hogy tájékozottak legyenek hitelük törlesztőrészletének pontos mértékét illetően. Ugyanakkor a kamatok változásából adódó módosulások miatt a forint alapú hitellel rendelkező ügyfelek számára is hasznos lehet.

A szolgáltatás nagy előnye, hogy a bank mindig a törlesztési számla devizanemében küldi ki a fizetendő összeget, ami megkíméli az ügyfeleket az árfolyam aktuális értékével kapcsolatos információgyűjtéstől és számolgatástól. Az SMS-ből az ügyfél az aktuális törlesztőrészlet mellett azt is megtudja, hogy van-e esetleg hátraléka és az milyen mértékű. Az SMS ugyanakkor nemcsak arról tájékoztat, hogy mennyi a törlesztés, hanem küldése önmagában jelzés arra vonatkozóan, hogy törlesztési nap van. Ráadásul az SMS-t az esedékesség délelőttjén küldi az Erste Bank, míg a törlesztés csak napzáráskor kerül levonásra, így a fedezethiánnyal rendelkező ügyfelek a nap folyamán még pótolhatják elmaradásukat.

Az új HitelŐr SMS szolgáltatás nagyon jól használható az Erste Bank által februárban bevezetett, akár önerő és kiegészítő ingatlanfedezet nélkül igényelhető lakáscélú jelzáloghitelhez, mely iránt a bevezetés óta igen nagy az érdeklődés. Ma már a lakáshitelek negyede ebben a konstrukcióban valósul meg. A minimális önerővel felvett lakáshiteleknél a bank a hitelbiztosítéki érték 100 százalékát is megfinanszírozza. A minimális önerős hitel akár 5 év türelmi idővel is igényelhető, így a kezdeti törlesztőrészletek jelentősen csökkennek. A türelmi idő lehetőségét az Erste Bank először a lakáscélú hiteleknél vezette be, de jelenleg már ─ a tisztán fedezet alapú konstrukció kivételével ─ minden jelzáloghitelhez választható. A türelmi idő alatt az ügyfél nem törleszt tőkét, csak kamatot és kezelési költséget fizet. Így a kezdeti törlesztőrészlet akár 40 százalékkal is alacsonyabb lehet az annuitásos hitel törlesztőrészleténél.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. november 28. vasárnap
Stefánia
47. hét
November 28.
Advent (1.)
November 28.
Nemzetközi Aura nap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?