15 °C Budapest

Ajándék repülés: ez a hitelkártya szárnyakat ad!

Pénzcentrum
2006. október 18. 11:20

2006. október 18-án az MKB Bank és a Lufthansa Miles & More két új co-branded (társmárka) hitelkártyával, a Miles & More MKB MasterCard Standard és a Miles & More MKB MasterCard Gold kártyával lép piacra. Az új hitelkártya program a Lufthansa Miles & More pontgyűjtő törzsutas programját ötvözi a banki hitelkártya szolgáltatások előnyeivel és bárki számára hozzáférhető - tudtuk meg a sajtótájékoztatón.

2006. október 18-án az MKB Bank és a Lufthansa Miles & More két új co-branded (társmárka) hitelkártyával, a Miles & More MKB MasterCard Standard és a Miles & More MKB MasterCard Gold kártyával lép piacra. Az új hitelkártya program a Lufthansa Miles & More pontgyűjtő törzsutas programját ötvözi a banki hitelkártya szolgáltatások előnyeivel és bárki számára hozzáférhető - tudtuk meg a sajtótájékoztatón.

Az MKB Bank hitelkártya portfoliója mára eléri a 30,000 darabot, ennek jelentős százalékát teszik ki a presztízs hitelkártyák.

A Lufthansa Magyarországon 20 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik: járatain 77 ország több mint 170 célállomására lehet eljutni. Szeptemberben 12 százalékkal nőtt a társaság budapesti utasforgalma a tavalyi évhez képest. A cég reményei szerint az együttműködés biztosította előnyök tovább növelik majd a 60 ezer Miles & More tag elkötelezettségét.

A Lufthansa Miles & More törzsutas program tagjai mérföldeket gyűjthetnek, amennyiben Lufthansával, Star Alliance partner légitársaságokkal, illetve regionális partnerek járatain repülnek. A törzsutasok további mérföldeket kapnak autóbérlés, szállodai tartózkodás, illetve a törzsutas program partnerei által ajánlott szolgáltatások igénybevétele során.

Az új Miles&More MKB MasterCard hitelkártyák birtokosai a mérföldeket mindennapi kártyás vásárlásaik során is gyűjthetik, így még gyorsabban válthatják be azokat Lufthansa repülőjegyre vagy egyéb ajándékra.

Az igényelhető hitelkeret Standard hitelkártya esetén 100,000 Ft - 1,000,000 Ft, Gold hitelkártya esetén pedig 300,000 Ft - 2,000,000 Ft közötti. (Ettől eltérő összegű hitelkeret is igényelhető, a standard hitelbírálat feltételeinek teljesítésével.)

A kártyával bárhol a világon eszközölt vásárlások után egy eurónként egy ajándék mérföld íródik jóvá a Miles & More számlán. Mindkét kártyafajtához díjmentes utazási biztosítás, díjmentes hitelfedezeti életbiztosítás és korszerű, díjmentes elektronikus szolgáltatások kapcsolódnak.

A kártyabirtokosok külföldön és belföldön egyaránt díjmentesen használhatják kártyájukat vásárlásra, melyre akár 45 napi kamatmentes periódust biztosít a bank. Készpénzfelvétel esetén a kedvező hitelkamatot a tranzakció napjától kezdődően azonnal kalkulálják a mindenkor érvényes kondíciós lista alapján. A havi minimális törlesztőrészlet a mindenkori hiteltartozás 5 százaléka, amint azt a piacon található többi hitelkártyánál is megszoktuk.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A kártyákkal a hazai ATM-ből történő készpénzfelvétel díja a hitelkártyák esetében szokványosan borsos, 1,200 Ft, míg külföldi ATM esetén 6 dollárt kell ezért fizetnünk. A Standard kártya esetében 3 ezer ajándék mérföldet kapnak az igénylők az első kártyával történő vásárlást követően, míg a Gold konstrukció esetében 8 ezer mérföld az ajándék. Társkártya igénylése esetén további ezer, illetve 2 ezer ajándék mérföldre számíthatunk.

A kártya nem csak a jelenlegi Miles & More törzsutasoknak, hanem bárki számára elérhető, igaz hogy az előbbi csoport tagjai egyszerűsített hitelbírálati eljáráson mennek keresztül.

A MasterCard illetékese kiemelte, hogy a magyar piac mostanra megérett arra, hogy a cobranded kártyákkal járó előnyök nélkülözhetetlenné váljanak egy sikeres kártya bevezetéséhez. A kártyatársaság kutatásai szerint a bankkártyák népszerűsége töretlenül növekszik és egyre nagyobb igény mutatkozik a kiegészítő szolgáltatások iránt. 2002 és 2005 között a cobranded kártyák száma hazánkban több mint duplájára nőtt. Ezen termékkategórián belül a MasterCard portfoliójában mintegy 9%-os a légitársaságos, utazási kártyák aránya.

A Miles & More Európa legnagyobb törzsutas programja, az MKB ebben látja egyik versenyelőnyét. Az ügyfelek az interneten folyamatosan nyomon követhetik pontjaik alakulását. Ezen pontokat rendkívül könnyen, szintén a neten felhasználhatják, egy egyszerű bejelentkezést követően ki lehet váltani az ingyenjegyeket.

A kártyáknál a havi hitelkamat mértéke 2%-os, a THM pedig 27.4%-ot tesz ki.

PC BLOGGER & PODCASTER
ChikansPlanet  |  2024. március 28. 09:40
Egy tech startup által tervezett innováció nemcsak a jövő energiaszükségletére kínál megoldást, hane...
MEDIA1  |  2024. március 28. 08:53
Üdv, Kötter hangzik a nem is oly rejtélyes elköszönés a Magyar Péterrel kapcsolatos, véletlenül kike...
Bankmonitor  |  2024. március 28. 08:06
A lakáshitel kamatok csökkenése után a személyi hitelek is olcsóbbak lettek. A Bankmonitor Erste sze...
KonyhaKontrolling  |  2024. március 28. 07:45
A mai bejegyzésben megnézzük, hogy brókerek költségének hatását, ha a TBSZ brókereket hasonlítjuk ös...
Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
13. hét
Március 28.
Nagycsütörtök
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem