3 °C Budapest

Ajándék repülés: ez a hitelkártya szárnyakat ad!

Pénzcentrum
2006. október 18. 11:20

2006. október 18-án az MKB Bank és a Lufthansa Miles & More két új co-branded (társmárka) hitelkártyával, a Miles & More MKB MasterCard Standard és a Miles & More MKB MasterCard Gold kártyával lép piacra. Az új hitelkártya program a Lufthansa Miles & More pontgyűjtő törzsutas programját ötvözi a banki hitelkártya szolgáltatások előnyeivel és bárki számára hozzáférhető - tudtuk meg a sajtótájékoztatón.

2006. október 18-án az MKB Bank és a Lufthansa Miles & More két új co-branded (társmárka) hitelkártyával, a Miles & More MKB MasterCard Standard és a Miles & More MKB MasterCard Gold kártyával lép piacra. Az új hitelkártya program a Lufthansa Miles & More pontgyűjtő törzsutas programját ötvözi a banki hitelkártya szolgáltatások előnyeivel és bárki számára hozzáférhető - tudtuk meg a sajtótájékoztatón.

Az MKB Bank hitelkártya portfoliója mára eléri a 30,000 darabot, ennek jelentős százalékát teszik ki a presztízs hitelkártyák.

A Lufthansa Magyarországon 20 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik: járatain 77 ország több mint 170 célállomására lehet eljutni. Szeptemberben 12 százalékkal nőtt a társaság budapesti utasforgalma a tavalyi évhez képest. A cég reményei szerint az együttműködés biztosította előnyök tovább növelik majd a 60 ezer Miles & More tag elkötelezettségét.

A Lufthansa Miles & More törzsutas program tagjai mérföldeket gyűjthetnek, amennyiben Lufthansával, Star Alliance partner légitársaságokkal, illetve regionális partnerek járatain repülnek. A törzsutasok további mérföldeket kapnak autóbérlés, szállodai tartózkodás, illetve a törzsutas program partnerei által ajánlott szolgáltatások igénybevétele során.

Az új Miles&More MKB MasterCard hitelkártyák birtokosai a mérföldeket mindennapi kártyás vásárlásaik során is gyűjthetik, így még gyorsabban válthatják be azokat Lufthansa repülőjegyre vagy egyéb ajándékra.

Az igényelhető hitelkeret Standard hitelkártya esetén 100,000 Ft - 1,000,000 Ft, Gold hitelkártya esetén pedig 300,000 Ft - 2,000,000 Ft közötti. (Ettől eltérő összegű hitelkeret is igényelhető, a standard hitelbírálat feltételeinek teljesítésével.)

A kártyával bárhol a világon eszközölt vásárlások után egy eurónként egy ajándék mérföld íródik jóvá a Miles & More számlán. Mindkét kártyafajtához díjmentes utazási biztosítás, díjmentes hitelfedezeti életbiztosítás és korszerű, díjmentes elektronikus szolgáltatások kapcsolódnak.

A kártyabirtokosok külföldön és belföldön egyaránt díjmentesen használhatják kártyájukat vásárlásra, melyre akár 45 napi kamatmentes periódust biztosít a bank. Készpénzfelvétel esetén a kedvező hitelkamatot a tranzakció napjától kezdődően azonnal kalkulálják a mindenkor érvényes kondíciós lista alapján. A havi minimális törlesztőrészlet a mindenkori hiteltartozás 5 százaléka, amint azt a piacon található többi hitelkártyánál is megszoktuk.

A kártyákkal a hazai ATM-ből történő készpénzfelvétel díja a hitelkártyák esetében szokványosan borsos, 1,200 Ft, míg külföldi ATM esetén 6 dollárt kell ezért fizetnünk. A Standard kártya esetében 3 ezer ajándék mérföldet kapnak az igénylők az első kártyával történő vásárlást követően, míg a Gold konstrukció esetében 8 ezer mérföld az ajándék. Társkártya igénylése esetén további ezer, illetve 2 ezer ajándék mérföldre számíthatunk.

A kártya nem csak a jelenlegi Miles & More törzsutasoknak, hanem bárki számára elérhető, igaz hogy az előbbi csoport tagjai egyszerűsített hitelbírálati eljáráson mennek keresztül.

A MasterCard illetékese kiemelte, hogy a magyar piac mostanra megérett arra, hogy a cobranded kártyákkal járó előnyök nélkülözhetetlenné váljanak egy sikeres kártya bevezetéséhez. A kártyatársaság kutatásai szerint a bankkártyák népszerűsége töretlenül növekszik és egyre nagyobb igény mutatkozik a kiegészítő szolgáltatások iránt. 2002 és 2005 között a cobranded kártyák száma hazánkban több mint duplájára nőtt. Ezen termékkategórián belül a MasterCard portfoliójában mintegy 9%-os a légitársaságos, utazási kártyák aránya.

A Miles & More Európa legnagyobb törzsutas programja, az MKB ebben látja egyik versenyelőnyét. Az ügyfelek az interneten folyamatosan nyomon követhetik pontjaik alakulását. Ezen pontokat rendkívül könnyen, szintén a neten felhasználhatják, egy egyszerű bejelentkezést követően ki lehet váltani az ingyenjegyeket.

A kártyáknál a havi hitelkamat mértéke 2%-os, a THM pedig 27.4%-ot tesz ki.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. január 27. 11:33
Mivel a PestiSrácok elszabolta a vele szemben meghozott jogerős bírósági ítélet végrehajtását a bíró...
Bankmonitor  |  2023. január 27. 08:07
Az elmúlt évek egyik slágerbefektetése volt a deviza – ezen belül is az euró – vásárlása...
KonyhaKontrolling  |  2023. január 27. 07:55
Kezdő befektetői körökben az egyik sztár stratégia az osztalékportfólió, online csoportokban már-már...
Holdblog  |  2023. január 27. 06:06
Zöldülés van. Városból kiköltözés van. Vissza a természetbe van. Úgyhogy marihuána termesztés és ker...
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 27. péntek
Angelika
4. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?