33 °C Budapest

Ajándék repülés: ez a hitelkártya szárnyakat ad!

Pénzcentrum
2006. október 18. 11:20

2006. október 18-án az MKB Bank és a Lufthansa Miles & More két új co-branded (társmárka) hitelkártyával, a Miles & More MKB MasterCard Standard és a Miles & More MKB MasterCard Gold kártyával lép piacra. Az új hitelkártya program a Lufthansa Miles & More pontgyűjtő törzsutas programját ötvözi a banki hitelkártya szolgáltatások előnyeivel és bárki számára hozzáférhető - tudtuk meg a sajtótájékoztatón.

2006. október 18-án az MKB Bank és a Lufthansa Miles & More két új co-branded (társmárka) hitelkártyával, a Miles & More MKB MasterCard Standard és a Miles & More MKB MasterCard Gold kártyával lép piacra. Az új hitelkártya program a Lufthansa Miles & More pontgyűjtő törzsutas programját ötvözi a banki hitelkártya szolgáltatások előnyeivel és bárki számára hozzáférhető - tudtuk meg a sajtótájékoztatón.

Az MKB Bank hitelkártya portfoliója mára eléri a 30,000 darabot, ennek jelentős százalékát teszik ki a presztízs hitelkártyák.

A Lufthansa Magyarországon 20 százalékos piaci részesedéssel rendelkezik: járatain 77 ország több mint 170 célállomására lehet eljutni. Szeptemberben 12 százalékkal nőtt a társaság budapesti utasforgalma a tavalyi évhez képest. A cég reményei szerint az együttműködés biztosította előnyök tovább növelik majd a 60 ezer Miles & More tag elkötelezettségét.

A Lufthansa Miles & More törzsutas program tagjai mérföldeket gyűjthetnek, amennyiben Lufthansával, Star Alliance partner légitársaságokkal, illetve regionális partnerek járatain repülnek. A törzsutasok további mérföldeket kapnak autóbérlés, szállodai tartózkodás, illetve a törzsutas program partnerei által ajánlott szolgáltatások igénybevétele során.

Az új Miles&More MKB MasterCard hitelkártyák birtokosai a mérföldeket mindennapi kártyás vásárlásaik során is gyűjthetik, így még gyorsabban válthatják be azokat Lufthansa repülőjegyre vagy egyéb ajándékra.

Az igényelhető hitelkeret Standard hitelkártya esetén 100,000 Ft - 1,000,000 Ft, Gold hitelkártya esetén pedig 300,000 Ft - 2,000,000 Ft közötti. (Ettől eltérő összegű hitelkeret is igényelhető, a standard hitelbírálat feltételeinek teljesítésével.)

A kártyával bárhol a világon eszközölt vásárlások után egy eurónként egy ajándék mérföld íródik jóvá a Miles & More számlán. Mindkét kártyafajtához díjmentes utazási biztosítás, díjmentes hitelfedezeti életbiztosítás és korszerű, díjmentes elektronikus szolgáltatások kapcsolódnak.

A kártyabirtokosok külföldön és belföldön egyaránt díjmentesen használhatják kártyájukat vásárlásra, melyre akár 45 napi kamatmentes periódust biztosít a bank. Készpénzfelvétel esetén a kedvező hitelkamatot a tranzakció napjától kezdődően azonnal kalkulálják a mindenkor érvényes kondíciós lista alapján. A havi minimális törlesztőrészlet a mindenkori hiteltartozás 5 százaléka, amint azt a piacon található többi hitelkártyánál is megszoktuk.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A kártyákkal a hazai ATM-ből történő készpénzfelvétel díja a hitelkártyák esetében szokványosan borsos, 1,200 Ft, míg külföldi ATM esetén 6 dollárt kell ezért fizetnünk. A Standard kártya esetében 3 ezer ajándék mérföldet kapnak az igénylők az első kártyával történő vásárlást követően, míg a Gold konstrukció esetében 8 ezer mérföld az ajándék. Társkártya igénylése esetén további ezer, illetve 2 ezer ajándék mérföldre számíthatunk.

A kártya nem csak a jelenlegi Miles & More törzsutasoknak, hanem bárki számára elérhető, igaz hogy az előbbi csoport tagjai egyszerűsített hitelbírálati eljáráson mennek keresztül.

A MasterCard illetékese kiemelte, hogy a magyar piac mostanra megérett arra, hogy a cobranded kártyákkal járó előnyök nélkülözhetetlenné váljanak egy sikeres kártya bevezetéséhez. A kártyatársaság kutatásai szerint a bankkártyák népszerűsége töretlenül növekszik és egyre nagyobb igény mutatkozik a kiegészítő szolgáltatások iránt. 2002 és 2005 között a cobranded kártyák száma hazánkban több mint duplájára nőtt. Ezen termékkategórián belül a MasterCard portfoliójában mintegy 9%-os a légitársaságos, utazási kártyák aránya.

A Miles & More Európa legnagyobb törzsutas programja, az MKB ebben látja egyik versenyelőnyét. Az ügyfelek az interneten folyamatosan nyomon követhetik pontjaik alakulását. Ezen pontokat rendkívül könnyen, szintén a neten felhasználhatják, egy egyszerű bejelentkezést követően ki lehet váltani az ingyenjegyeket.

A kártyáknál a havi hitelkamat mértéke 2%-os, a THM pedig 27.4%-ot tesz ki.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2024. június 21. 11:21
A Nemzetközi Televíziós Művészeti és Tudományos Akadémia tagja lett Málnay B. Levente, az AMC Networ...
ChikansPlanet  |  2024. június 21. 10:17
A kutatók évtizedek óta vizsgálják, hogy a klímaváltozás hogyan alakítja át az óceánok ökoszisztémáj...
Holdblog  |  2024. június 21. 08:58
Az Egyesült Államok a részvénypiac királya, az eddigi kihívó, Kína egyre jobban távolodik az előzés...
KonyhaKontrolling  |  2024. június 21. 07:45
Így nyár elején sokfelé kell szaladnunk, ezért most csak két rövid hírről szeretnék beszámolni. Mive...
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 21. péntek
Alajos, Leila
25. hét
Június 21.
A zene ünnepe
Június 21.
Jóga világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem