11 °C Budapest

Új termék a piacon

Pénzcentrum
2006. augusztus 25. 12:30

Közös, életbiztosítással kombinált jelzáloghitelt kínál a Budapest Bank (GE Money Bank) és az ING Biztosító. A Relax jelzáloghitelek egyesítik magukban a jelzálog alapú hitelezés és az életbiztosítás előnyeit. Az innovatív termékkel az ügyfelek csökkenthetik a hitel futamideje alatt élethelyzetükben bekövetkező változások kockázatát, ezáltal biztonságosabbá válik számukra a hitel felvétele.

Közös, életbiztosítással kombinált jelzáloghitelt kínál a Budapest Bank (GE Money Bank) és az ING Biztosító. A Relax jelzáloghitelek egyesítik magukban a jelzálog alapú hitelezés és az életbiztosítás előnyeit. Az innovatív termékkel az ügyfelek csökkenthetik a hitel futamideje alatt élethelyzetükben bekövetkező változások kockázatát, ezáltal biztonságosabbá válik számukra a hitel felvétele.

Együttműködési megállapodást kötött egymással a hazai pénzügyi szolgáltatói piac két meghatározó szereplője. "Az ING Biztosító és a Budapest Bank együttműködésének célja az egyre összetettebbé váló ügyféligényekre válaszul innovatív pénzügyi megoldások kifejlesztése", mondta Magapatona Péter, a Budapest Bank jelzáloghitelezési vezetője. Az együttműködés első közös terméke a Relax jelzáloghitelek, amelyeket a Budapest Bank mobil hiteltanácsadói hálózata az egész országban értékesít. "Az ING Biztosító első fázisban augusztus közepétől hat körzetben kezdi meg az értékesítést", mondta Bunghardt Csaba üzletfejlesztési főosztályvezető, "majd a tervek szerint ősz végétől az ING biztosításközvetítői az egész ország területén tudják majd ajánlani ezt a terméket".

Az ügyfelek egyre összetettebb igényeire megoldást kínáló Relax jelzáloghitelek a Budapest Bank három különböző típusú jelzálog alapú termékének - az Adósságrendező hitelnek, a piaci lakásvásárlási hitelnek és a szabad felhasználású jelzáloghitelnek - az ING életbiztosítási termékével történő kombinációi. A Budapest Banknál a Relax hitelek valamennyi változata elérhető, míg az ING augusztusban a Relax Adósságrendező hitel értékesítését kezdi meg. A konstrukció lényege, hogy a törlesztőrészlet egy része a bankhoz, másik része a biztosítóhoz kerül. Az ügyfelek a bank számára a hitel futamideje alatt csak a kamatot fizetik, míg a tőke visszafizetésére szolgáló életbiztosítás díjait a biztosítónak. Tehát a tőke felhalmozása a biztosításban történik és a biztosítás szolgáltatásán keresztül kerül visszafizetésre a biztosítás lejáratakor vagy a biztosítási esemény bekövetkeztekor. Az ügyfél számára ez egyrészt megtakarítást jelent, másrészt biztonságot nyújt, mivel a hitelfelvevő esetleges halála esetén a biztosító kifizeti a bank számára az aktuális biztosítási összeget, ezáltal akár mentesítheti a családot a teljes tartozás megfizetése alól. A biztonságon túl további előnyt jelenthet az ügyfelek számára a konstrukcióban érvényesíthető adókedvezmény lehetősége is. A Relax jelzáloghitelek forintban és devizában is igényelhetőek. (THM az 1. termékkategóriájú kölcsön esetén: 4,28 - 12,85%* - a termékkategóriákról bővebb információ a kondíciós listából, illetve a Budapest Bank hiteltanácsadóitól és az ING biztosításközvetítőitől kapható).

Az első, közösen kifejlesztett termék piaci tapasztalatait alapul véve a két szolgáltató a jövőben újabb közös termékkel kíván megjelenni.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2023. március 24. 18:33
A Google szerint a PestiSrácok szerződést szegett azzal, hogy megkerülve a YouTube szabályait a néhá...
Kiszámoló  |  2023. március 24. 17:08
Kovács Tamás Egy névtelenséget kérő Wise alkalmazott küldte ezt a levelet a blogban is említett fize...
Buxelliott  |  2023. március 24. 15:56
Feljöttünk várakozás szerint az ellenálláshoz, ahonnan lefordul a piac. A folytásra még mindkét lehe...
MNB Intézet  |  2023. március 24. 11:44
Az SVB esete ismét rávilágít arra, hogy a bankok megmentése ellentmondásos kormányzati döntés lehet,...
Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 25. szombat
Irén, Írisz
12. hét
Március 25.
A gofri világnapja
Március 25.
A Föld órája
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?