12 °C Budapest

Vidéken is hódítanak a bankok

Pénzcentrum
2006. június 23. 09:00

A vidéki városokban is - és nem csak a megyeszékhelyeken - erősítenék pozícióikat a hazai bankok. A nagyobb hitelintézetek állásajánlatainak jelentős része vidéken betöltendő pozíciókra vonatkozik: fiókvezetőket, ügyfélkapcsolati szakembereket keresnek, minden megyébe.

A vidéki városokban is - és nem csak a megyeszékhelyeken - erősítenék pozícióikat a hazai bankok. A nagyobb hitelintézetek állásajánlatainak jelentős része vidéken betöltendő pozíciókra vonatkozik: fiókvezetőket, ügyfélkapcsolati szakembereket keresnek, minden megyébe - írja a Világgazdaság.

A legtöbb vidéken betöltendő álláshely a Raiffeisen Banknál található, ahol több mint 60 ajánlat közül a többség a keleti régióra koncentrálódik.

A vidéki lakosság, illetve a kisvállalkozások kiszolgálásában erős takarékszövetkezetek szintén nagymértékben fejlesztették értékesítési hálózatukat a közelmúltban. Az elmúlt két évben több mint duplájára emelték a szövetkezetek a bankjegykiadó automatáik számát, mely mára megközelíti az 500-at. (Ennek 99%-a vidéken üzemel.)

A 2005 végi adatok tanulsága szerint Budapest és a megyeszékhelyek a banki szolgáltatások szempontjából jóval kedvezőbb helyzetben vannak, mint a kisebb vidéki városok. A csaknem 1,800 fiók harmada a fővárosban és a megyeszékhelyeken található.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A bankjegykiadó automaták elhelyezkedését tekintve szintén előnyben vannak a nagyvárosban élők: a több mint 3,500 ATM-ből csaknem ezer működött a fővárosban, másik 850 pedig a megyeszékhelyeken.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 21:06