28 °C Budapest

Vidéken is hódítanak a bankok

Pénzcentrum
2006. június 23. 09:00

A vidéki városokban is - és nem csak a megyeszékhelyeken - erősítenék pozícióikat a hazai bankok. A nagyobb hitelintézetek állásajánlatainak jelentős része vidéken betöltendő pozíciókra vonatkozik: fiókvezetőket, ügyfélkapcsolati szakembereket keresnek, minden megyébe.

A vidéki városokban is - és nem csak a megyeszékhelyeken - erősítenék pozícióikat a hazai bankok. A nagyobb hitelintézetek állásajánlatainak jelentős része vidéken betöltendő pozíciókra vonatkozik: fiókvezetőket, ügyfélkapcsolati szakembereket keresnek, minden megyébe - írja a Világgazdaság.

A legtöbb vidéken betöltendő álláshely a Raiffeisen Banknál található, ahol több mint 60 ajánlat közül a többség a keleti régióra koncentrálódik.

A vidéki lakosság, illetve a kisvállalkozások kiszolgálásában erős takarékszövetkezetek szintén nagymértékben fejlesztették értékesítési hálózatukat a közelmúltban. Az elmúlt két évben több mint duplájára emelték a szövetkezetek a bankjegykiadó automatáik számát, mely mára megközelíti az 500-at. (Ennek 99%-a vidéken üzemel.)

A 2005 végi adatok tanulsága szerint Budapest és a megyeszékhelyek a banki szolgáltatások szempontjából jóval kedvezőbb helyzetben vannak, mint a kisebb vidéki városok. A csaknem 1,800 fiók harmada a fővárosban és a megyeszékhelyeken található.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A bankjegykiadó automaták elhelyezkedését tekintve szintén előnyben vannak a nagyvárosban élők: a több mint 3,500 ATM-ből csaknem ezer működött a fővárosban, másik 850 pedig a megyeszékhelyeken.

PC BLOGGER & PODCASTER
MEDIA1  |  2022. június 27. 18:52
Egy online reklámkampány hatékonyságának kétharmada a kreatív anyag(ok)on múlik – vallja a Teads Stu...
Kiszámoló  |  2022. június 27. 13:56
Ezt is elértük, ma már 404,7 forintot kellett adni egy euróért. Ezek után izgatottan várjuk, hogy ho...
Holdblog  |  2022. június 26. 07:05
Remélem, előző videómban sikerült elmagyarázni, hogy miért kerültek az infláció megjelenésével ...
KonyhaKontrolling  |  2022. június 24. 07:10
A kriptopiac jelenlegi teljesítménye miatt a bejegyzés nem érkezik jó időben, de most jutottam oda,...
Hatalmas pénzek röpködnek a magyar Kickstarteren: mutatjuk a legnagyobb dobásokat

Az alig egy hónapja indult első hazai közösségi piactéren már meg is vannak az első sikeres projektek.

Csúnyán elintézheti a magyarok megtakarításait a válság: így még kijátszhatod az inflációt

A pénzügyi szakértők most elmondták, milyen tippekkel spórolhatunk.

Ez lehet a 2022-es nyár új slágeritala Magyarországon? Hihetetlen, mennyien kattantak rá

A magyar piacon is megjelennek az enyhén alkoholos, gyümölcsös italok, egy felmérésből pedig kiderült, hogy a fiatalok különösen nyitottak ezekre az alkoholos frissítőkre.

Láthatáron a nyugdíjösszeomlás: rengeteg magyarnak lehet kemény nélkülözés az időskor

Sokan gondolják, hogy teljesen tudatosan szervezik a pénzügyeiket, és nem értik, hogy hova folyik a pénzük a hónap végére.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. június 27. hétfő
László
26. hét
Június 27.
Polgárőr nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?