3 °C Budapest

269-ig gyengült a forint, zuhan az árfolyam

Pénzcentrum
2006. május 15. 09:35

Elsősorban külső okai vannak a forint gyengülésének a bankközi devizapiacon. A múlt hét végén már 266.5 Ft-ot kellett adni egy euróért, ma reggel 269-ig gyengült az árfolyam. A globális inflációs félelmek és az ehhez kapcsolódó további erősödő kamatemelési várakozások igen negatívan hatnak a feltörekvő piacokra. A kockázatvállalási hajlandóság csökkenésével a feltörekvő piacokon jellemzően

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Elsősorban külső okai vannak a forint gyengülésének a bankközi devizapiacon. A múlt hét végén már 266.5 Ft-ot kellett adni egy euróért, ma reggel 269-ig gyengült az árfolyam. A globális inflációs félelmek és az ehhez kapcsolódó további erősödő kamatemelési várakozások igen negatívan hatnak a feltörekvő piacokra.

A kockázatvállalási hajlandóság csökkenésével a feltörekvő piacokon jellemzően pozíciót csökkentenek a "globális" befektetők. A FED múlt heti kamatemelése nem eredményezett azonnali jelentős negatív reakciókat, de egy-két nap múlva igen felerősödtek az aggodalmak (ennyi kellett az "emésztéshez"). Pénteken már mindenki az inflációs nyomás jelentős felerősödése miatt izgult, az amerikai 10 éves kamat 5.15%-ig emelkedett.

eurhufcomp
eurhufcomp

A ma reggel az eladási hullám folytatódott a piacokon. A forint árfolyama 269-ig gyengült az euróval szemben, jelenleg 268-nál van az árfolyam.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A magyar gazdaság egyensúlyi problémái a legjelentősebbek a régióban (áht hiány, folyó mérleg deficit), ugyanakkor a kormányalakítástól a piac sokat vár. Egyelőre pontos információk nincsenek, de sejthető, hogy csomag készül a pénzügyi egyensúly javítására.

A zloty kb. 1.3%-kal gyengült a péntek délutáni szinthez képest, jelenleg 3.91 zlotyt kell adni egy euróért.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 6. hétfő
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?