Mitől lesz női egy hitelkártya?

Pénzcentrum
2006. április 13. 08:30

Egyre élesebb a verseny a hitelkártyapiacon, mostanra rengeteg szereplő igyekszik megnyerni magának a hazánkban egyelőre felfedezésre váró konstrukció iránt érdeklődőket. Szinte minden bank deklaráltan dinamikus növekedést szeretne elérni ezen szegmensben, miközben az ajánlatok kísértetiesen hasonlítanak egymásra. A piacon nézelődőknek bizonyára szemet szúrt, hogy létezik kifejezetten a nőket megcélzó konstrukció, mely nemzetközi viszonylatban egyáltalán nem ritka... Lássuk mit tud a Budapest Bank Lady Hitelkártyája, illetve hogy megéri-e a pénzét!

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Külföldön bevett szokás, hogy a bankok különböző, nőket megszólító kedvezményeket társítanak ezen speciális hitelkártyákhoz, melyekért cserébe viszonylag magas kártyadíjat fizettetnek.
A legtöbb esetben bizonyos elegáns üzletek adnak vásárlási kedvezményeket, a kártyával megvásárolva olcsóbb a fitnesszbérlet, de akad olyan külföldi pénzintézet is, mely a hölgyek születésnapján ingyenes szépítő-terápiát ajándékoz a kártyatulajdonosoknak.
A Budapest Bank sem csinálja ezt másképp, vásárlásra buzdít, mintha a hitel talált pénz lenne. (Persze a kártyát okosan használva akár 45 napig is kamatmentesen használhatjuk a bank pénzét, a valóságban azonban a hitelkártya tulajdonosok túlnyomó többsége beleszalad a kamatköteles időszakba...)
A Lady kártya esetében a hölgyek tankolási és könyvvásárlási kedvezmények mellett olcsóbban szállhatnak meg a Danubius szállodáiban és alacsonyabb áron vásárolhatnak ruhaneműket, valamint drogériákban kapható termékeket. A kedvezmények hat partner (Agip, Alexandra Könyváruház, Aranypók, Danubius Hotels, DM, Jeans Club) hálózatában érhetők el.
Emellett minden elköltött 1,000 Ft után 1 Ft egy koraszülötteket segítő alapítványnak megy adományként.
Nemzetközi összehasonlításban a partnerek listája és a kedvezmények mértéke (egyelőre?) nem versenyképes, a magyar piacon azonban ez az egyetlen, kifejezetten a nőket megcélzó hitelkártya. Lássuk mennyibe is kerülnek ezek a kedvezmények!
Az Erste Bank korábban nyilvánosságra hozott kutatási adatai szerint a magyar fogyasztók elsősorban az éves kártyadíjra érzékenyek: ebben a tekintetben a Lady Standard 5,900 Ft-os díja átlagon felülinek mondható, a Electronic 3,900 Ft-ja azonban kedvezőnek tekinthető. (Az első éves díjat elengedi a bank.)
A hitelkeret a Standard esetben az éves kártyadíjhoz képest meglehetősen magas: 50 ezertől egymillió Ft-ig terjedhet, míg az elektronikus kártyánál 500 ezer a felső határ.
A 45 napos maximális kamatmentes periódus tökéletesen illeszkedik a többi piaci ajánlathoz, csakúgy mint a havi visszafizetés minimuma, mely a hóvégi elszámoláskor fennálló hiteltartozás 5%-a.
A havi 2.87%-os kamatnál azért kicsit szétnézve találunk kedvezőbb ajánlatot, persze ha megtanuljuk okosan használni a kártyát, akkor ezzel a tétellel szinte nem is kell foglalkozni.
Mindent összevetve tehát azt kell mérlegelni, hogy a vásárlással megtakarítható kedvezmények mennyiben ellensúlyozzák a kártya - piaci átlaghoz viszonyított - többletköltségeit.
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 7. kedd
Ambrus
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG