-4 °C Budapest

Pénzfelvételért díjat kérni?! - az TILOS!!!

Pénzcentrum
2006. április 11. 08:22

A lengyel versenyhivatal meg nem engedett üzleti gyakorlattá minősítené át a jelenleg 2,50 és 5 zloty között változó készpénzfelvételi díj felszámítását.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
A lengyel versenyhivatal a jövőben megtiltaná a bankoknak, hogy a fiókokban történő készpénzfelvétel esetén díjat számoljanak fel az ügyfeleknek.
A hivatal a lengyel legfelsőbb bíróság határozatára hivatkozott, amelyben az áll, hogy a készpénzfelvételi díj miatt nem eléggé áttekinthetők a bankszámla vezetésével kapcsolatos költségek, így nehezebb az összehasonlítás az egyes bankok szolgáltatásai között.
Amint a bíróság határozata jogerőre emelkedik, a bankok által kért készpénzfelvételi díj meg nem engedett üzleti gyakorlattá minősül át, jelentette ki a lengyel versenyhivatal szóvivője. A díj jelenleg 2,50 és 5 zloty között változik.

A legnagyobb felzúdulást az váltotta ki, hogy a Bank PKO márciusban bevezette a díjat, miközben a banknak sok a nyugdíjas ügyfele, akik rablótámadástól tartva félnek a pénzkiadó automatát használni. Ugyanakkor a PKO arra hivatkozott, hogy 6,1 millió ügyfelének többsége a bank automatáit használja.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 8. szerda
Mária
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG