12 °C Budapest

Forradalmi hitel az IEB-től

Pénzcentrum
2006. április 11. 09:15

A hazai piacon elsőként, az Inter-Európa Bank elindította új, Megújuló Energiaforrás Hitelét, amellyel kedvező kamatozású finanszírozást kínál környezettudatos lakossági ügyfeleknek. A hitelt az otthonukba környezetbarát és energiatakarékos megoldásokat bevezetni kívánó ügyfelek számára ajánlják.

A hazai piacon elsőként, az Inter-Európa Bank elindította új, Megújuló Energiaforrás Hitelét, amellyel kedvező kamatozású finanszírozást kínál környezettudatos lakossági ügyfeleknek. A hitelt az otthonukba környezetbarát és energiatakarékos megoldásokat bevezetni kívánó ügyfelek számára ajánlják.

 

Az Inter-Európa Bank Megújuló Energiaforrás Hitele segítségével most otthonát olyan korszerű, természetbarát rendszerekkel láthatja el, amelyek hatékonyabbá teszik háztartása energiafelhasználását, és egyúttal óvják a környezetet. A hitel igénybe vehető minden olyan háztartási hőenergia- vagy villamosenergia-termelő rendszer kiépítésére, amely megújuló energiaforrások felhasználásával működik (pl. napenergia, geotermikus energia, biomassza, biogáz, stb.).

 

A korszerűsítésnek ez a vállfaja jelentős fejlődés előtt áll. Ezt mutatja az is, hogy az Európai Unió ezt a területet kiemelten kezeli, és már Magyarországon is, pályázat útján állami támogatást lehet ezen korszerűsítésekre igénybe venni, amit akár a felvett hitel előtörlesztésére is fordíthatnak ügyfeleink.

 

A Megújuló Energiaforrás Hitel forintban, svájci frankban illetve euróban egyaránt igényelhető. A legfeljebb 30 éves futamidejű, változó kamatozású kölcsönt ingatlanfedezet mellett lehet igénybe venni.

 

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Példaként szerepeljen itt a svájci frank alapú hitel, amely már 5.920 forint* induló havi törlesztőrészlettől igényelhető. Az induló éves kamat mértéke 2,69% (THM**: 5,51 %). A kamat akciós és visszavonásig érvényes. Az igénybe vehető kölcsönösszeg ebben az esetben 6.000 - 90.000 svájci frank.  

 

A Megújuló Energiaforrás Hitel és az ebből finanszírozott korszerűsítések legfontosabb előnyei:

- kedvező, lakáshitel típusú forrás környezettudatos felújítók, építők számára,
- 30 éves futamidő is választható,
- energiatakarékos korszerűsítésre állami támogatás igényelhető, amit akár a hitel visszafizetésére is fel lehet használni,
- ilyen korszerűsítéssel akár jelentős havi energia-megtakarítás érhető el.


*     6.000 CHF kölcsönösszeg, 30 éves futamidő, 160 HUF/CHF árfolyam esetén.
** 31.250 CHF kölcsönösszeg, 20 év futamidő és egy ingatlanfedezet esetén.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 13. csütörtök
Szervác, Imola
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 12. 21:06