Nem tolongnak a többdevizás hitelért

Pénzcentrum
2006. március 9. 08:15

Egy hosszabb lejáratú hitel igénylése esetén senki nem láthatja előre, melyik devizával járna jobban pár év múlva, ezért a bankok ún. multicurrency, azaz többdevizás hiteleket is kínálnak, melyek azonban egyelőre nem túl népszerűek.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Egy hosszabb lejáratú hitel igénylése esetén senki nem láthatja előre, melyik devizával járna jobban pár év múlva, ezért a bankok ún. multicurrency, azaz többdevizás hiteleket is kínálnak, melyek azonban egyelőre nem túl népszerűek – írja a Világgazdaság.

 

A többdevizás hitelkeret-szerződés elsősorban a különböző devizában jelentkező bevétellel, illetve kiadással rendelkező vállalatok számára lehet hasznos az árfolyamkockázat kiküszöbölése miatt.

 

Az előnyöket elsősorban a több devizában bonyolított, nagy forgalmú cégek tudják kihasználni, a devizacserével ugyanis optimális egyensúly teremthető a devizabevételek és kiadások között.

 

A multicurrency konstrukcióknál az ügyfél számára adott azok között a devizák között az átjárhatóság, melyekben a hitelezés lehetséges. A legnépszerűbbnek természetesen a forint, euró és svájci frank kombinációja tekinthető.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 7. kedd
Ambrus
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?